ελληνική μουσική
  594 online   ·  211.025 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  O Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Ρωσία

  Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και τα συμφωνικά του έργα, έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο συναυλιών σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, επέστρεψαν και πάλι στη Ρωσία, από όπου ουσιαστικά είχαν ξεκινήσει αυτή την ωραία περιδιάβαση, το 2009. Επέλεξαν αυτή τη φορά την πρωτεύουσα της Καρελίας, την πόλη Πετροζαβότσκ, στις όχθες της λίμνης Ονέγκα, του όμορφου ρωσικού βορρά.

  O Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Ρωσία

  Γράφει η Πόλα Τσώνη (writer84)
  11 άρθρα στο MusicHeaven
  Τετάρτη 18 Μαΐ 2011

  Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συναυλία εντάχθηκε στο ετήσιο μουσικό φεστιβάλ "Λευκές Νύχτες της Καρελίας", που διοργανώνεται για έβδομη φορά στην πόλη του Πετροζαβότσκ αλλά και στο πρόγραμμα "Μέρες της Κύπρου", που διοργανώνει σε ετήσια βάση το Κυπριακό Γενικό Προξενείο στην Αγία Πετρούπολη. Την όλη εκδήλωση χαιρέτισε κατά την έναρξη ο Γενικός Πρόξενος Αντώνης Σαμμούτης.

  Στην αίθουσα της Φιλαρμονικής, η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του νεαρού Κύπριου μαέστρου Γιώργου Κουντούρη ερμήνευσε το έργο για ορχήστρα και χορωδία "Αθύρ". Την ορχήστρα συνόδευε η χορωδία Lege Artis της Αγίας Πετρούπολης. Δίπλα στον Αλκίνοο ήταν ο Γιώργος Καλούδης, ως σολίστας στην κρητική λύρα.

  Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η ορχήστρα ερμήνευσε σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του Κύπριου συνθέτη Αντρέα Καμέρη "Συμφωνικοί Συλλογισμοί".

  Το πρόγραμμα συμπλήρωσαν τα έργα του Αλκίνοου Ιωαννίδη "Τάλαντο" και "Απόγευμα στο δέντρο" και δύο μεσαιωνικά τραγούδια της Κύπρου.

  Την όλη προσπάθεια των Κυπριών καλλιτεχνών χορήγησαν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στήριξαν ευγενώς η Τράπεζα Κύπρου, μέσω της θυγατρικής της στη Ρωσία Uniastrum Bank, η Cybarco, η εταιρεία Limassol Marina και η Karelia Granit, που ανήκει στον ομογενή Λεωνίδα Τατάροβ.

  ΠΗΓΗ: Κυπριακό Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών


  Tags
  Καλλιτέχνες:Αλκίνοος Ιωαννίδης  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #22483   /   19.05.2011, 21:14   /   Αναφορά
  Ίσως τους ξυπνήσει τους Ρώσους...