ελληνική μουσική
    739 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Πυξ Λαξ - Τελευταία εισιτήρια

    Την Τετάρτη 13 Ιουλίου μια παλιά παρέα ξανασυναντιέται στη σκηνή και υπόσχεται να προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι τη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο που θα αποτελέσει το συναυλιακό γεγονός της χρονιάς!

    Πυξ Λαξ - Τελευταία εισιτήρια

    Τετάρτη 06 Ιούλ 2011

    Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή και αυτό φαίνεται και από την τεράστια ανταπόκριση του κοινού ενόψει του reunion στις 13 Ιουλίου.

    Ήδη είναι sold-out όλα τα VIP εισιτήρια, καθώς και τα εισιτήρια της ΑΡΕΝΑΣ.

    Χθες κυκλοφόρησαν εισιτήρια των 11€ για τις ΘΥΡΕΣ 1 και 35 του Ο.Α.Κ.Α..

     

    Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων

    Ticket House

    Αθήνα | Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλέφωνο | 210 3608 366
    Θεσσαλονίκη| Μητροπόλεως 102, Τηλέφωνο | 2310 264880
    Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο ticketpro.gr | tickethouse.gr

     

    Οι Πυξ Λαξ επανένωνονται μουσικά για 5 μοναδικές συναυλίες σε μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή που θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού του 2011. Με αφετηρία το Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να μας προσφέρουν μια εμπειρία που θέλουμε να ξαναζήσουμε!

    Οι Πυξ Λαξ, το συγκρότημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, επανασυνδέεται μουσικά για πέντε μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό το Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ για μία περιοδεία διεθνών προδιαγραφών. Στη μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ, το λατρεμένο συγκρότημα θα κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα σε όλη τη μουσική του πορεία.

    Μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου-συνεργάτη-συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.

    Το όνομα τους στα λατινικά, σημαίνει “με κλοτσιές και με μπουνιές”, έτσι ακριβώς όπως μπήκαν και οι ίδιοι στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής και ταρακούνησαν ολόκληρη την Ελλάδα με τις μουσικές τους.

    Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 όταν δύο παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνα, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας γνωρίστηκαν με τον αείμνηστο Μάνο Ξυδούς και έδεσαν, δημιουργώντας έτσι τους Πύξ Λαξ: το συγκρότημα που με τα δεκαοχτώ albums τους, τις εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις και sold-out συναυλίες άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην ελληνική μουσική.
    Οι Πυξ Λαξ με τη μουσική τους κατάφεραν να παντρέψουν το έντεχνο με την Rock μουσική. Το συγκρότημα συντρόφευσε και προβλημάτισε την Ελλάδα της τελευταίας εικοσαετίας και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα επόμενα ελληνικά συγκροτήματα, δημιουργώντας τη δική του σχολή. Δεν μπήκαν ποτέ σε στεγανά πρωτοπορώντας και κάνοντας θαρραλέες επιλογές όπως το 1993 με τη συνεργασία τους με τον Βασίλη Καρά στο album «Ο ‘Ήλιος του Χειμώνα με Μελαγχολεί», το 1996 που μελοποίησαν επιλεγμένα κομμάτια από το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη οι «Οι Παλιές Αγάπες Πάνε στον Παράδεισο» ή το 1998 που έγινε το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που έκανε sold-out περιοδεία στη Βρεττανία.

    Στη μεγάλη αυτή περιοδεία εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η σύσταση της ορχήστρας θα απαρτίζεται από μουσικούς που ήταν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), Δήμητρα Καραμπεροπούλου (ακορντεόν), Άλκης Παπαδόπουλος (πιάνο), Γιώργος Γιαννόπουλος (τύμπανα) και Νίκος Γιαννάτος (μπάσο).

    Στις 13 Απριλίου 2010 και ενώ ο καθένας από τα μέλη είχε τραβήξει τον δικό του δρόμο, έφυγε από τη ζωή η ψύχη των Πυξ Λαξ, ο υπαίτιος της δημιουργίας τους, ο Μάνος Ξυδούς.

    Έξι χρόνια μετά τη διάλυση τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά για πέντε μόνο συναυλίες στην Ελλάδα, σε πέντε μεγάλες πόλεις Ελλάδος έτσι ώστε το συγκρότημα να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί και να εκπληρωθεί η επιθυμία του κοινού που το αποζητούσε εδώ και καιρό.

    Πριν ένα περίπου χρόνο, η ιδέα αυτή ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την μοιράστηκε με τον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995 – 2003). Πριν περίπου ένα χρόνο την δούλεψαν μαζί και κάποια στιγμή γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλλιπο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.

    Δυστυχώς ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να πραγματοποιηθεί το όνειρό του.

    Οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

    Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι του 2011 την Τετάρτη 13 Ιουλίου για να τραγουδήσουμε, να ερωτευτούμε, να ξαναθυμηθούμε!

    (Δελτίο Τύπου)





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    Administrator
    #23106   /   13.07.2011, 14:54   /   Αναφορά
    Έχουν πουληθεί ...77.000 εισιτήρια... Το καλό που τους θέλω να μη βαριούνται όπως έκαναν σε πολλές παλιότερες συναυλίες τους...
    #23107   /   13.07.2011, 17:05   /   Αναφορά
    Jorge τι σε κάνει να πιστεύεις οτι αυτήν την φορά δεν θα βαριούνται όπως έκαναν σε άλλες συναυλίες;
    #23108   /   13.07.2011, 17:10
    παιδια χωρίς να είμαι σίγουρη και χωρίς να έχω πάει σε συναυλία των πυξ-λαξ απλως αναρωτιέμαι απο τις συνεντευξεις τους και τις μαγνητοσκοπημενες συναυλίες τους που εχω δει λεω ,,,, λέω τώρα .......μπας και ειναι στυλακι ολο αυτό ?

    Administrator
    #23109   /   13.07.2011, 18:02
    Φίλιππε, επειδή είναι η πρώτη φορά στη ζωή τους που παίζουν σε τόσο κόσμο. Ίσως και να μην ξαναπαίξουν ποτέ σε ένα γεμάτο από 77.000 θεατές Ολυμπιακό Στάδιο...



    Ixthis, δεν σ' έπιασα...

    #23110   /   13.07.2011, 18:58
    Μηπώς ειναι το ιματζ τετοιο οτι και καλα ανετοι και χαλαροί χαχαχα αυτό ενοω .....