ελληνική μουσική
    564 online   ·  210.848 μέλη

    Με το Baby Baby, η μέχρι τότε ιέρεια του χριστιανικού ροκ, Amy Grant, μεταμορφώθηκε σε ένα αμαρτωλό αντικείμενο του πόθου...

    Baby Baby - Amy Grant

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
    224 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 29 Ιούλ 2011

    Το «Baby Baby» περιλαμβάνεται στο δίσκο της Amy Grant «Heart In Motion», που κυκλοφόρησε το 1991.

    Η Amy Grant ήταν μία πολύ δημοφιλής τραγουδίστρια στον τομέα της χριστιανικής μουσικής, έχοντας αρκετές επιτυχίες στο συγκεκριμένο είδος, ενώ η πρώτη της κοσμική επιτυχία ήταν το 1986 όταν μαζί με τον Peter Cetera των Chicago ερμήνευσε το τραγούδι «The Next Time I Fall», το οποίο ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α. Το «Baby Baby», το οποίο ήταν το πρώτο single του album «Heart In Motion», έγινε η πρώτη της μεγάλη κοσμική επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνης.

    Baby Baby - Amy GrantΤο τραγούδι γράφτηκε από την Amy Grant και τον τραγουδοποιό Keith Thomas για τη νεογέννητη κόρη της Amy Grant, Millie, η οποία τότε ήταν μόλις 6 μηνών.

    Ο Keith Thomas έχει συνεργαστεί με τους Whitney Houston, Michael Bolton και πολλούς άλλους, ενώ έχει κάνει και την παραγωγή πολλών Soundtracks μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα: «The Mask» (1994), «Pocahontas» (1995), «Speed 2: Cruise Control» (1997), «Dance With Me» (1998) και «Selena» (2002). Την παραγωγή του «Baby Baby» ανέλαβε ο Brown Bannister.

    Baby Baby - Amy GrantΤο single του «Baby Baby» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1991. Στις 27 Απριλίου της ίδιας χρονιάς έριξε από την κορυφή το «You’re In Love» των Wilson Phillips και ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α. όπου παρέμεινε για δύο εβδομάδες καθώς στις 10 Μαΐου αντικαταστάθηκε από το «Joyride» των Roxette. Επίσης, έφτασε ως το Νο 2 της Μεγάλης Βρετανίας ενώ έγινε Νο 5 σε Αυστραλία και Σουηδία, Νο 6 στη Νορβηγία, Νο 7 σε Αυστρία και Ιρλανδία και Νο 11 στην Ελβετία.

    Τελικά, το «Baby Baby» αποδείχθηκε η μεγαλύτερη επιτυχία της Amy Grant καθώς και ένα από τα πιο επιτυχημένα singles του 1991, γεγονός που οδήγησε τη δισκογραφική εταιρία να κυκλοφορήσει το τραγούδι και σε διάφορα remix (No Getting Over You mix και Heart In Motion mix) είτε σε single είτε σε maxi single.
    Το 1992, το «Baby Baby» ήταν υποψήφιο για τρία βραβεία Grammy και συγκεκριμένα στις κατηγορίες Best Female Pop Vocal Performance, Record Of The Year και Song Of The Year, ενώ το video-clip του τραγουδιού ήταν υποψήφιο στα MTV Awards.

    Baby Baby - Amy Grant
    Παρά το πρωτοφανές γεγονός για την ιστορία της μουσικής Gospel, όπου ένας καλλιτέχνης του χριστιανικού ροκ ανέβηκε στο Νο 1 των αμερικανικών charts, η Amy Grant δέχθηκε σκληρή κριτική για την εμφάνισή της στο video-clip. Οι εναγκαλισμοί της με έναν άντρα που δεν ήταν ο σύζυγός της, και συγκεκριμένα με τον ηθοποιό/μοντέλο Jerome Stein, δημιούργησαν σάλο στις τάξεις των θαυμαστών της καθώς κάποιοι θεώρησαν ότι οι ερωτοτροπίες δεν συνάδουν με τη χριστιανική της ιδιότητα. Στις 15 Ιουλίου 1991, δημοσιεύθηκαν στη σελίδα 71 του περιοδικού People Magazine φωτογραφίες από το video-clip της Amy Grant με τη λεζάντα: «Αυτή είναι η αγία Amy αγκαλιάζοντας κάποιον σωματώδη τύπο, τραγουδώντας του στ’ αυτί “Baby, Baby’’ και δείχνοντας όμορφη, κομψή και αμαρτωλή…». Κάποιοι άλλοι έσπευσαν να της υπενθυμίσουν τα παρακάτω απόσπασμα από την Αγία Γραφή: «απέχεσθαι τών σαρκικών επιθυμιών, αίτινες στρατεύονται κατά τής ψυχής» (προς Πέτρου Α’, 2:11) και «τάς δέ νεωτερικάς επιθυμίας φεύγε» (προς Τιμόθεον Β’, 2:22)!

    Παρόλα αυτά, η Amy Grant σε μία παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό Rolling Stone (6 Ιουνίου 1985, σελίδα 10) ομολόγησε ότι προσπαθεί να δείχνει σέξι για να πουλήσει δίσκους. Μία άλλη φορά, το 1986, δήλωσε: «Τα χάδια συμβαίνουν. Ως έφηβη, όταν έδωσα ένα μέρος του εαυτού μου σε κάποιον, ήξερα ότι απλά πήγαινα για να φλερτάρω, να διασκεδάσω λίγο…». Δεν θα έπρεπε, λοιπόν, οι θαυμαστές της να έμεναν έκπληκτοι και να έπεφταν από τα σύννεφα. Μέσα σ’ όλα αυτά ήρθαν και τα media να ρίξουν το λάδι στη φωτιά λέγοντας ότι η Amy Grant έγινε αγαπητή όχι για τα χριστιανικά της μηνύματα αλλά για τον αισθησιασμό της!

    Αλλά κι η ίδια η τραγουδίστρια δεν βοήθησε με τις δηλώσεις που έκανε μετά το σάλο που δημιουργήθηκε. Όταν ρωτήθηκε για τη συζήτηση και τη διαμάχη που περιέβαλε το video, η Amy Grant απάντησε: «Εμένα όλο αυτό το πράγμα μου φαινόταν πολύ βαρετό… Εκτός αυτού, είναι διασκεδαστικό να φλερτάρεις όταν είσαι μία ευτυχισμένη και παντρεμένη γυναίκα» (Woman’s Day, 22 Δεκεμβρίου 1992, σελίδα 35).

    Η δήλωσή της πυροδότησε ακόμα περισσότερο τις συζητήσεις αφού οι επικριτές της έσπευσαν να της θυμίσουν ότι η Βίβλος λέει ότι το ερωτικό φλερτ και η άσεμνη ενδυμασία έχουν το ίδιο αμαρτωλό βάρος με τη μοιχεία. Και συνέχισαν λέγοντας ότι όταν η Amy Grant ντύνεται και χορεύει αισθησιακά στις εμφανίσεις της διαπράττει μοιχεία με το ακροατήριό της (!) και αυτές οι πράξεις δεν συμβάλλουν θετικά σε έναν υγιή γάμο. Όταν δε το 1999 η Amy Grant ζήτησε διαζύγιο από το σύζυγό της και λίγους μήνες αργότερα παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, οι κατακριτές της έσπευσαν δικαιωμένοι να την κατηγορήσουν και να αφήσουν υπονοούμενα για την ηθική της (αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο υπονοούμενα δεν ήταν).

    Baby Baby - Amy Grant
    Η μεγάλη πλειοψηφία του φιλόμουσου κοινού δεν επηρεάστηκε από την αρνητική δημοσιότητα. Μέχρι σήμερα, η Amy Grant πούλησε παγκοσμίως πάνω από 30.000.000 δίσκους, έχει κερδίσει 6 βραβεία Grammy και έχει εμφανιστεί μέχρι και στον Λευκό Οίκο.

    Το «Baby Baby» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεών της ενώ ακούστηκε και σε δύο κινηματογραφικές ταινίες: στην ταινία «Τι Ήπιαμε Χτες Βράδυ;» (Harold & Kumar Go To White Castle, 2004) όπου οι κύριοι χαρακτήρες της ταινίας κλέβουν ένα φορτηγάκι στο οποίο βρίσκουν μέσα μία κασέτα από την οποία ακούγεται το «Baby Baby», και στην ταινία «Mr and Mrs.Smith» (2005), όπου ο Brad Pitt και η Angelina Jolie πηγαίνουν προσκεκλημένοι σε ένα πάρτι που διοργανώνουν οι γείτονές τους και καθώς μπαίνουν στο σπίτι ακούγεται το τραγούδι από το στέρεο. Το «Baby Baby» ακούστηκε και στο επεισόδιο «No Laughing» της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων Beavis and Butt-Head (1993) καθώς και στην τηλεοπτική δραματική ταινία «Half A Dozen Babies» (1999). Επίσης, το 2006 το τραγούδι κυκλοφόρησε σε ζωντανή ηχογράφηση που περιλαμβάνεται στο δίσκο «Time Again… Amy Grant Live» καθώς και στο αντίστοιχο DVD.

     

    BABY BABY - Amy Grant

    Baby, baby
    I'm taken with the notion
    to love you with the sweetest of devotion.
    Baby, baby
    my tender love will flow from
    the bluest sky to the deepest ocean.

    Stop for a minute
    Baby, I'm so glad you're mine, yeah
    you’re mine.

    Baby, baby
    the stars are shining for you
    and just like me I'm sure that they adore you.
    Baby, baby
    Go walking through the forest
    the birds above are singing you a chorus.

    Stop for a minute
    Baby, they're so glad you're mine, oh yeah
    And ever since the day you put my heart in motion
    Baby I realize that there's just no getting over you.

    Baby, baby
    in any kind of weather
    I'm here for you always and forever.
    Baby, baby
    No muscle man could sever
    My love for you is true and it will never

    (Chorus)

    Baby, baby
    Always and forever
    Baby I'm so glad that
    Here for you baby
    So glad you're mine
    Baby I'm so glad that
    When I think about you it makes me smile
    Baby, baby be mine
    Baby I'm so glad that
    Don't stop giving love
    Don't stop, no
    Baby I'm so glad that you're mine
    Baby I'm so glad
    Baby I'm so glad that
    When I think about you it makes me smile.

     

    Κείμενο: Κωνσταντίνος Παυλικιάνης


    Tags
    Μουσικά Είδη:GospelPopSoundtracksΜουσική Γενικά:συνέντευξηΚαλλιτέχνες:Amy GrantChicagoMichael BoltonRoxetteWhitney HoustonGrammy



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #25009   /   22.07.2012, 15:12   /   Αναφορά

    Όλοι, μα όλοι οι στίχοι, για το σκοπό που γράφτηκαν, είναι υπέροχοι.


    Αν η "ιέρεια" το αφιέρωνε στη μητρότητα και στη μητέρα όλου του κόσμου, η επιτυχία του τραγουδιού, θα ήταν απίστευτη. Με αντίστοιχο βίντεο κλιπ. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό...


    Τώρα, αυτή την κρυοπλασία και την άτεχνη εικονοποίηση, όπως παρουσιάζεται στο βίντεο, τι την ήθελαν;


    Πάλι ο CHE παρουσιάζει, κάτι, που ενώ έγινε μεγάλη επιτυχία, παραμένει ΑΓΝΩΣΤΟ...


    Μου αρέσει...


    Συγχαρητήρια !!!