ελληνική μουσική
143 online   ·  209.541 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Γιάννης Αγγελάκας: Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα

Η πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική δουλειά του Γιάννη Αγγελάκα - της μετά Τρύπες εποχής...

Γιάννης Αγγελάκας: Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα

Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)215 άρθρα στο MusicHeaven
Ο Γιώργος Μπιλικάς είναι τραγουδοποιός και συγγραφέας, ενώ έχει συμμετάσχει κατά καιρούς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους υποδυόμενος κάποιο ρόλο ή κάνοντας τη μουσική επένδυση.   Σε σχέση με τη μουσική, είνα...
Παρασκευή 25 Νοέ 2011

Η πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική δουλειά του Γιάννη Αγγελάκα - της μετά Τρύπες εποχής - για την ταινία του Νίκου Νικολαίδη, έμελλε να είναι και η πρώτη έκδοση της εταιρίας του φέτος (Η αρχική έκδοση της Hitch-Hyke του 2003 είναι εξαντλημένη εδώ και χρόνια).

Η αναβαθμισμένη επανέκδοση, εκτός από το κανονικό CD του soundtrack, περιέχει στο δεύτερο δίσκο Dub remixes διαφόρων μουσικών συνεργατών του Αγγελάκα, ένα demo του Χαμένου τραγουδισμένο μαζί με τον Στέφανο Λαζαρίνο και ένα βίντεο από τα γυρίσματα της ταινίας.

Να θυμίσω ότι η ταινία Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα, είναι η έβδομη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Νικολαΐδη. Αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε ο σκηνοθέτης με Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα, συνέχισε με τη Γλυκειά Συμμορία και Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα κλείνει τον κύκλο της τριλογίας για "τα χρόνια της χολέρας". Το βλέμμα δηλαδή του δημιουργού πάνω στις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Η ταινία ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2002, ενώ άρχισε να προβάλλεται επίσημα στις αίθουσες στις 31 Ιανουαρίου 2003. Βραβεύτηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Φωτογραφίας στα Κρατικά Βραβεία Κινηματογράφου του έτους 2002.

Tracks 
CD1:
1) Χορός για Έναν, 2) Χτυπήματα, 3) Περιπλάνηση, 4) Εργοστάσιο -Όνειρο- Ξύπνημα, 5) Wonderful World 6) Στο Σπίτι της Οδέττης, 7) Καμηλιέρικο Στριπ-Τιζ, 8) Η Μανταλί στο Δασάκι, 9) Πορεία 1, 10) Ποντιακό Στριπ-Τιζ, 11) Υπόστεγο Dub, 12) Ζάχαρη, 13) Στο Δασάκι Ξανά, 14) RaveΜέλισσα, 15) Ο Χορός, 16) Εργοστάσιο 2, 17) Φόρτωμα, 18) Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα, 19) Πορεία 2, 20) Έλσα, 21) Feel SoFine,  22) Σκιά, 23) Λιακάδα

CD2: 1) Ο Χορός, 2) Λιακάδα, 3) Περιπλάνηση,  4) Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα, 5) Goodbye Thank You, 6) CD-rom track με στιγμές από τα γυρίσματα και σκηνές από την ταινία.


Tags
Μουσικά Είδη:DubΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

gizmostudio Chat
Περαστική Νότα
#23757   /   30.11.2011, 10:47   /   Αναφορά
Πολύ καλή δουλειά. Ο Αγγέλακας εκφράστηκε όσο ποτέ άλλοτε από το συγκεκριμένο εγχείρημα.