ελληνική μουσική
  487 online   ·  211.034 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Επανακυκλοφορούν Τα Τραγούδια της Χθεσινής Ημέρας

  Ένας δίσκος  γλυκιάς  νοσταλγίας,  τρυφερής ανάμνησης και φιλικής αύρας, επανακυκλοφορεί με αφορμή τις  παραστάσεις  της Χάρις Αλεξίου  με την Δήμητρα Γαλάνη τον Ιανουάριο του 2012 στο ΠΑΛΛΑΣ.

  Επανακυκλοφορούν Τα Τραγούδια της Χθεσινής Ημέρας

  Τετάρτη 18 Ιαν 2012

  Προάγγελοι αυτής της επανακυκλοφορίας είναι δύο εμβληματικά  τραγούδια.  «ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» των ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και  ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΑ και «ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ»  του ΠΑΝΤΕΛΗ ΛΕΟΥΣΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΗ σε διασκευή του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ.

  Τα δύο αυτά  τραγούδια,  συμπτωματικά,  στιχουργικά μας κλείνουν το μάτι γι αυτή τη καρμική μεγάλη συνάντηση επί σκηνής 30 χρόνια μετά.

  Τα  «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΜΕΡΑΣ» έχουν όμως τη δική τους ιστορία. Ηχογραφήθηκαν αυτοσχέδια  σε ένα απόγευμα στο studio της Columbia στη Ριζούπολη αρχές του 1981 και ήταν η συνέχεια μιας ιστορικής τηλεοπτικής εκπομπής στην ΕΡΤ  «Μικρές νυχτερινές μουσικές» που παρουσίαζε η τόσο αξιόλογη Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου.

  Τότε είχε ήδη κατοχυρωθεί η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών και η Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου  τους πρότεινε μία κοινή τηλεοπτική συνεύρεση. Πρότειναν και ερμήνευσαν αυτό το ρεπερτόριο και η επιτυχία ήταν μεγάλη, ο κόσμος νόμιζε ότι ήδη κυκλοφορούσε σε δίσκο αυτή η επιλογή και έτσι πήραν την απόφαση. Κλείστηκαν στο studio με σπουδαίους συμμάχους τον Κώστα Γανωσέλη –αρμόνικα,  τον Αντώνη Βαρδή και τον Βασίλη Ρακόπουλο στις κιθάρες και άρχισαν τις συναισθηματικές εξομολογήσεις.

  Το αποτέλεσμα γράφτηκε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και συνεχίζει το δρόμο του φέτος από 13 Ιανουαρίου 2012 στο ΠΑΛΛΑΣ, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για 15 παραστάσεις.

  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #24059   /   18.01.2012, 10:12   /   Αναφορά
  H συνεργασία τους τότε είχε κάνει πάταγο, αγαπημένος δίσκος και ιδιαίτερα για μένα η "Τζαμάϊκα". Εχουμε καμμιά πληροφορία για τις πρώτες παραστάσεις? Πήγε κανείς?
  #24070   /   18.01.2012, 16:52
  Πήγα το περασμένο Σάββατο και είδα μια λιτή,προσεγμένη,

  από την αρχή μέχρι και το τέλος της μουσική παράσταση.

  Οι κουρτίνες,τα λιτά σκηνικά και τα φώτα προσέφεραν

  το ιδανικό περιβάλλον για τα "περπατήσουν" τα τραγούδια

  σε μία μαγευτική ροή και να φτάσουν σε εμάς,όπως τους πρέπει...  Οι ενορχηστρώσεις των κομματιών ( η ηλεκτρική κιθάρα και τα πνευστά,

  αποτελούν το δυνατό χαρτί) και οι 2 εξαιρετικές ορχήστρες σε συνδιασμό

  με τις φωνές τους και τα μεταξύ τους "πειράγματα" το μόνο που απέδιδαν ήταν

  μαγεία και συγκίνηση :-)  Η ώρα πέρασε τόσο γρήγορα που δεν το κατάλαβα πως φτάσαμε στο τέλος της παράστασης.

  Σε απορροφά...

  Δεν το χορταίνεις αλλά δεν θες και άλλο.

  Λες και έχεις πάρει την σωστή μουσική δόση σε διάρκεια.Χα χα χα!!  Ξαφνικά συνειδητοποίησα πως σχεδόν η μισή μου ζωή είναι μέσα σε αυτά τα τραγούδια,

  σε αυτές τις φωνές και τις μουσικές...

  Να ναι καλά και οι δυο τους και καλή συνέχεια στις παραστάσεις τους.

  Όσοι καταφέρετε και πάτε θα περάσετε όμορφα και ειλικρινά :-)

  #24133   /   21.01.2012, 16:04
  Κρατάω από το σχόλιό σου το "απέδιδαν μαγεία και συγκίνηση", κάπως έτσι το φανταζόμουν και περίμενα σχόλια. Ευχαριστώ Ερατώ.