ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Το μεγάλο φεστιβάλ της ελληνικής μουσικής συνεχίζεται

    Το καλοκαίρι του 2012 είναι το τρίτο κατά σειρά καλοκαίρι που το θέατρο Badminton βγάζει τραπεζάκια έξω. Ο αύλειος χώρος του μεταμορφώνεται σε μία όαση δροσιάς για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

    Το μεγάλο φεστιβάλ της ελληνικής μουσικής συνεχίζεται

    Παρασκευή 10 Αύγ 2012

    Προσωπικότητες από το χώρο της ελληνικής μουσικής ανθολογούν τις προσωπικές τους πορείες. Συνθέτες, τραγουδοποιοί, δημιουργικοί μουσικοί, τραγουδιστές και μουσικά σύνολα που διακρίνονται στην εποχή μας. Ανάμεσά τους και παρουσίες με διεθνείς επιρροές.

     

    Άλλοι με μεγάλες πορείες, που η αφετηρία τους μπορεί να βρίσκεται και πριν πενήντα χρόνια και άλλοι με μικρότερες διαδρομές στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας. Όλοι τους, όμως, είναι μάχιμοι και λάτρεις της σκηνής. Όλοι τους αντλούν το υλικό που θα μας παρουσιάσουν σε αυτές τις μοναδικές συναυλίες, κυρίως από την προσωπική τους δισκογραφία.

    Το πολύχρωμο σύμπαν της ελληνικής μουσικής δημιουργίας σας περιμένει. ...Για να γίνει και το φετινό καλοκαίρι λιγότερο επώδυνο με τα τόσα που μας ταλαιπωρούν.

    Γενική είσοδος: 15€, φοιτητικό: 10€, Ώρα έναρξης 21:00

     (Δεν περιλαμβάνεται ποτό, ούτε είναι υποχρεωτικό)

     

    Προπώληση:

    www.viva.gr | 13855 | Public | 210 88 40 600

     

     

    4 & 5 Σεπτεμβρίου Νότης Μαυρουδής

    6 Σεπτεμβρίου Ορφέας Περίδης

    7 & 8 Σεπτεμβρίου Μπάμπης Τσέρτος

    11 & 12 Σεπτεμβρίου Γιώργος Καζαντζής

    13 Σεπτεμβρίου Μελίνα Τανάγρη

    14 & 15 Σεπτεμβρίου Νίκος Ξυδάκης

    18 & 19 Σεπτεμβρίου Σαβίνα Γιαννάτου

    20 Σεπτεμβρίου Μελίνα Τανάγρη

    21 & 22 Σεπτεμβρίου Γιάννης Σπανός

     

     

     

     

    Τρίτη 4 & Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου

    Νότης Μαυρουδής

    Με την Γιώτα Νέγκα και τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο

     

    Ποτάμι ο καιρός

     Ο Νότης Μαυρουδής μπήκε στη δισκογραφία το 1964 με τα τραγούδια «Άκρη δεν έχει ο ουρανός» και «Τα γιορτινά σου φόρεσε», σε στίχους του Γιάννη Κακουλίδη με ερμηνευτή τον Γιώργο Ζωγράφο.

     Γιορτάζοντας πέντε δεκαετίες στο χώρο της μουσικής έρχεται στο Μουσικό Προαύλιο για να μας ανθολογήσει την πλούσια δισκογραφική του διαδρομή που τον καθιστά ένα σημαντικό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Με έργα για κιθάρα και κοσμοαγάπητα τραγούδια.

     Έρχεται και πάλι κοντά μας με οδηγό τις κιθάρες και τις φυσαρμόνικες, με χρώματα, ψιθύρους και σκιρτήματα.

     Αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή ευαισθησία, μέσα στο χρόνο, υπό το φως της νύχτας…

     Παίζουν οι μουσικοί:

    Γιώργος Τοσικιάν: κιθάρα

    Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικες-πνευστά

     

     

    Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου

    Ορφέας Περίδης

     

    Προκαλώντας με λεπτότητα τις αισθήσεις μας

     Ο Ορφέας Περίδης είναι ένας από τους γίγαντες της σύγχρονης τραγουδοποιϊας στη χώρα μας.

     Το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο και από το 1993 ως σήμερα ξετυλίγεται σ’ όλο του το μεγαλείο. Ο συνθέτης και τραγουδιστής Ορφέας Περίδης έχει γράψει και αποδώσει σπάνιας ομορφιάς τραγούδια,  ανιχνεύοντας πλείστες όσες αναφορές τις οποίες αξιοποιεί με τον πιο ιδανικό τρόπο,  για ν’ ανοίξει νέα εκφραστικά μονοπάτια.

     Χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα, πάθος, εσωτερικό βάθος και αναμφίβολα στην τέχνη του βρίσκουμε έναν κορυφαίο συνδυασμό ανατολίτικης και δυτικής ηχητικής κουλτούρας.

     Στο Μουσικό Προαύλιο έρχεται μ’ όλα τα μεγάλα του τραγούδια «Φωτοβολίδα»,  «Ζηλεύει η νύχτα», «Φεύγω», «Ο Ρομπέν των καμένων δασών», «Αχ να σε δω», «Κάτι μου κρύβεις», «Υλαγιαλή», «Για πού το ‘βαλες καρδιά μου», «Αυγερινός», «Γιατί πολύ σ' αγάπησα» κ.α.

     Κορυφαίες στιγμές δημιουργίας που υπόσχονται μία άριστα δομημένη συναυλία.

     

     


    Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

    Μπάμπης Τσέρτος

     

    Επαναφέρει στo σήμερα τραγούδια άλλων εποχών

     Ο Μπάμπης Τσέρτος κατέχει περίοπτη θέση στο Ελληνικό τραγούδι.

     Είναι ο ερμηνευτής που με τρόπο μοναδικό επαναφέρει στο σήμερα παλιότερα τραγούδια.

     Αντιλαμβάνεται την τέχνη του τραγουδιού,  ως αποτέλεσμα μιας άκρως εκλεκτικής διεργασίας,  χωρίς αισθητικές περιχαρακώσεις.

     Το Ελληνικό τραγούδι για τον Μπάμπη Τσέρτο είναι ενιαίο κι αδιαίρετο.  Αναγνωρίζει απλά τις μελωδίες και τους στίχους των τραγουδιών που υπερασπίζονται την υψηλή συγκίνηση. Και αυτά τα τραγούδια μπορεί να είναι της ανώνυμης παράδοσης ή συνθετών και στιχουργών όπως: Τούντας, Σουγιούλ, Αττίκ, Τσιτσάνης, Μπαγιαντέρας, Ξαρχάκος, Χαιρόπουλος, Ζαμπέτας, Χατζιδάκις, Μάλαμας, Παπαγιαννοπούλου, "Τσάντας", Γκάτσος, Παπαδόπουλος και πάρα πολλών άλλων.

     Με μια  άκρως ενδιαφέρουσα δισκογραφική διαδρομή που δεν πετάς τίποτε, ο Μπάμπης Τσέρτος έρχεται στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton για να μας παρουσιάσει την ανθολόγηση της.

     

     

    Τρίτη 11 & Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου

    Γιώργος Καζαντζής

    Τραγουδούν: Φωτεινή Βελεσιώτου - Αλεξία Χρυσομάλλη (φωτό)

     

    Εκτός από τα Forte υπάρχουν και τα piano

     Ο Γιώργος Καζαντζής σας προσκαλεί σε μια συναυλία, όπου πέρα από τα forte θα ακουστούν και τα piano της μουσικής του… θα ακουστούν και οι παύσεις… οι ανάσες των τραγουδιστών… το τρίξιμο του δοξαριού πάνω στη χορδή… το πάθος του μουσικού.

     Όλα αυτά που χάνονται, αν και είναι το αλάτι της μουσικής, μέσα στη φασαρία και τις άγονες εντάσεις του συνήθους τρόπου διασκέδασης. Όλα αυτά που μη μπορώντας να τα ακούσουμε, γευόμαστε άνοστα την «πλέον αφηρημένη των Τεχνών».

     Τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μπλέκουν αρμονικά με τα οργανικά του με τις υπέροχες φωνές της Φωτεινής Βελεσιώτου και της Αλεξίας Χρυσομάλλη.

     «Ήτανε αέρας» και «Βαλς της Ουτοπίας», «Μέλισσες» και «Σορόκος», «Σαν καταιγίδα» και «Παλίρροια», «Χειμωνανθός» και «Faux Bijoux», «Φωτιά κι αλμύρα» και «Ελαφονήσι»… είναι μερικά από τα ζευγάρια τραγουδιού και μουσικής που θα σας πάρουν από το χέρι και θα σας ταξιδέψουν. Μελωδίες που ταξίδεψαν τους μουσικόφιλους σε όλο τον πλανήτη, αφού ο Γιώργος Καζαντζής συγκαταλέγεται στους Έλληνες συνθέτες με διεθνή αναγνώριση.

     Με τον Δημήτρη Γουμπερίτση στο όρθιο μπάσο, την Αναστασία Ζαχαριάδου στο κανονάκι - άλτο φλάουτο, τον Κώστα Τσούγκρα στο ακορντεόν και τον Θάνο Καζαντζή στα κρουστά.


    Πέμπτη 13 & Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

    Μελίνα Τανάγρη

     

    Και γαλλικά, αν αγαπάτε

     Μέσα από διαφορετικές ατμόσφαιρες που γλιστράνε η μία μέσα στην άλλη, σ' ένα παιχνίδι ελεύθερο και εμπνευσμένο από την αγάπη της για τα γαλλικά τραγούδια και όχι μόνο, η Μελίνα Τανάγρη  φτιάχνει και προτείνει μία ιδιαίτερη παράσταση:

     «Και γαλλικά, αν αγαπάτε...»

     Μουσικές, τραγούδια γαλλικά και ελληνικά, γνωστά και αγαπημένα, τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, λόγια, στίχοι, μεγάλοι τραγουδοποιοί, τραγούδια από το σινεμά, άριες και παιδικά, μελό και σύγχρονα, ακολουθούν έναν προσωπικό συνειρμό με χιούμορ και λυρική διάθεση.

     Παίζουν οι μουσικοί:

    Ευαγγελία Μαυρίδου: πιάνο πλήκτρα

    Δημήτρης Παπαλάμπρου: κιθάρα

     

     

    Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

    Νίκος Ξυδάκης

    Ερμηνεύει η Γεωργία Νταγάκη

     

    Σε βάθος δρόμου μακρινού

     Ο Νίκος Ξυδάκης μαζί με την Γεωργία Νταγάκη και ένα σύνολο εκλεκτών μουσικών, θα μας οδηγήσουν εκεί, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ήχοι που γίνονται ταξίδι μέσα στο χρόνο, οι κομψές αποχρώσεις μίας σπάνιας μουσικής ευαισθησίας, η γοητευτική αφήγηση μίας μουσικής ιστορίας που καταλήγει στην ποίηση.

     Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει μία επιλογή από αγαπημένα τραγούδια μίας μακριάς προσωπικής διαδρομής, ερμηνευμένα από τον ίδιο και τη Γεωργία Νταγάκη, μία ξεχωριστή παρουσία, ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνη της Κρητικής λύρας.

     Η παράσταση διανθίζεται από οργανική μουσική και από στίχους και ποιήματα των Μιχάλη Γκανά,  Θοδωρή Γκόνη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Γεωργίου Βιζυηνού, Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και αναφορές στον Κ. Π. Καβάφη πάνω σε ποιήματα του Διονύση Καψάλη.

     


    Τρίτη 18 & Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

    Σαβίνα Γιαννάτου

     Μεγάλοι σταθμοί

     Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο σημαντικές και πιο δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα, ρεπερτόριο  ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση.

     Διανύοντας την πιο ώριμη ίσως στιγμή της καριέρας της, η Σαβίνα Γιαννάτου συμμετέχει με ιδιαίτερη επιτυχία και αναγνώριση στα σπουδαιότερα world festivals σε κάθε γωνιά του πλανήτη, δισκογραφεί για την ECM και λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως.

     Η αφοπλιστική, "μαγική" ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου, οι εξαιρετικοί συνεργάτες της, με βασικό συντελεστή την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο, αλλά και το εύρος του ρεπερτορίου με πρώτο υλικό τραγούδια-διαμάντια υπόσχονται μία υπέροχη συναυλιακή βραδιά μοναδικής αισθητικής και ποιότητας.

     Σ’ αυτή λοιπόν την εφ’ όλης της ύλης συναυλία θα υπάρξουν όλοι οι μεγάλοι σταθμοί της προσωπικής της διαδρομής. Θα ακουστούν κομμάτια από τη Λιλιπούπολη, από τον Καρυωτάκη και το «Σαμποτάζ» της Λένας Πλάτωνος, τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Μαμαγκάκη, αλλά και μια επιλογή από τους δίσκους της στην ECM.

     

     

    Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

    Γιάννης Σπανός

     Μια μεγάλη αξία του Ελληνικού Τραγουδιού

     Ο Γιάννης Σπανός έχει να μας επιδείξει μια διαδρομή γεμάτη επιτυχίες. Μία διαδρομή με κοσμαγάπητα τραγούδια,  που νίκησαν το χρόνο και τη φθορά.

     Τραγούδια όπως: «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο Καράβι», «Ιδανικός και ανάξιος εραστής», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή», «Άνθρωποι μονάχοι», «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας», «Βάρκα χωρίς πανιά», «Θέλω τα όπα μου», «Θυμήσου το Σεπτέμβρη», «Και με παίρνουν τα κλάματα» και πάρα πολλά άλλα.

     Ο Γιάννης Σπανός έρχεται στο μουσικό προαύλιο του Badminton για να μας θυμίσει με την παρουσία του  πως ενεργούν επί σκηνής οι μεγάλοι δημιουργοί.

     Μειλίχιος και σεμνός θα μας ξεναγήσει στο μουσικό του κόσμο,  που κυριαρχείται από τραγούδια "ρομαντικές ελεγείες". Όλα πανέμορφα και γεμάτα συναίσθημα.

     

    Μαζί του οι:

    Πένυ Ξενάκη: τραγούδι

    Κώστας Τζιαγκούλας: Κιθάρα, φωνή

    Κοσμάς Κοκόλης: μπουζούκι, τραγούδι

    Γιώργος Τσοκάνης: Πλήκτρα





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε