ελληνική μουσική
    608 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Συνεντεύξεις

    Συνέντευξη με τους Soundtruck

    Όταν το southern Rock συναντά ένα τρελό και ορεξάτο φορτηγό..

    Συνέντευξη με τους Soundtruck

    Γράφει η RockTeaser, Βάσω (IronGirl)
    4 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 19 Οκτ 2012

    Κάθε φορά που διαβάζω την ιστορία ενός καλού Rock συγκροτήματος, ποτέ δεν ξεκινάει μέσα από κάποιο στούντιο, αλλά ξεκινάει κάπως έτσι “Ξεκίνησαν παίζοντας σε διάφορα club”…

    Οι Soundtruck λοιπόν ξεκίνησαν το 2008 παίζοντας σε διάφορα club στην Αθήνα και την επαρχία ως cover band, με καθαρές επιρροές από AC/DC και Lynyrd Skynyrd. Αφού προσανατολίζονται πιο συγκεκριμένα σε ήχους southern Rock, τον Ιούνιο του 2011 ολοκληρώνουν την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου, ο οποίος και κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2012 με αφορμή το πρώτο τους μεγάλο live.

    Τι καλύτερο από το να παρουσιάζεις σε μεγάλο κοινό τον δίσκο σου στην απόλυτη southern Rock συναυλία; Στις 18 Ιουνίου του 2012 οι Soundtruck ανοίγουν τη μεγάλη συναυλία για τους Lynyrd Skynyrd. Το κοινό, ιδανικό για αυτό τον ήχο, δέχτηκε πολύ ζεστά τους Soudtruck, οι οποίοι άφησαν μόνο θετικές εντυπώσεις. Η εμφάνισή τους έκλεισε με μία εξαιρετική διασκευή του “It's A Long Way To The Top" των AC/DC, ενώ ακολούθησαν οι Potergeist και οι υπέρτατοι Lynyrd Skynyrd. The south will rise again!

    Με την εμπειρία ακόμα ζεστή και τον δίσκο να κάνει τα πρώτα του βήματα στη μουσική βιομηχανία, ο τραγουδιστής των Soundtruck, Νίκος Μελάς μιλάει στην Βάσω Γιωτάκη και το MusicHeaven.

    Μίλησε μου λίγο για την ιστορία πίσω από τους Soundtruck. Ποιοι είστε;

    Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη σας στους SoundtrucK και για τα καλά σας λόγια.

    Οι SoundtrucK ξεκίνησαν σαν ιδέα στην τελευταία πρόβα που κάναμε με τους Violet Vortex, εγώ, ο Alex στα ντραμς και ο Billy στην κιθάρα. Είπαμε να παίξουμε Southern Rock και αφού προστέθηκε ο Lykos στο μπάσο και λίγο πιο μετά ο GB στην δεύτερη κιθάρα, ξεκινήσαμε πρόβες. Στην αρχή με Southern Rock διασκευές για να δέσει η μπάντα και παίζοντας σιγά σιγά Live σε όλη την χώρα, ξεκινήσαμε να γράφουμε και δικό μας υλικό. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το ακούσετε στον πρώτο μας δίσκο.

    Πάντα θέλω να γνωρίζω το story πίσω από το όνομα μιας μπάντας. Τρελό φορτηγό λοιπόν εξοπλισμένο με μεγάφωνα (Soundtruck). Πως προέκυψε;

    Ωραίο δεν ακούγεται; (γέλια). Ψάχναμε ένα όνομα το οποίο να μας ταιριάζει να είναι Southern και δυναμικό. Μετά από διάφορες ιδέες, αποτέλεσμα τρελού brainstorming καταλήξαμε στο μεγαλειώδες, φοβερό, τσαμπουκαλίδικο, ταξιδιάρικο και επιβλητικό SoundtrucK. Το φορτηγό έχει όνομα και είναι ο Goliath!

    Συνέντευξη με τους Soundtruck

    Ξεκινήσατε λοιπόν σαν cover μπάντα και πλέον έχετε μία σαφή κατεύθυνση προς το southern Rock. Αυτή τη κατεύθυνση αποτυπώσατε και στο δίσκο. Πρώτος και πολλά υποσχόμενος (if I may say). Ένας δίσκος που βγάλατε μόνοι σας, από την ηχογράφηση μέχρι και τα artworks. Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα στο σύνολό του;

    Ναι πολύ! Κουραστήκαμε αρκετά για να είναι αντάξιο καταρχήν των δικών μας προσδοκιών αλλά φυσικά και των ακροατών. Δεν θέλαμε να συμβιβαστούμε σε κανέναν τομέα και προσπαθήσαμε πολύ από τις συνθέσεις, την ενορχήστρωση, την παραγωγή, το artwork, μέχρι το booklet, να κάνουμε ότι ήταν δυνατόν για να έχουμε μία επαγγελματική δουλειά που θα μπορεί να στέκεται δίπλα σε αντίστοιχες δουλειές του εξωτερικού. Νομίζουμε ότι τα καταφέραμε αρκετά καλά και ότι όποιος αγοράσει το υλικό μας να συμφωνήσει μαζί μας και να είναι ευχαριστημένος 100% από την αγορά του.

    Ακούγοντας το δίσκο, δεν μπορείς να παραβλέψεις την ποιότητα στη παραγωγή και τον επαγγελματισμό που αποπνέει. Ποιοι οι συντελεστές που ευθύνονται για αυτό;

    Ευτυχώς είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με πολύ αξιόλογους ανθρώπους που μας βοηθήσανε στο να βγάλουμε ως μπάντα τον καλύτερο μας εαυτό. Ο Γιώργος Φλωράκης, γνωστός από τους Raw Silk και ο Γιώργος Αλαμάρας, από τα NURV Studios στην Αθήνα. Εκεί έγιναν οι ηχογραφήσεις και η μίξη, ενώ το mastering, μετά από προτροπή των παιδιών του studio ως ο ιδανικός για τον ήχο που θέλαμε, έγινε από τον τεράστιο George Marino (AC/DC, Metallica, Led Zeppelin και ότι άλλο μπορεί να έχετε στην δισκοθήκη σας) του Sterling Sound στην Νέα Υόρκη, ο οποίος μας τίμησε με την δουλειά του.

    Συνέντευξη με τους Soundtruck

    Από όσο γνωρίζω είστε σε διαδικασία αναζήτησης δισκογραφικής, σωστά; Το ιδανικό σενάριο σε αυτή τη φάση για εσάς ποιο θα ήταν; Μια ελληνική δισκογραφική, ή δεν λέτε όχι και σε ξένη;

    Μετά από αναζήτηση αρκετών μηνών, δυστυχώς δεν είχαμε κάποια πρόταση που να μας ικανοποιούσε και αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε τον δίσκο μας μόνοι μας. Ο δίσκος λοιπόν είναι διαθέσιμος για όποιον ενδιαφέρετε από το site της μπάντας στο http://www.soundtruck.gr και από το CDBABY, iTunes, Amazon,κτλ. όπως επίσης και από το κατάστημα Shivarecords Metalstore (Νικηταρά 6 & Εμ. Μπενάκη, ΑΘΗΝΑ).

    Τώρα αν έρθει κάποια καλή πρόταση από κάποια εταιρία είμαστε πάντα ανοιχτοί να το συζητήσουμε, είτε είναι ελληνική, είτε ξένη.

    Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι μία ξένη εταιρία θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση του δίσκου μας καλύτερα γιατί το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε και το είδος που παίζουμε έχει μεγαλύτερη απήχηση στο εξωτερικό.

    Συνέντευξη με τους Soundtruck
    Συνέντευξη με τους Soundtruck

    Και ερχόμαστε στη στιγμή όπου μαθαίνετε ότι οι Lynyrd Skynyrd θα εμφανιστούν live στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Θέλω να μου πεις τις αρχικές σου σκέψεις σαν φαν του συγκροτήματος αλλά και σαν επαγγελματίας μουσικός.

    Δεν είμαι φαν των Skynyrd! Δεν μ'αρέσουν! Δεν μπορώ να τους ακούσω καν! Χχαχαχ, εντάξει, δεν απαντώ! Η μάλλον δεν περιγράφω άλλο!

    Κοίτα είναι απλά τα πράγματα, ως φαν χέστηκα από την χαρά μου που θα δω τους Skynyrd live, τι να λέμε; Αν και τους είχα ξαναδεί δύο φορές στην Γερμανία, τέτοιες μπάντες, όπως είδαμε όλοι και στο Ελληνικό, δεν χορταίνεις να τις βλέπεις. Είναι θρύλοι της μουσικής, όχι μόνο του Southern Rock. Μία από τις πιο μεγάλες και πιο επιδραστικές μπάντες ever!

    Σαν μουσικός τώρα, είπα ότι αυτό είναι το ιδανικό live που θα ήθελα να παίξω. Είναι από τις πιο σημαντικές μας επιρροές και αναπόφευκτα το κοινό που θα ερχόταν στο live αυτό πιστεύω ότι θα εκτιμούσε περισσότερο από οποιονδήποτε την μουσική μας.

    Πως μπήκατε στο χορό των υποψήφιων Opening acts και πως μάθατε ότι επιλεχθήκατε; Οι Lynyrd Skynyrd είχαν κάποια συμμετοχή στη επιλογή των Opening acts;

    Καταρχήν μάθαμε ποιος τους φέρνει και μετά στείλαμε το υλικό μας. Φαντάζομαι ότι το άκουσαν και λογικά θα έψαξαν ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Αφού μας ειδοποίησαν ότι θα μας προτείνουν για support group, ήμασταν σε αναμονή. Εδώ μπαίνει το management των Skynyrd από το οποίο περιμέναμε μέχρι σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το live το confirmation. Δεν νομίζω οι ίδιοι να ασχολήθηκαν αλλά το management τους έπρεπε να δώσει την έγκριση.

    Ειλικρινά πες μου.. Λιποθύμησες όταν το έμαθες;

    Όταν με πήρε τηλέφωνο ο διοργανωτής ότι του ήρθε το confirmation mail και ότι θα παίζαμε τελικά, ναι κόντευα..... (γέλια). Ε, μετά αφού συνειδητοποίησα τι έγινε, πήρα τους υπόλοιπους στην μπάντα και τους το ανακοίνωσα κι εγώ με την σειρά μου. Μετά άρχισε το κυνηγητό να προλάβουμε να κάνουμε τα διάφορα που χρειαζόταν για να γίνει και η κυκλοφορία του δίσκου εκείνη την ημέρα αφού έτσι αποφασίσαμε ότι θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει αυτό.

    Έρχεται η μέρα, ανεβαίνετε στη σκηνή και ροκάρετε. Και το κάνατε καλά. Και μετά οι Lynyrd Skynyrd. Πως ήταν η συνολική εμπειρία;

    Όπως με ρώτησες και πριν, υπάρχουν δύο πλευρές της εμπειρίας αυτής. Από την πλευρά του οπαδού-μουσικού είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μία εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη και τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να το περιγράψουν. Σίγουρα όλοι μας θα προσπαθούμε μία μέρα να την διηγηθούμε στα εγγόνια μας.

    Η άλλη πλευρά έχει να κάνει καθαρά με τις ευθύνες που απορρέουν από μία τέτοια ευκαιρία που σου δίνετε. Έπρεπε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ν'αποδείξουμε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή μας για ν'ανοίξουμε ένα τόσο μεγάλο live. Νομίζω ότι τα καταφέραμε και ότι αυτό θα είναι ένα μάθημα για μας για να ανεβούμε ένα σκαλοπάτι ως μπάντα για να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα.

    Όταν ανοίγεις μία τόσο μεγάλη συναυλία δύο είναι οι εκδοχές. Να βγουν και να πουν «Μα καλά, από όλους αυτούς βρήκαν να ανοίξουν για τους Lynyrd”; με την δεύτερη να είναι «Πολύ καλά έκανα και έβαλαν αυτούς να παίξουν για opening act”. Φοβηθήκατε το πρώτο;

    Όχι δεν φοβηθήκαμε καθόλου. Είμαστε μία μπάντα που δουλεύει σκληρά, έχουμε κάνει άπειρα live και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια. Σίγουρα οι απαιτήσεις ενός τόσο μεγάλου live είναι αυξημένες αλλά ποτέ δεν φοβηθήκαμε τις προκλήσεις αλλά ούτε και σταθήκαμε στα πικρόχολα σχόλια κάποιων κακοπροαίρετων. Από την άλλη υπάρχουν πάντα πράγματα που χρίζουν βελτίωσης και θέλουμε ν'ακούμε την γνώμη του κόσμου.

    Εσύ τι πιστεύεις, τα καταφέραμε;

    Χμμ για να δούμε μια κατάλληλη περιγραφή για το αν τα καταφέρατε... You nailed it! Και δεν είναι μόνο προσωπική άποψη. Οι εντυπώσεις που αφήσατε ήταν πολύ θετικές, κάτι που αποτυπώθηκε και στο κοινό, αλλά και στον τύπο. Αναμενόμενο;

    Τίποτα δεν είναι αναμενόμενο, για όλα πρέπει να παλέψεις και να προσπαθείς. Εμείς αυτό κάνουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο.

    Συνέντευξη με τους Soundtruck

    Σίγουρα αυτό το Live σας έκανε περισσότερο γνωστούς στο κοινό, αλλά πιστεύεις ότι θα σας ωφελήσει και σε άλλα επίπεδα (όπως δισκογραφικές κτλ); Υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο;

    Προς το παρόν στους υπόλοιπους τομείς δεν είχαμε κάποιο feedback αλλά το πιο σημαντικό είναι βήμα βήμα να σε μαθαίνει ο κόσμος, ν'ακούσει την δουλειά σου και αν αξίζεις της προσοχής του, είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή όλα θα βρουν τον δρόμο τους.

    Λοιπόν είστε/είμαστε όλοι της γενιάς του Internet. Πόσο πιστεύεις ότι βοηθάει η έκθεση στο Internet ένα συγκρότημα και τι κινδύνους μπορεί να ενέχει;

    Ναι είμαστε και το internet είναι ένα πάρα πολύ δυνατό εργαλείο για μας. Μας έχει βοηθήσει απίστευτα και λόγο απουσίας κάποιας εταιρίας είναι και το μέσο που χρησιμοποιούμε για την διανομή της μουσικής μας αλλά και για ενημέρωση του κοινού για τα live μας. Το site της μπάντας (http://www.soundtruck.gr) σε συνδυασμό με τα social media (http://www.facebook.com/SoundtrucKgr) ήταν από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας των SoundtrucK ο πιο σημαντικός σύμμαχος για να μας μάθει ο κόσμος, αλλά και οι διοργανωτές ή οι εταιρίες.

    Κινδύνους ψάχνουν μόνο όσοι έχουν βολευτεί με καταστάσεις του παρελθόντος και δεν ψάχνουν να βρουν ευκαιρίες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία και απλά δαιμονοποιούν ότι τους χαλάει την ζαχαρένια τους.

    Υπάρχει μία μερίδα κόσμου που υποστηρίζει πως ο κόσμος του Internet έχει αφαιρέσει κάτι από τη μαγεία της μουσικής υπό την έννοια ότι κάποτε υπήρχε ολόκληρη ιεροτελεστία για να αγοράσεις ένα δίσκο, να ψάξεις το booklet κτλ. Ενώ τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις ένα δίσκο ή να χαζέψεις στο youtube. Εσύ τι γνώμη έχεις;

    Κοίτα επειδή κι εγώ είμαι πολύ ενεργός χρήστης του internet αυτό που κάνω, και πιστεύω ότι και ο περισσότερος κόσμος κάνει, είναι ότι ψάχνω πρώτα το τι θ'ακούσω και με ποιον μουσικό θα ασχοληθώ και μετά αν μ'αρέσει θα πάρω και τον δίσκο του, θα πάω και στα live του και γενικότερα θα κάνω ότι έκανα και πριν υπάρξει το internet. Οπότε πιστεύω ότι αν κάτι είναι πραγματικά καλό αυτό θα αναδειχτεί και θα το προσέξει ο κόσμος, και θα ψάξει και το booklet και την μαγεία θα νιώσει.

    Ποια είναι τα σχέδια των Soundtruck για το μέλλον; Που βλέπεις/θέλεις να φτάνετε;

    Αυτή την στιγμή προωθούμε τον δίσκο μας σε περιοδικά και fanzines, γυρίζουμε το πρώτο μας official video clip και κάνουμε πρόβες για την επερχόμενη περιοδεία μας, τις οποίας οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

    Τώρα όσον αφορά το που θέλουμε να φτάσουμε, αυτό είναι απλό, όσο πιο ψηλά μας αξίζει! Προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο, να δουλεύουμε ομαδικά και οργανωμένα, και νομίζω ότι σιγά σιγά τα όνειρα μας γίνονται πραγματικότητα.

    Κλείνοντας τη συνέντευξη και αφού πω για μία ακόμα φορά τα μπράβο μου για τη δουλειά σας, να σε ρωτήσω τι είναι το Rocksouthern Rock- για σένα.

    Είναι μία από τις μουσικές εκφράσεις που μεγαλώνοντας αποφάσισα ότι είναι από τις αγαπημένες μου, που με κάνουν να νιώθω όμορφα και χαρούμενα. Ελπίζω με την μουσική μας να δημιουργούμε παρόμοια συναισθήματα σε όσους μας εμπιστευτούν.

    Ευχαριστούμε και πάλι για τα καλά σας λόγια κι ελπίζω να σας δούμε σύντομα σε κάποιο από τα live μας.

    Νίκο, σε ευχαριστώ πολύ για τη κουβέντα. Να είστε σίγουροι, ότι στο διάβα του Goliath θα είμαστε εκεί (μαζί με πολλούς) να σας υποστηρίζουμε.

    Οι Soundtruck είναι οι:

    Νίκος Μελάς (Nick) – φωνητικά
    Βασίλης Παναγόπουλος (Billy The Kid) – κιθάρα
    Γιώργος Μπούνταλης (G.B.) – κιθάρα
    Δημήτρης Λυκάκης (Λύκος) – μπάσο
    Αλέξης Παπαλεξίου (Uncle) – τύμπανα


    Tags
    Μουσικά Είδη:RockSouthern RockΚαλλιτέχνες:Γιώργος ΦλωράκηςLed ZeppelinLynyrd SkynyrdMetallicaSilkΜουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Γενικά:συνέντευξη



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #25559   /   20.10.2012, 12:05   /   Αναφορά

    Σήμερα στην εκπομπή RockTeaser και η παρουσίαση του δίσκου των Soundtruck!!!

    jj7
    #25615   /   27.10.2012, 15:31   /   Αναφορά

    Μπράβο βάσω, απο τα λίγα ατομα που εκτιμώ ιδιαίτερα σε αυτο το σαιτ για την προσήλωση τους στην rock/ξένη μουσική την οποία κατα την ταπεινη μου αποψη υπηρετης πολυ καλα..περιμενω(-ουμε) και αλλες τετοιες ροκ συνεντευξεις απο ανερχομενα ταλεντα αλλα και ηδη καταξειωμενες μπαντες

    #25616   /   27.10.2012, 15:53

    Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη, να'σαι καλά{#emotions_dlg.rockon}


    #27212   /   07.05.2013, 14:41   /   Αναφορά

    Μπράβο για την παρουσίαση και τη συνέντευξη IronGirl!


    Οι Soundtruck ήταν έκπληξη για μας,


    ροκ ατμόσφαιρα, χωρίς φιοριτούρες και εντυπωσιασμούς,


    αγάπη για τη μουσική και επαγγελματισμός.


    Καλή συνέχεια σε σένα και τους Soundtruck!


    {#emotions_dlg.thumbup}