ελληνική μουσική
    634 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Rush ένα απίστευτο τρίο: αυθεντικές ροκιές, βραβεύσεις και νέο άλμπουμ!

    Για το καναδέζικο Progressive Rock συγκρότημα Rush το 2012 ήταν μια έντονη χρονιά από την αρχή μέχρι το τέλος της, γεμάτη βραβεύσεις, σημαντικότατες διακρίσεις και ένα καινούργιο άλμπουμ που έφτασε στην κορυφή των chart!

    Rush ένα απίστευτο τρίο: αυθεντικές ροκιές, βραβεύσεις και νέο άλμπουμ!

    Δευτέρα 31 Δεκ 2012

    Μέσα στη χρονιά οι Rush τιμήθηκαν με το βραβείο Governor General's Performing Arts από την καναδική κυβέρνηση που περιλαμβάνει μετάλλιο και χρηματικό ποσό. Για το βραβείο αυτό ο κιθαρίστας τους Alex Lifeson είπε ότι είναι η υπέρτατη διάκριση που θα μπορούσε να λάβει ένας καλλιτέχνης στην χώρα του. Λίγο διάστημα μετά από αυτή την επιτυχία κέρδισαν και το βραβείο του Ronnie James Dio Lifetime Achivement στην τελετή Revolver Golden Gods. H μουσική κοινότητα του Ultimate Guitar τους ψήφισε ως τους Band of the Year για το2012!

    Το 20ό τους άλμπουμ με  τίτλο Clockwork Angels κυκλοφόρησε το καλοκαίρι και έκανε την εμφάνισή του ήδη στο Νο 1 των Καναδέζικων chart. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς. Οι Rush αν και έκαναν την εμφάνισή τους το 1968, ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο μετά από 6 ολόκληρα χρόνια που έπαιζαν μαζί. Είναι ένα καταπληκτικό τρίο. Ακούγοντας μόνο αυτούς τους μουσικούς με την ασύλληπτη τεχνική συχνά δυσκολεύεσαι να πιστέχεις ότι όλος αυτός ο ηχητικός πλούτος δημιουργείται μόνο από 3 άτομα. Μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει πάνω από 40.000.000 δίσκους.


    Η σύνθεση του συγκροτήματος παραμένει ίδια από το 1974, όπου ο Peart μπήκε στην ομάδα για να αντικαταστήσει τον τότε drummer John Rutsey και έτσι στην ιστορία της σύγχρονης ποπ μουσικής είναι το τρίτο μακροβιότερο group, μετά τους ZZ Top και τους Golden Earring που παραμένουν τόσο καιρό μαζί χωρίς διακοπή. Τα μέλη των Rush είναι ο Geddy Lee (μπάσο, keyboards και φωνητικά), ο Alex Lifeson (κιθάρα) και ο Neil Peart (drums και κρουστά).

    Καθώς τα μέλη των Rush πλησιάζουν στα 60 οδεύουν αναπόφευκτα και προς την απόσυρσή τους όπως σχολίασε και ο Lifeson τον Οκτώβρη σε συνέντευξή του. "Είχαμε μια πολύ καλή πορεία, αφήνουμε πίσω μας έναν μύθο για τον οποίο είμαστε περήφανοι και ποιός ξέρει τι μπορεί να ακολουθήσει μετά από αυτό;” είπε. Και συμπλήρωσε ότι οι fans τους δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί: "Νομίζω ότι τα δάχτυλά μου θα συνεχίσουν να παίζουν για κάποιο καιρό ακόμα.”

    Rush (1974)

    Rush ένα απίστευτο τρίο: αυθεντικές ροκιές, βραβεύσεις και νέο άλμπουμ!

    Υ.Σ. Καλή (μουσική) χρονιά σε όλους! :)

    Πηγές: ultimate-guitar.com, tvtropes.org, ultimateclassicRock.com


    Tags
    Μουσικά Είδη:Progressive RockRockΜουσική Γενικά:συνέντευξηΚαλλιτέχνες:RushZZ Top



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #26289   /   01.01.2013, 23:06   /   Αναφορά

    Μπραβο !!!!