ελληνική μουσική
  455 online   ·  210.930 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Η Sandie Shaw αποσύρεται από τη μουσική...

  Η Pop star Sandie Shaw, νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision της δεκαετίας του 1960, δήλωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική κλείνοντας το κεφάλαιο τραγούδι και live εμφανίσεων.

  Η Sandie Shaw αποσύρεται από τη μουσική...

  Τετάρτη 10 Απρ 2013

  Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα The Telegraph, η 66χρονη Βρετανίδα Pop τραγουδίστρια Sandie Shaw, είπε ότι η έδωσε την τελευταία της συναυλία τα Χριστούγεννα με τον Jool Holland και πλέον δεν επιθυμεί να ανταγωνίζεται με τους υπέροχους νεαρούς καλλιτέχνες στη μουσική βιομηχανία.

  Η Shaw ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες βρεττανίδες Pop singers της δεκαετίας του '60. Είχε τρία νούμερο ένα singles και το 1967 έγινε η πρώτη τραγουδίστρια από την βρετανία που διακρίθηκε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το κομμάτι Puppet on a String.

  Στο παρελθόν βέβαια είχε “ξανααποσυρθεί” από το χώρο της μουσικής κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '70, αλλά αργότερα επέστρεψε για περιοδείες και ηχογραφήσεις και η καριέρα της αναβίωσε το 1980 σε μεγάλο βαθμό χάρη στην υποστήριξη του indie συγκροτήματος The Smiths.

  Αυτή τη φορά όμως είναι οριστικό. Η απόσυρσή της από την ενεργό μουσική δράση, δεν θα την απομακρύνει εντελώς βέβαια από τον ευρύτερο μουσικό χώρο μια που η Shaw θα διατηρήσει τη θέση της Προέδρου στο Featured Artists Coalition, το οποίο διοργανώνει καμπάνιες για την προστασία των δικαιωμάτων που έχουν οι μουσικoί στην ψηφιακή εποχή.


  Όπως δήλωσε και η ίδια: Αυτή είναι μια θέση που θεωρεί ότι της ταιριάζει σήμερα καλύτερα. Γνωρίζει τα συμβόλαια πάρα πολύ καλά αφού σε όλη της τη ζωή έδινε μάχες για τις δικές της διεκδικήσεις.

  Η Sandie Shaw αποσύρεται από τη μουσική...

  Πηγή: telegraph.co.uk


  Tags
  Μουσικά Είδη:PopΜουσική Γενικά:συνέντευξηΚαλλιτέχνες:Eurovision


  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #27079   /   10.04.2013, 23:16   /   Αναφορά

  το puppet on a string αφησε εποχη

  #27080   /   11.04.2013, 05:55

  ...πράγματι! {#emotions_dlg.thumbup}


  #27081   /   11.04.2013, 15:44   /   Αναφορά

  Αχ, την αγαπώ αυτή τη φωνή! {#emotions_dlg.inlove}