ελληνική μουσική
269 online   ·  210.186 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Δωρεάν, on line εκπαίδευση: Εισαγωγή στην Κιθάρα!

Ένα νέο, on line, free course διατίθεται από το Berklee College of Music με τίτλο “Εισαγωγή στην Κιθάρα” το οποίο ξεκινάει στις 22 Απριλίου υπό την καθοδήγηση του Τhaddeus Hogarth, που ειδικεύεται στη Jazz μουσική.

Δωρεάν, on line εκπαίδευση: Εισαγωγή στην Κιθάρα!

Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr / 939 άρθρα στο MusicHeaven
Παρασκευή 12 Απρ 2013

Οι συμμετέχοντες στο "Εισαγωγή στη κιθάρα", θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν όλα όσα χρειάζονται για να ξεκινήσουν να παίζουν ακουστική ή ηλεκτρική κιθάρα. Θα διδαχθούν μια εύκολη μέθοδο ώστε να μπορέσουν γρήγορα να ξεκινήσουν να παίζουν, μέσα από ένα συνδυασμό που περιλαμβάνει την εξερεύνηση του οργάνου, την εκμάθηση κάποιων τεχνικών και κάποια βασικά στοιχεία από τη θεωρία της μουσικής.

Έναρξη: 22/4/2013 (διάρκεια 5 εβδομάδες)

Χρόνος που απαιτείται: 6-8 ώρες/εβδομάδα

Όσοι σκέφτονται εδώ και καιρό να ξεκινήσουν κάποια μαθήματα ακουστικής ή ηλεκτρικής κιθάρας αυτός ο εκπαιδευτικός κύκλος θα τους παρέχει μια εύκολη και επιτυχημένη μέθοδο που θα τους βοηθήσει άμεσα να παίξουν. Όταν ξεκινάει κάποιος να μαθαίνει αυτό το μουσικό όργανο, είναι πολύ βασικό η πληροφόρηση και το υλικό εκπαίδευσης να του παρουσιάζεται σταδιακά και ομαδοποιημένα με έναν διασκεδαστικό τρόπο, που θα του επιτρέψει να κατανοήσει τα βασικά μέρη από τα οποία αυτό αποτελείται αλλά και τη δομή της μουσικής. Ο εκπαιδευτικός αυτός κύκλος, ξεκινάει πολύ απλά με τα μέρη της κιθάρας, τα ονόματα των χορδών, τις τονικότητες και κάποιες τεχνικές παιξίματος με τα δάχτυλα ή με πένα. Στη συνέχεια παρουσιάζονται κάποια βασικά στοιχεία από τη θεωρία της μουσικής όπως κλίμακες, δυναμικές συγχορδίες, μπαρέ και αρπίσματα. 


Στο τέλος αυτού του εισαγωγικού κύκλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν κατανοήσει την κατασκευή του οργάνου, τα τμήματα και τα βοηθητικά εξαρτήματα τόσο της ηλεκτρικής όσο και της ακουστικής κιθάρας αλλά και το πως μπορούν σε βασικό επίπεδο να την συντηρούν. Θα έχουν διδαχθεί ακόμα κάποιες τεχνικές παιξίματος που σε συνδυασμό με την θεωρία θα τους βοηθήσουν άμεσα να είναι σε θέση να παίξουν και οι ίδιοι τα πρώτα τους κομμάτια στη κιθάρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες: www.coursera.org/course/guitar


Tags
Μουσικά Είδη:JazzΜουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Εκπαίδευση:συγχορδίεςκλίμακεςΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε