ελληνική μουσική
  166 online   ·  211.032 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Δηλώστε συμμετοχή στο MuSci Cafe (διοργάνωση: MusicHeaven)

  Πρόσκληση στο MuSci café: Το μέλλον της μουσικής εκπαίδευσης Με θέμα: «Εκπαιδευτικές διαδρομές στη μουσική: νέοι τρόποι προσέγγισης της μουσικής εκπαίδευσης» Δηλώστε συμμετοχή!

  Δηλώστε συμμετοχή στο MuSci Cafe (διοργάνωση: MusicHeaven)

  Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
  939 άρθρα στο MusicHeaven
  Παρασκευή 24 Μαΐ 2013

  Ο οργανισμός Science View και η μουσική, διαδικτυακή κοινότητα MusicHeaven με την υποστήριξη της πανευρωπαϊκής ανοιχτής, εκπαιδευτικής πλατφόρμας Open Discovery Space συνδιοργανώνουν το καλοκαιρινό MuSci caféμε θέμα τους νέους τρόπους προσέγγισης της μουσικής εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

  Τα MuSci café είναι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε cafe ή πολυχώρους, με στόχο να φανεί πως αλληλεπιδρά η Επιστήμη με τη Mουσική. Πρόκειται για συζητήσεις που στοχεύουν στην παραγωγή γνώσης και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με το συνδυασμό των δύο αυτών εννοιών έχοντας κάθε φορά μια συγκεκριμένη θεματολογία.

  Η σκέψη: Η μουσική συντροφεύει την καθημερινότητά μας και παίζει καταλυτικό ρόλο στη ζωή μας και στην εκπαίδευση.

  Η ιδέα: Όταν έρχονται να προστεθούν τεχνολογικά εργαλεία και νέες διδακτικές προσεγγίσεις στο μουσικό παιχνίδι, τότε αλλάζει τελείως ο τρόπος με τον οποίο μαθαίναμε μουσική και νέες ιδέες πλαισιώνουν τη μουσική εκπαίδευση.

  Η εκδήλωση: Σε ένα χώρο συγκεντρώνονται κοινό, επιστήμονες και ειδικοί και ανταλλάσουν απόψεις και εμπειρίες!

  Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Polis Art Cafe (Πεσμαζογλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα, 210 3249588) την 20η Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, στις 20.00.

  Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, η Επίκουρη Καθηγήτρια κα. Χριστίνα Αναγνωστοπούλουκαι η Μεταδιδακτορική ερευνήτρια κα. Αγγελική Τριανταφυλλάκη από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Τεχνολογίας Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας που θα παρουσιάσουν το Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό έργο: MIROR (MusicalInteraction Relying on Reflexion).

  Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που θα έχουμε κοντά μας τον πολυτάλαντο κ. Αντώνη Πλέσσα, μουσικό, συνθέτη, παραγωγό και εκπαιδευτή μουσικής τεχνολογίας ο οποίος θα κάνει μια διαδραστική παρουσίαση με θέμα: Τέχνη & Τεχνολογία: Σκέψεις, θέσεις και προβληματισμοί στο κατώφλι μιας νέας εποχής.

  Θα συνδεθούμε διαδικτυακά με τον Επίκουρο Καθηγητή και μουσικό κ. Oded Ben Horin από το Haugesund University College, Faculty of Learning and Culture, Music department στο Stord της Νορβηγίας που θα μας μιλήσει για την καινοτόμα εκπαιδευτική δράση "Write a Science Opera", ενώ αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της πανευρωπαϊκής ανοιχτής, εκπαιδευτικής πλατφόρμας με κοινωνικό χαρακτήρα και πολύγλωσσο ψηφιακό περιεχόμενο "Open Discovery Space" από το Δρ. Σοφοκλή Σωτηρίου, υπεύθυνο του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής και την περιήγηση στην εκπαιδευτική δράση "Ακριτών Μουσική" στο πλαίσιο του Open Discovery Space από τον Καθηγητή Φλάουτου & Μουσικής Δωματίου κ. Πέτρο Στεργιόπουλο.

  Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων και μετά το πέρας αυτών θα ακολουθήσουν ανοικτές συζητήσεις με το κοινό, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την αλληλεπίδραση με τους ομιλητές στα θέματα που θα συζητηθούν.

  Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται:

  Θέματα/ Παρουσιάσεις:

  1. «Νέες τεχνολογίες στη μουσική εκπαίδευση»
  Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα MIROR (Musical Interaction Relying on Reflexion)
  Επικ. Καθ. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Τεχνολογίας Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας
  Αγγελική Τριανταφυλλάκη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Τεχνολογίας Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας 

  Διάρκεια: 15’
  Ερωτήσεις/Ανοικτή συζήτηση: 10’

  2. «Write a Science Opera project: Πως να δημιουργήσετε τη δική σας επιστημονική
  όπερα!»
  A creative professional development approach to inquiry-based music and science education
  Τηλεδιάσκεψη με τον καθηγητή Oded-BenHorin από το Πανεπιστήμιο του Stord στη Νορβηγία, που θα μας παρουσιάσει το project ζωντανά!

  Διάρκεια: 10’
  Ερωτήσεις/Ανοικτή συζήτηση: 10’

  3. Εκπαιδευτική πλατφόρμα: «ΟPEN DISCOVERY SPACE»
  Ανοιχτή, εκπαιδευτική πλατφόρμα με κοινωνικό χαρακτήρα και πολύγλωσσο ψηφιακό
  περιεχόμενο Παρουσίαση από το Δρ. Σοφοκλή Σωτηρίου, Διευθυντή τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης των εκπαιδευτηρίων της Ελληνογερμανικής Αγωγής

  Διάρκεια: 10’4. Η Μουσική ως εξ αποστάσεως παραστατική πράξη

  4. Εκπαιδευτική δράση: «Ακριτών Μουσική» στο πλαίσιο του Open Discovery Space
  Παρουσίαση από τον κ. Πέτρο Στεργιόπουλο, καθηγητή Φλάουτου & Μουσικής Δωματίου, Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης Ελληνογερμανικής Αγωγής

  Διάρκεια: 15’ ομιλία
  Ερωτήσεις/Ανοικτή συζήτηση: 10’

  5. Τέχνη & Τεχνολογία
  Σκέψεις, θέσεις και προβληματισμοί στο κατώφλι μιας νέας εποχής Διαδραστική παρουσίαση από τον πολυτάλαντο Αντώνη Πλέσσα: Μουσικό, συνθέτη, παραγωγό και εκπαιδευτή μουσικής τεχνολογίας

  Διάρκεια: 15’ ομιλία
  Ερωτήσεις/Ανοικτή συζήτηση: 10’


  H είσοδος στο Cafe είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επειδή ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

  Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται  στο link: http://www.scienceview.gr/contact, συμπληρώνοντας στο πεδίο «μήνυμα» το: «MuSci Café».


  Σας περιμένουμε στο Art Polis Cafe για να εξερευνήσουμε μαζί τις νέες προοπτικές στη μουσική εκπαίδευση.

  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  Administrator
  #27392   /   05.06.2013, 12:26   /   Αναφορά

  Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε και μεσω Facebook εδώ.


  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  #27393   /   05.06.2013, 13:48   /   Αναφορά

  Mπραβο σας παιδια! Υπέροχη διοργανωση! Αν τα καταφέρω θα θελα να παρευρεθω...θα ενημερωσω εγκαιρα!

  #27400   /   06.06.2013, 18:34   /   Αναφορά

  Δήλωση συμμετοχής επίσης και στο: http://www.scienceview.gr/contact 


  Τίτλος μηνύματος: "MuSci cafe"!


  Σας περιμένουμε στις 20 Ιουνίου (20.00) στο Polis Art Cafe.Smile