ελληνική μουσική
    838 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Το πρώτο Ελληνικό ipad τραγούδι, είναι γεγονός!

    Ο Σπυρίδων Γαβρίλης δημιουργεί το πρώτο ipad τραγούδι στην Ελλάδα, αποκλειστικά μέσω ipad, με σκοπό να καθιερώσει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας των καλλιτεχνών με το κοινό τους.

    Το πρώτο Ελληνικό ipad τραγούδι, είναι γεγονός!

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 03 Ιούν 2013

    Το τραγούδι δημιουργήθηκε αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής GarageBand του ipad, τα πλάνα τραβήχτηκαν από κινητό και το μοντάζ έγινε στην εφαρμογή pinnacle for ipad. Με αυτή του την κίνηση ο δημιουργός φιλοδοξεί να συστήσει στους καλλιτέχνες έναν νέο τρόπο επικοινωνίας του έργου τους με το ευρύ κοινό. 

    Στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδεδομένη η δημιουργία παρόμοιων βίντεο με τη διαφορά ότι συνήθως γίνονται διασκευές ήδη υπαρχόντων τραγουδιών (cover). Το συγκεκριμένο είναι εξ ολόκληρου δημιουργία του καλλιτέχνη (μουσική, στίχοι, ενορχήστρωση) και κατέληξε σε αυτήν την επιλογή γιατί του δίνει την δυνατότητα να ολοκληρώσει τις ιδέες του χωρίς κόστος και με άμεσο έλεγχο του αποτελέσματος. Το τραγούδι μιλάει για την κατάρρευση των αξιών που δέχεται το άτομο σε περιβάλλον κρίσης και την ολική επαναδιαπραγμάτευση του εαυτού του έτσι ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να εκπληρώσει το σκοπό της ζωής του και έχει τον τίτλο Demonica.

    [Το συγκεκριμένο ευφυολόγημα βασίζεται στην έννοια του δαίμονα, όπως περιγράφεται στον Ησίοδο, όπου δαίμων σημαίνει συνετός και δαήμων (σοφός)]





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27386   /   03.06.2013, 17:54   /   Αναφορά

    ?????????