ελληνική μουσική
    706 online   ·  211.199 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    MuSci Cafe στις 20 Ιουνίου - Ας γνωρίσουμε τους ομιλητές!

    Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το μέλλον της Μουσικής Εκπαίδευσης στο Polis Art Cafe με πολύ σημαντικούς ομιλητές από το χώρο. Το MusicHeaven είναι χορηγός αυτής της προσπάθειας.

    MuSci Cafe στις 20 Ιουνίου - Ας γνωρίσουμε τους ομιλητές!

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 06 Ιούν 2013

    Καλοκαιρινό MuSci café - Το μέλλον της Μουσικής Εκπαίδευσης

    Polis Art Cafe, Πέμπτη 20η Ιουνίου, 20:00

    Στο πιο καλά κρυμένο μυστικό της Στοάς Βιβλίου, στο Polis Art Cafe που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ο οργανισμός Science View και η μουσική, διαδικτυακή κοινότητα MusicHeaven με την υποστήριξη της πανευρωπαϊκής ανοιχτής, εκπαιδευτικής πλατφόρμας Open Discovery Space, συνδιοργανώνουν το καλοκαιρινό MuSci café με θέμα τους νέους τρόπους προσέγγισης της μουσικής εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

    Η προσθήκη νέων τεχνολογικών εργαλείων και διδακτικών προσεγγίσεων μεταβάλει εντελώς τον τρόπο εκμάθησης της μουσικής, που συντροφεύει την καθημερινότητά μας, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στη ζωή αλλά και την πνευματική μας καλλιέργεια. Ένα φρέσκο και δυναμικό κύμα από ιδέες που πλαισιώνουν την μουσική εκπαίδευση προσθέτουν έναν ανανεωτικό αέρα σε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Συνοδοιπόροι στο βαγόνι των αλλαγών αυτών είναι επιστήμονες, ειδικοί αλλά και κοινό που θα ανταλλάξουν γνώσεις, απόψεις και εμπειρίες. Πρόσκληση στην εκδήλωση αυτή αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων μπορείτε να βρείτε εδώ: www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3907

    Μια πρώτη γνωριμία με τους ομιλητές: 

    Χριστίνα Αναγνωστοπούλου

    MuSci Cafe στις 20 Ιουνίου - Ας γνωρίσουμε τους ομιλητές!

    Η Χριστίνα Αναγνωστοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια μουσικής πληροφορικής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, και επιστημονική υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού προγράμματος MIROR στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου, της Γλασκώβης, και του Queen's Belfast, όπου και μονιμοποιήθηκε ως λέκτορας το 2005. Εκεί ήταν υπεύθυνη της ερευνητικής ομάδας μουσικής πληροφορικής και γνωσιολογίας, και το 2005 έλαβε το βραβείο καλύτερης διδασκαλίας του Πανεπιστημίου. Έχει επίσης εργαστεί ως επισκέπτρια ερευνήτρια στο κέντρο μουσικής τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Pompeu Fabra στη Βαρκελώνη. Στην Αθήνα ήρθε το 2006.


    Αγγελική Τριανταφυλλάκη


    Η Αγγελική Τριανταφυλλάκη αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2001. Έλαβε Πτυχίο (1999) και Δίπλωμα (2003) από τη Σχολή Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge όπου ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές (2002) και διδακτορικές σπουδές (2007) υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Pamela Burnard στον τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής. Έχει λάβει υποτροφίες για μεταδιδακτορική έρευνα από το ΙΚΥ και τη Βρετανική Ακαδημία (British Academy). Τον Ιούλιο του 2012 εξελέγη μέλος της Επιτροπής για την Εκπαίδευση του Επαγγελματία Μουσικού (CEPROM). Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πρόγραμμα MΙROR του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Αντώνης Πλέσσας

    MuSci Cafe στις 20 Ιουνίου - Ας γνωρίσουμε τους ομιλητές!

    Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Αποφοίτησε με  άριστα από το Berklee College of Music της Βοστώνης όπου και ειδικεύτηκε στην χρήση νέων τεχνολογιών στην μουσική σύνθεση, παραγωγή και εκπαίδευση. Η τριακονταετής ενασχόληση του με το χώρο της μουσικής καλύπτει τομείς όπως η σύνθεση, η μουσική εκτέλεση και παραγωγή, ο μουσικός προγραμματισμός και η διαχείριση και παρουσίαση μουσικών project και διαγωνισμών. Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους συνθέτες, ερμηνευτές, σολίστ, δισκογραφικές εταιρίες, εταιρίες παραγωγής, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εκδοτικούς οίκους, εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, δικτυακούς τόπους, περιοδικά έντυπα κ.α. Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της εκπαίδευσης όπου διδάσκει τα μαθήματα της μουσική τεχνολογία και μουσικής βιομηχανίας. Κατά καιρούς κάνει παρουσιάσεις και οργανώνει σεμινάρια. Έχει γράψει 3 βιβλία με αντικείμενο την Μουσική Τεχνολογία και για χρόνια υπήρξε συνεργάτης και αρθρογράφος στα σημαντικότερα Ελληνικά έντυπα (Ram, HiTech, PC Magazine, Ήχος, Audio κ.α). Συμμετέχει τακτικά σε διεθνή και τοπικά συνέδρια, πρωτοβουλίες, φόρουμ και προγράμματα που αφορούν στη χρήση των νέων μέσων και τεχνολογιών καθώς και τις ευκαιρίες αλλά και προκλήσεις που αναδύονται για καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς στο νέο περιβάλλον. 

    Σοφοκλής Σωτηρίου

    MuSci Cafe στις 20 Ιουνίου - Ας γνωρίσουμε τους ομιλητές!

    Ο Σοφοκλής Σωτηρίου έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο CERN, στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπονήσει δύο διδακτορικές διατριβές στην Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών και στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Από το 1998 είναι υπεύθυνος του Τμήματος έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντονίσει μεγάλη σειρά ερευνητικών έργων στη χρήση προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, του δικτύου Εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μουσείων και Κέντρων Επιστημών, ενώ έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής για τον σχεδιασμό του προγράμματος Επιστήμη και Κοινωνία για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο. Έχει συγγράψει περισσότερα από 100 άρθρα, 45 επιστημονικές δημοσιεύσεις και 45 αυτόνομα βιβλία.

    Πέτρος Στεργιόπουλος

    MuSci Cafe στις 20 Ιουνίου - Ας γνωρίσουμε τους ομιλητές!

    Αποφοίτησε με δίπλωμα Άριστα παμψηφεί από το Ωδείον Αθηνών (Τάξεις Δ. Φωτόπουλου, Urs Rüttimann) ερμηνεύοντας σε πανελλήνια πρώτη το κοντσέρτο του A. Jolivet καθώς και έργο δικής του σύνθεσης. Masterclasses με τους Marrion, Gerard, Kovacs, Kroeper, Jans διαδέχθηκαν μαθήματα ιστορικά ενήμερης ερμηνείας σε ιστορικά φλάουτα με τους St. Preston (Dartington School of Arts, Αγγλία), Chr. Gurtner (Austria Barock Akademie) και St. Bet (Scuola di Musica Antica Venezia). Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Ελληνική Ορχήστρα Πατρών (διευθ. Saulius Sondeckis), την Sinfonietta Oρχήστρα Eγχόρδων (διευθ. Γ. Αραβίδης) την Arcadia Mundi London (διευθ. Α. Στρίκος) καθώς και με την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής. Εκτός από την Ελλάδα, εμφανίσεις σε Γερμανία (Δημαρχιακό Μέγαρο, Ανόβερο), Αυστρία (Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, Αίθουσα “Hofmannsthal”, Βιέννη, Πύργος Rothchild, Weidhofen), Ηνωμένο Βασίλειο (St. John’s Smith Square, Λονδίνο) συνυπάρχουν με την έντονη διδακτική του δραστηριότητα (ως καθηγητής Φλάουτου & Μουσικής δωματίου) σε Αθήνα και επαρχία. Ως έκτακτος συνεργάτης έχει εμφανιστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (διεύθ. Τάτσης Αποστολίδης), τη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων και την ορχήστρα I maestri (διευθ. Αναστάσιος Στρίκος). Με το σύνολο ΈΜΠΝΕΟΣ φυλλομετρά τη σπάνια εργογραφία ενώ ως απόφοιτος Δημοσιογραφίας (Ινστιτούτο Ακμή,1998) με ειδίκευση στην ειδησεογραφία ηλεκτρονικών μέσων (Ίδρυμα Μπότση 1999), στρέφει το μουσικογραφικό του ενδιαφέρον γύρω από την ιστορία των Ελλήνων φλαουτιστών. Έχοντας διδάξει στη Μέση Εκπαίδευση συνεργάζεται με το ερευνητικό τμήμα της Ελληνογερμανικής Αγωγής σε προγράμματα ανάπτυξης πιλοτικών δράσεων με τη χρήση ΤΠΕ στη διδασκαλία μουσικών οργάνων. Με στόχο την ενθάρρυνση της μουσικής εκπαίδευσης σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας συντονίζει το πρόγραμμα “Εξ Αποστάσεως Μουσική Αγωγή”.

    Oded Ben Horin

    MuSci Cafe στις 20 Ιουνίου - Ας γνωρίσουμε τους ομιλητές!

    Ο Oded Ben-Horin είναι επίκουρος καθηγητή στο Stord Haugesund University College και στο Πανεπιστήμιο του Bergenστη Νορβηγία, μουσικός και συνθέτης. Κατέχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Hebrew University, Israel) και Masters Degree στη Vocal Jazz Performance  (Λουκέρνη Παν. Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών, Ελβετία).

    Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του '80 σε ένα φωνητικό κουιντέτο με επικεφαλής το συνθέτη Yoni Rechter και πιανίστα / μαέστρο τον Ori Leshman. Από τότε, έχει συμμετάσχει ως τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, παραγωγός και ενορχηστρωτής σε μια ευρεία ποικιλία έργων σε Jazz, σύγχρονη, ποπ και Acapella μουσική. Την τελευταία δεκαετία, έχει αναπτύξει διεπιστημονικές μεθοδολογίες για την επικοινωνία της επιστημονικής έρευνας μέσα από την τέχνη. Υλοποίησε παρουσιάσεις μεταξύ άλλων στο Scientix 2011 (Βρυξέλλες), στο ESSAS Open Science Meeting 2011 (Seattle), στο Santander Παν. Festival 2011 (Cantabria), στο Διεθνές Συνέδριο «International Conference for Qualitative Inquiry 2010 & 2011» (Παν. Illinois), στο Bergen Museum (2008) κ.ά. Έχει δημοσιεύσει τη διεπιστημονική εργασία του σε συνεργασία με επιστημονικούς οργανισμούς, όπως η Mar-Eco, ενώ υπήρξε και νικητής του Ευρωπαϊκού Descartes Βραβείου για την επικοινωνία της Επιστήμης το 2006. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, το Ισραήλ, την Ιρλανδία και το Βέλγιο. Υπεύθυνος για το πρόγραμμα «Write a Science Opera», το οποίο συνιστά μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση που επιτρέπει στα παιδιά να συνθέσουν τη δική τους όπερα αποκτώντας γνώσεις για ποικίλα επιστημονικά θέματα.

    Τόσο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων όσο και μετά το πέρας αυτών θα ακολουθήσουν ανοικτές συζητήσεις με το κοινό, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την αλληλεπίδραση με τους ομιλητές στα θέματα που θα συζητηθούν.

    Polis Art Cafe: Πεσμαζογλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα, 210 3249588

    Πέμπτη 20 Ιουνίου, 20:00


    Tags



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27421   /   11.06.2013, 00:54   /   Αναφορά

    Φοβερά ενδιαφέροντες ομιλητές. Καλή επιτυχία.{#emotions_dlg.clap}