ελληνική μουσική
  366 online   ·  211.037 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Μουσική Βιομηχανία – Πειρατεία σημειώσατε 1-0!

  Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές από μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σκανδιναβικές χώρες, η μουσική βιομηχανία φαίνεται να βγαίνει νικήτρια στην μάχη κατά της πειρατείας.

  Μουσική Βιομηχανία – Πειρατεία σημειώσατε 1-0!

  Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
  939 άρθρα στο MusicHeaven
  Δευτέρα 22 Ιούλ 2013

  Η Νορβηγική εταιρεία Ipsos MMI, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει σχετικά με την μουσική πειρατεία. Στα αποτελέσματα αναφέρεται ότι έχει σημειωθεί μια σημαντική πτώση της παράνομης αυτής δραστηριότητας που φτάνει το 82,5% σε σχέση με τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, τα τραγούδια που διατέθηκαν παράνομα το 2008, από 1.2 δισεκατομμύρια έχουν φτάσει τα 210 εκατομμύρια τον περασμένο χρόνο.

  Μουσική Βιομηχανία – Πειρατεία σημειώσατε 1-0!


  Η φθίνουσα τάση των ποσοστών της πειρατείας αντίστοιχα στις κινηματογραφικές ταινίες και τα τηλεοπτικά σόου ακολουθεί αλλά μόνο κατά το ήμισυ αφού τα παράνομα downloads σε αυτές τις κατηγορίες έχουν συρρικνωθεί από τα 260 εκατομμύρια στα 120 για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρεται στην Independent, τα ποσοστά της πειρατείας μειώνονται στις περισσότερες υπό μελέτη περιπτώσεις και ανεβαίνουν αντίστοιχα τα νόμιμα download και οι υπηρεσίες streaming όπως αυτές που παρέχουν το Spotify και το Netflix, φτάνοντας στο σημείο ο μισός σχεδόν πληθυσμός της Νορβηγίας να κάνει σήμερα χρήση των υπηρεσιών τους.

  "Όταν έχεις μια καλή και λογική προσφορά, ο κόσμος θα την χρησιμοποιήσει”, σχολίασε ο Olav Torvund, καθηγητής δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. "Αν και δεν υπάρχει δικαιολογία για την πειρατεία, όταν σου δίνεται μια προσφορά που δεν κοστίζει πολύ ακριβά και είναι εύκολη στην χρήση, το παράνομο download χάνει το ενδιαφέρον του."

  Μουσική Βιομηχανία – Πειρατεία σημειώσατε 1-0!

  Σύμφωνα με την ίδια ερευνητική πηγή, οι Σκανδιναβοί ουσιαστικά ηγούνται σε αυτή την διαδικασία ανάστασης της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, αφού οι ετήσιοι τζίροι της Νορβηγίας, φτάνουν το 17% του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς. Ένα τεράστιο μερίδιο που υπολογίζεται στα δύο τρίτα του συνολικού τζίρου προέρχεται από τις υπηρεσίες streaming. Στην Γερμανία, ευρήματα μιας αντίστοιχης έρευνας έδειξαν ότι το 81% του κοινού που είχε παραδεχτεί ότι έκανε στο παρελθόν παράνομο downloading στη μουσική, τώρα ισχυρίζεται ότι έχει σταματήσει αφού έχει πλέον πρόσβαση σε νόμιμες σχετικές εφαρμογές.

  Πηγή: ultimate-guitar.com

  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #27619   /   23.07.2013, 03:20   /   Αναφορά

  Οσο οι εταιριες στρεφονται απο την κλασσικη αγορα του "hardware" προιοντος ( CD/DVD/BluRay ) σε πιο software και downloadable εκδοσεις, τοσο πιο φτηνο κι ευκολο ( ως προς την προσβαση ) θα ειναι στον μεσο καταναλωτη.  Ισως αυτη η στροφη να ευνοησει και την αγορα αλλα και τον καταναλωτη. Απο την αλλη ομως θα διελυσει το μεσαζοντα, οπως το "δισκαδικο" ή το "video club"...