ελληνική μουσική
  310 online   ·  210.930 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

  Πρώτη Ακρόαση: το νέο τραγούδι της Πηγής Λυκούδη και του Φίλιππου Γράψα

  Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί μια νέα δισκογραφική δουλειά της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη με τον τίτλο «Εν ονόματι του χρόνου».

  Πρώτη Ακρόαση: το νέο τραγούδι της Πηγής Λυκούδη και του Φίλιππου Γράψα

  Γράφει ο Σπύρος Αραβανής (spiroos)
  63 άρθρα στο MusicHeaven
  Δευτέρα 12 Ιαν 2015

   Πρόκειται για την τρίτη δισκογραφική εργασία της Λυκούδη, μιας συνθέτριας με πολύχρονη θητεία στο χώρο του κλασικού ρεπερτορίου, με εξειδίκευση σε θέματα παιδοψυχολογίας και μαθησιακών προβλημάτων στην μουσική και με πολλές συναυλίες έντεχνου τραγουδιού και μελοποιημένης ποίησης (Παλαμάς, Ρίτσος, Βρεττάκος, Μόντη, Τσελάν, Ελιγιά κ.ά.)  στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεργαζόμενη με πολλούς τραγουδιστές όπως τον Μανώλη Μητσιά, τον Δημήτρη Μπάση την Νένα Βενετσάνου, την Ρίτα Αντωνοπούλου, την Ελένη Πέτα, την Πένυ Ξενάκη, τον Αλέξανδρο Χατζή, τον Πέτρο Γαϊτάνο, τον Κώστα Καράλη, τον Δημήτρη Κάσσαρη, τον Νίκο Καρακαλπάκη,την Μόρφω Τσαιρέλη, Γεωργία Βεληβασάκη, την Αγνή, την Καίτη Κουλιά κ.ά.

  Τους στίχους των 13 τραγουδιών υπογράφει ο γνωστός στιχουργός, Φίλιππος Γράψας, ο οποίος σημειώνει για αυτή τη δουλειά: «Η σχέση ζωής της Πηγής με τη μουσική, ήταν επόμενο να τη φέρει και στο τραγούδι. Με ενδιαφέρον δέχτηκα την πρόσκλησή της για συνεργασία και καλά έκανα. Οι στίχοι μου ευτύχησαν μέσα στη μελωδική της τρυφερότητα. Τα τραγούδια "πέσαν" σε εξαιρετικούς ερμηνευτές. Το αποτέλεσμα ικανοποιεί πιστεύω, τον σύγχρονο ταλαιπωρημένο ακροατή. Επί πλέον, αυτή η δουλειά μπορεί να σημαίνει, την επιστροφή του τραγουδιού στη μελωδία..».

  Φίλιππος Γράψας
  Φίλιππος Γράψας

  Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γεωργία Βεληβασάκη, Νίκος Καρακαλπάκης, Σπύρος Κλείσσας, Ανδρέας Σμυρνάκης και Μόρφω Τσαϊρέλλη.

  Ακούμε σε πρώτη ακρόαση ένα τραγούδι από αυτή την συνεργασία.  Πρόκειται για το «Η ζωή μου στο σημάδι» που τραγουδά ο Νίκος Καρακαλπάκης.

  PLAY

  Ο έρωτας μου μεσ’ στο δρόμο σου ξενύχτης
  ψάχνει κλειδί να σου ανοίξει την καρδιά
  μελαχρινός μικρός θεός ανατολίτης
  χαρταετός που ’χει μπλεχτεί μεσ’ στα κλαδιά.

  Μαύρα μάτια σαν βαθύ ανόθευτο σκοτάδι
  πότε φόβος πότε χάδι
  η ζωή μου στο σημάδι.
  Μαύρα μάτια από σιωπές ελπίδες κι υποσχέσεις
  τι να πω να με πιστέψεις
  η ζωή μου ψάχνει λέξεις.

  Ο έρωτας μου βρήκε τόσες καταιγίδες
  σε μια ματιά που με κοιτά μα βλέπει αλλού
  κι όταν ακόμα μου γελά κρύβει παγίδες
  τίποτα σίγουρο, σαν πρόβλεψη καιρού.

  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #29020   /   13.01.2015, 15:29   /   Αναφορά

  Eυχαριστούμε για την ανάρτηση

  #29032   /   22.01.2015, 16:01