ελληνική μουσική
    796 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Φταίνε Τα Τραγούδια

    Η ιστορία του ''Dancing In The Dark'' του Bruce Springsteen

    Το τραγούδι που έγραψε το ''αφεντικό'' όταν δεν είχε καθόλου έμπνευση!

    Η ιστορία του

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
    224 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 05 Ιούν 2017

    Το «Dancing In The Dark» κυκλοφόρησε το 1984 και είναι το τελευταίο τραγούδι που γράφτηκε για το δίσκο του Bruce Springsteen «Born In The U.S.A.», στον οποίο και συμπεριλήφθηκε.
    Οι ηχογραφήσεις για το «Born In The U.S.A.» έλαβαν χώρα από τις αρχές του 1982 έως τον Μάρτιο του 1984 στα στούντιο Hit Factory και Power Station στη Νέα Υόρκη. Τον Μάρτιο του 1984, ο δίσκος βρισκόταν ήδη στο στάδιο της μίξης και ήταν η ώρα να επιλεχθούν τα τραγούδια που θα έμπαιναν στο δίσκο μεταξύ των 70 που είχε ηχογραφήσει ο Bruce Springsteen κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.
    Ένα απόγευμα, στο δωμάτιο του Bruce Springsteen στο Lyden House της Νέας Υόρκης, ο παραγωγός και μάνατζερ Jon Landau είπε στον τραγουδιστή ότι ο δίσκος χρειάζεται ένα νέο τραγούδι για το πρώτο single, που να είναι εγγυημένη επιτυχία και να εξασφαλίζει την ιδιότητα του superstar στον Springsteen. Επίσης, να είναι άμεσα σχετικό με την τρέχουσα κατάσταση αφού ένα μεγάλο μέρος του δίσκου είχε γραφτεί δύο χρόνια νωρίτερα. Όπως γράφει ο Dave Marsh στο βιβλίο «Glory Days», ο Springsteen αντέδρασε και στη συνέχεια εξερράγη. «Κοίτα», είπε με θυμό, «έχω γράψει 70 τραγούδια. Αν θες κι άλλο γράψ'το εσύ!».

    Η έντονη λογομαχία αποτέλεσε τη σπίθα με την οποία ο Springsteen άναψε τη δημιουργική του φωτιά. Το ίδιο βράδυ πήρε την ακουστική του κιθάρα κι έκατσε κι έγραψε το «Dancing In The Dark», το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν ακριβώς το τραγούδι που έψαχνε ο Landau. Η κακή διάθεση εκείνης της έντονης ημέρας, σε συνδυασμό με την αναστάτωση που ένιωθε ο τραγουδιστής στην προσπάθειά του να ολοκληρώσει το δίσκο, διαχύθηκε μέσα στους στίχους του τραγουδιού. Έτσι, στο «Dancing In The Dark» ο Bruce Springsteen εκφράζει τη δυσκολία του να γράψει μία επιτυχία και την αναστάτωση που του προκαλεί η προσπάθεια να γράψει τραγούδια που να ευχαριστούν τον κόσμο («I'm sick of sitting 'round here tryin' to write this book»). Ο δε στίχος «This gun's for hire» αποτελεί αναφορά στην, ουσιαστικά, διαταγή του μάνατζερ και της δισκογραφικής εταιρείας να γράψει μία επιτυχία, γεγονός που τον κάνει να αισθάνεται σαν μισθοφόρος και όχι σαν καλλιτέχνης που επιζητά την έμπνευση («you can't start a fire without a spark»). Κατά ειρωνικό τρόπο, το τραγούδι αυτό αποδείχθηκε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.
    Bruce Springsteen (1987): Ήταν σαν να μίλησε η καρδιά μου μέσα από τα χείλη μου, χωρίς καν να χρειαστεί να περάσει απ' το μυαλό μου.

    Η ηχογράφηση του «Dancing In The Dark» πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Μαρτίου του 1984 με παραγωγούς τους Jon Landau, Chuck Plotkin και Bruce Springsteen. Στο τραγούδι έπαιξαν οι Roy Bittan (synthesizer, πιάνο), Clarence Clemons (σαξόφωνο, κρουστά), Danny Federici (όργανο), Bruce Springsteen (φωνητικά, κιθάρα), Garry Tallent (μπάσο) και Max Weiberg (drums). Στη κονσόλα του ήχου ήταν ο Toby Scott ενώ τη μίξη ανέλαβε ο Bob Clearmountain και το mastering ο Bob Ludwig. Ο Bruce Springsteen και η E Street Band πειραματίστηκαν με διάφορες ενορχηστρώσεις πριν καταλήξουν στην καθοδηγούμενη από το synthesizer ενορχήστρωση και με το σόλο σαξόφωνο του Clarence Clemons να σβήνει στο φινάλε. Προσθέτοντας, λοιπόν, up-tempo riffs από synthesizers και συγκοπτόμενο ήχο για πρώτη φορά, το «Dancing In The Dark» έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία του Bruce Springsteen και, καθώς ήταν το πρώτο single που βγήκε από το δίσκο «Born In The U.S.A.», βοήθησε τα μέγιστα στις πωλήσεις του εμπορικότερου δίσκου του Αμερικανού τραγουδιστή της Rock.
    Αργότερα ο drummer Max Weinberg είπε:
    - Ηχογραφήσαμε μία πραγματικά Rock 'n' roll εκτέλεση. Θυμάμαι ότι καθόμουνα στα drums αφού είχαμε κάνει 3-4 λήψεις της ροκ εκτέλεσης, και ο Jon Landau ήρθε προς το μέρος μου και μου ψιθύρισε στ' αυτί “χορευτική ηχογράφηση”.

    Για πολλούς θαυμαστές του Bruce Springsteen, ο ροκ θρύλος από το New Jersey αντιπροσωπεύει κάτι πολύ περισσότερο από μία αμερικάνικη φιγούρα σε κάθε playlist καλοκαιρινού μπάρμπεκιου. Κάτω από την λουσταρισμένη ανδροπρεπή εικόνα με το ανέμελο νταηλίκι, κρύβεται ένας δυνατός τραγουδοποιός.
    Το «Dancing In The Dark» είναι μία σκοτεινή και οργισμένη κραυγή, αλλά λόγω του πιασάρικου ρυθμού του οι κάπως καταθλιπτικοί στίχοι πέρασαν απαρατήρητοι από τη μεγαλύτερη μερίδα του κοινού. Το ίδιο συνέβη και με το τραγούδι «Born In The U.S.A.», το μήνυμα του οποίου χάθηκε στη μουσική. Ο Bruce Springsteen στο βιβλίο «Songs» σημείωσε: «Πήγα προς την κατεύθυνση της Pop τόσο μακριά όσο ήθελα να πάω – και ίσως λίγο μακρύτερα».

    Ο Steve Van Zandt, συνεργάτης και έμπιστος φίλος του Bruce Springsteen, δεν ήταν ενθουσιασμένος με το τραγούδι κι έλεγε «Αυτό είναι μεγάλο λάθος... Αν θέλετε να πετάξετε κάποιο τραγούδι έξω, πετάξτε το “Dancing In The Dark”. Το “No Surrender” θα 'πρεπε να είναι το πρώτο single».

    Το «Dancing In The Dark» κυκλοφόρησε σε single στις 4 Μαΐου του 1984 και ήταν το πρώτο από τα 7 singles που βγήκαν από το δίσκο «Born In The U.S.A.» και  μπήκαν στο αμερικάνικο Top 10 και επίσης το μοναδικό που κυκλοφόρησε πριν από το δίσκο.
    Η φωτογραφία του εξώφυλλου είναι της Annie Leibovitz. Ένα βράδυ του Απρίλη φωτογράφησε τον Bruce
    Springsteen στο υπόγειο του σπιτιού του στο Rumson (New Jersey) καθώς χόρευε μόνος του στο άκουσμα του «Dancing In The Dark». Η Annie Leibovitz είναι επίσης ο άνθρωπος που τράβηξε τη διάσημη φωτογραφία στο εξώφυλλο του «Born In The U.S.A.».
    Το single του «Dancing In The Dark» έφτασε στο Νο 2 των Η.Π.Α., μένοντας σ' αυτή τη θέση για ένα μήνα, αρχικά πίσω από το «The Reflex» των Duran Duran και στη συνέχεια πίσω από το «When Doves Cry» του Prince. Στη Μεγάλη Βρετανία, το τραγούδι αρχικά έφτασε μέχρι το Νο 28. Όταν όμως επανακυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1985 έφτασε στο Νο 4. Επιπλέον, το «Dancing In The Dark» έγινε Νο 1 στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, Νο 2 στην Ιρλανδία, Σουηδία και Νέα Ζηλανδία, Νο 3 στον Καναδά, Νο 5 στην Αυστραλία (όπου έμεινε 64 εβδομάδες στο Top 100 και ήταν το single με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς παρόλο που δεν έγινε ποτέ Νο 1!), Νο 7 στη Νορβηγία και Νο 11 στη Φινλανδία.
    Χάρη στην ερμηνεία του στο «Dancing In The Dark», το 1985 ο Bruce Springsteen κέρδισε το πρώτο του βραβείο Grammy, στην κατηγορία Best Rock Vocal Performance (Male). Ωστόσο, δεν παρέστη στην τελετή γιατί εκείνη την ημέρα (26 Φεβρουαρίου 1985) συμμετείχε στην ηχογράφηση του «We Are The World» των U.S.A. For Africa.
    Νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 1985, το «Dancing In The Dark» κέρδισε το American Music Award στην κατηγορία Best Pop/Rock Single και την ίδια χρονιά οι αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone το ψήφισαν ως το single της χρονιάς.
    Στην πρώτη του προσπάθεια να γίνει η μουσική του Bruce Springsteen αποδεκτή για χορό στα clubs, ο Arthur Baker δημιούργησε στο στούντιο Power Station το 12ιντσο Blaster Mix του «Dancing In The Dark» επεξεργαζόμενος την εκτέλεση του δίσκου.
    Arthur Baker: Όταν άκουσα για πρώτη φορά το «Dancing In The Dark» σκέφτηκα ότι ήταν ένα σπουδαίο τραγούδι, αλλά κάτι χάθηκε κατά την ηχογράφηση. Σκέφτηκα ότι ήταν πραγματικά μονοδιάστατο  -πολύ ευθύ, ειδικά η μπασογραμμή του. Προσπάθησα να δώσω στην ηχογράφηση, μία επιπλέον διάσταση. Ήθελα να το κάνω να μοιάζει περισσότερο με το παλιό υλικό του Bruce, με πληρέστερο ήχο.

    Ο Baker αναμόρφωσε το τραγούδι με drums από synthesizer, νέες μπασογραμμές και προσθέτοντας γυναικεία φωνητικά. Το remix είχε μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης, πετυχαίνοντας και το σκοπό του καθώς παίχτηκε στα clubs φτάνοντας και στο Νο 7 της κατηγορίας Hot Dance Music/Club Play των αμερικάνικων charts. Επίσης είχε τις περισσότερες πωλήσεις από οποιοδήποτε άλλο maxi single στις Η.Π.Α. το 1984. Στο ίδιο maxi single υπήρχε η Radio και η Dub εκδοχή του τραγουδιού ενώ κυκλοφόρησε επίσης και το Extended Remix.

    Το μουσικό βίντεο γυρίστηκε στις 29 Ιουνίου του 1984 με σκηνοθέτη τον Brian De Palma. O Brian De Palma είναι γνωστός κυρίως από τις κινηματογραφικές του ταινίες «Carrie: Έκρηξη Οργής» (Carrie, 1976), «Blow Out: Ο Δολοφόνος του Μεσονυχτίου» (Blow Out, 1981), «Ο Σημαδεμένος» (Scarface, 1983), «Διχασμένο Κορμί» (Body Double, 1984), «Οι Αδιάφθοροι» (The Untouchables, 1987), «Επικίνδυνη Αποστολή» (Mission: Impossible, 1996), «Η Μαύρη Ντάλια» (The Black Dahlia, 2006) κ.α.
    Στο βίντεο του «Dancing In The Dark» ο Bruce Springsteen τραγουδάει στο St. Paul Civic Center, στο Saint Paul της Minnesota, μπροστά σ' ένα κοινό 200 ατόμων. Η κοπέλα που υποδύεται την φανατική θαυμάστρια με την αγορίστικη εμφάνιση στην πρώτη σειρά, και την οποία ξεχωρίζει ο Bruce Springsteen για να χορέψει μαζί της, είναι η -άγνωστη τότε- Αμερικανίδα ηθοποιός Courteney Cox-Arquette, η οποία έγινε αργότερα διάσημη από το ρόλο της Monica στη σειρά «Τα Φιλαράκια» (Friends).
    Το βίντεο του «Dancing In The Dark» ήταν το πρώτο του Springsteen που έτυχε μεγάλης προβολής από το MTV. Έτσι, το τηλεοπτικό μουσικό κανάλι τον σύστησε σε ένα νέο, ως επί το πλείστον νεανικό, κοινό. Μάλιστα το βίντεο βραβεύτηκε με το MTV Video Music Award στην κατηγορία Best Stage Performance.
    Στο ένθετο του άλμπουμ «Greatest Hits» (1995), ο Bruce Springsteen γράφει για το «Dancing In The Dark»: «Η μεγάλη μου επιτυχία! Νο 2 στα charts (ανάθεμα τον καλλιτέχνη, παλιότερα γνωστό ως Prince). Ένα τσούρμο από κορίτσια καθολικού σχολείου, που ήθελαν αυτόγραφο, όρμησαν πάνω μου στους δρόμους της Νέας Υόρκης ουρλιάζοντας ότι είχαν δει το βίντεο. Teen idol στα 35; Το απόλαυσα!».

    Πριν ο Bruce Springsteen καταλήξει να γυρίσει το διάσημο βίντεο με σκηνοθέτη τον Brian De Palma είχε αφήσει στη μέση ένα άλλο βίντεο που γυριζόταν για το ίδιο τραγούδι!
    Η αρχική ιδέα για το μουσικό βίντεο ήταν να χορεύει ο Bruce Springsteen μαζί με τον Clarence Clemons κυριολεκτικά στα σκοτεινά, με τις λήψεις να γίνονται σε μαύρο φόντο. Σκηνοθέτης θα ήταν ο Jeff Stein και διευθυντής φωτογραφίας ο Daniel Pearl, διάσημος από τη δουλειά του σε θρυλικά μουσικά βίντεο, από το «Billie Jean» του Michael Jackson και το «Every Breath You Take» των Police μέχρι το «November Rain» των Guns N' Roses.
    Ο Daniel Pearl ποτέ δεν είχε δουλέψει στον παρελθόν με τον Jeff Stein και η συνεργασία των δυο τους ήταν επιλογή ενός παραγωγού ονόματι John Diaz. Η ιδέα του Stein για το «Dancing In The Dark» ήταν να έχει τον Bruce Springsteen σ' έναν εντελώς σκοτεινό χώρο -μαύρο δάπεδο, μαύροι τοίχοι, μαύρη οροφή καθώς και μαύρη σκηνή. Το γύρισμα γινόταν στα Kaufman Astoria Studios. Ο Pearl είχε τις ενστάσεις του αλλά ο Stein του έλεγε να μην ανησυχεί και ότι το βίντεο θα βγει πολύ ωραίο. Όσον αφορά τον Bruce Springsteen, ήταν το πρώτο του single μετά το «Nebraska», το οποίο δεν είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, και ήταν πολύ νευρικός. Ο Pearl έριξε μία προσεχτική ματιά στον τραγουδιστή ώστε να αποφασίσει τον τρόπο που θα τον φωτίσει. Πρόσεξε τις μεγάλες του φαβορίτες, τα μυώδη του χέρια αλλά και το ντύσιμό του: άσπρο αμάνικο μπλουζάκι σαν φανέλα, παντελόνι με τιράντες και μαύρα μυτερά παπούτσια, τυπική εμφάνιση ενός άντρα από το New Jersey και πολύ ανδροπρεπή. Γι' αυτό και ο Pearl επέλεξε έναν σκληρό φωτισμό, που θα τόνιζε τα αρρενωπά χαρακτηριστικά του Springsteen. Όμως ο Springsteen πλησίασε τον Pearl και του είπε ότι προτιμά έναν άλλο φωτισμό αναπτύσσοντας συγκεκριμένα τη δική του ιδέα. Τότε ο Pearl του είπε:
    - Έτσι φωτίζουμε τη Stevie Nicks! Εσύ δεν είσαι γκόμενα, είσαι ακριβώς το αντίθετο! Είσαι πολύ ανδροπρεπής και δεν μπορώ να σε φωτίσω όπως θα φώτιζα μία γυναίκα.
    - Ναι, αλλά εγώ αυτό θέλω!

    Τότε παρενέβη ο Stein και είπε στον Springsteen:
    - Δοκίμασε μια φορά με τον τρόπο του Daniel και αν δεν σ' αρέσει θα τ' αλλάξουμε.

    Τη συνέχεια περιγράφει ο ίδιος ο Daniel Pearl:
    - Έτσι, γυρίσαμε κάποια πλάνα. Στη συνέχεια ο Bruce Springsteen πήγε στο διπλανό δωμάτιο και δεν επέστρεψε ποτέ. Απλά εξαφανίστηκε. Χωρίς να πει μια λέξη σε κανέναν, άνοιξε την πόρτα κι έφυγε. Είπα από μέσα μου “Ω, γαμώτο!”. Ο John Diaz μου είπε “Θεέ μου! Εγώ είμαι υπεύθυνος γι' αυτό;”. “Μην ανησυχείς” του είπα, “δεν φταις εσύ”.

    Ο σκηνοθέτης Jeff Stein, επί πολλών ετών φίλος του Bruce Springsteen, είπε ότι τον κάλεσαν να σκηνοθετήσει αυτό το βίντεο αλλά από την αρχή είχε επιφυλάξεις για να γυρίσει οτιδήποτε άλλο εκτός από συναυλία. Στη συνέχεια, κι αφού πάρθηκε η απόφαση να γυριστεί το βίντεο με τον Bruce Springsteen και τον Clarence Clemons σ' ένα ολόμαυρο σκηνικό, ο Stein προσπάθησε να γυρίσει όλο το βίντεο σε μία λήψη. Αν και δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, αναγνώρισε ότι για τη φυγή του Springsteen θα έπρεπε να κατηγορηθεί ο Pearl.
    Stein: Αγαπώ τον Bruce και δεν έχω καμία σχέση μ' αυτό. Συνήθως παίρνω πάνω μου το φταίξιμο, αλλά όχι γι' αυτό που συνέβη.  

    Η όλη εμπειρία άφησε το σημάδι της στον Daniel Pearl, ο οποίος στο εξής απέρριπτε κάθε ευκαιρία να συνεργαστεί και πάλι με τον Bruce Springsteen. Ο Pearl συνέχισε τα γυρίσματα διαφημίσεων και μουσικών βίντεο, συνεργαζόμενος με τον σκηνοθέτη Meiert Avis. Τρία-τέσσερα βίντεο του Springsteen προσφέρθηκαν στον Avis αλλά ο Pearl αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτά έχοντας στο μυαλό του την εμπειρία του «Dancing In The Dark».
    Μετά από μερικά χρόνια, ο Meiert Avis συνεργάστηκε με τον Pearl κάνοντας λήψεις για ένα συγκρότημα με το όνομα The Rituals. Γυρίζανε πλάνα από τελετουργίες, σαν αρχαίες αφρικανικές τελετές.
    Daniel Pearl: Μεταξύ των λήψεων, κοιτάζω και βλέπω τον Bruce Springsteen να μπαίνει στο στούντιο. Είπα “γαμώτο! Τι στο διάολο συμβαίνει εδώ πέρα;”. Σκέφτηκα ότι πιθανόν να είχε κάποια συνάντηση με τον Meiert ή να ήθελε να δει κάποιο βίντεο που έκανε ο Meiert γι' αυτόν. Έτσι, συνέχισα να έχω τα μάτια μου στην κάμερα σκεπτόμενος ότι θα μείνω εκεί κι αυτός θα φύγει. Δεν ήθελα να του μιλήσω. Κάναμε, λοιπόν, άλλη μία λήψη και καθώς τελειώσαμε με χτύπησε στον ώμο ο Springsteen και μου είπε: “Daniel, ο κύκλος ολοκληρώνεται. Είχες δίκιο για τον φωτισμό πάνω μου. Έκανα λάθος. Αυτό (το βίντεο που γυρνάς τώρα) είναι δικό μου τραγούδι. Ήταν ο μόνος τρόπος για να σε κάνουμε να το κάνεις. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί είχες δίκιο”.

    Και αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν το βίντεο του «Human Touch» (1992).

    Το «Dancing In The Dark» συμπεριλήφθηκε στο κανονικό πρόγραμμα της περιοδείας Born In The U.S.A. (1984-1985). Απηχώντας το μουσικό βίντεο, το φινάλε του τραγουδιού ήταν πιο εκτεταμένο ώστε ο Bruce Springsteen να διαλέξει ένα κορίτσι από την πρώτη σειρά και να την τραβήξει πάνω στη σκηνή για να χορέψουνε μαζί. Το να επιλεχθεί μία κοπέλα για ν' ανέβει στη σκηνή έγινε ένα είδος... βραβείου για τις πιστές θαυμάστριες του τραγουδιστή, οι οποίες δεν δίστασαν να σπρώχνονται μεταξύ τους ή/και με τους άνδρες ασφαλείας προκειμένου να λάβουν την καλύτερη δυνατή θέση. Βέβαια, κάποιες θαυμάστριες χόρεψαν καλά, άλλες ήθελαν περισσότερο να αγκαλιάσουν τον Bruce παρά να χορέψουν μαζί του και άλλες έμειναν απλά... στήλες άλατος!
    Κατά τη διάρκεια της περιοδείας Tunnel Of Love Express (1988), το τραγούδι αποτελούσε και πάλι μέρος του προγράμματος και παιζόταν με τον ίδιο τρόπο, ενώ επαναλαμβανόταν το σκηνικό με την επιλογή ενός κοριτσιού για χορό. Στις 13 Ιουνίου του 1988, ο Bruce Springsteen έπαιξε το τραγούδι με μουσικούς του δρόμου, και με δανεική κιθάρα, στην Piazza Di Spagna στη Ρώμη μπροστά σε 15 άτομα!
    Στις αρχές της περιοδείας Other Band (1992), το τραγούδι αναδιαμορφώθηκε δραστικά σε ένα slow κομμάτι, χωρίς θαυμάστρια στη σκηνή και χωρίς χορό. Αυτή η ερμηνεία κράτησε μόνο για μερικές παραστάσεις πριν αποκλειστεί από το πρόγραμμα.
    Αν και ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του Bruce Springsteen, το «Dancing In The Dark» εξαφανίστηκε σταδιακά από τις συναυλίες του για μία δεκαετία, μέχρι που επανεμφανίστηκε ως τακτική επιλογή στα encores της περιοδείας The Rising (2002-2003). Αυτή τη φορά παρουσιάστηκε με μία ενορχήστρωση περισσότερο προσανατολισμένη στο Rock, έτυχε θερμής αποδοχής από τους θαυμαστές και αποσύρθηκε και πάλι από τις επόμενες περιοδείες του Bruce Springsteen που δεν συνοδεύονταν από ροκ μπάντα.
    Τον Ιούνιο του 2005 κατά την επιστροφή του από τη Γερμανία στις Η.Π.Α., στη μέση της περιοδείας Devils & Dust, το ιδιωτικό αεροπλάνο του Springsteen σταμάτησε για ανεφοδιασμό στο διεθνές αεροδρόμιο Keflavik της Ισλανδίας. Μην έχοντας πατήσει ποτέ το πόδι του στη χώρα αυτή, ο Bruce άρπαξε την κιθάρα του, μπήκε στους χώρους του αεροδρομίου και έπαιξε 6 τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου και του «Dancing In The Dark», για τους τυχερούς εργάτες της τελευταίας βάρδιας. Σύμφωνα με την Iceland Review, οι εργάτες σχολίασαν ότι ο Springsteen ήταν αρκετά προσγειωμένος (προφανώς και μεταφορικά και... κυριολεκτικά) και κουβέντιασε μαζί τους πριν παίξει γι' αυτούς.
    Το τραγούδι αναβιώθηκε με την περιοδεία Magic (2007-2008) ενώ στην Working On A Dream Tour (2009) ακούστηκε σε κάποια encores. Ωστόσο, στα μουσικά φεστιβάλ όπου έπαιξε ο Bruce Springsteen  (PinkPop Festival, Bonnaroo Music Festival, Glastonbury Festival και Hard Rock Calling), το «Dancing In The Dark» ήταν σε όλα το τελευταίο τραγούδι. Τα επόμενα χρόνια, το τραγούδι απέκτησε έναν πιο σκληρό, καθοδηγούμενο από την κιθάρα, ήχο με το χαρακτηριστικό riff του synthesizer να αντικαθίσταται από το βιολί της Soozie Tyrell.
    Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του 2012, το «Dancing In The Dark» έλαβε ξανά τη θέση του “βασικού” στις συναυλίες, όπου μάλιστα επιλέγονταν άτομα από το κοινό για να χορέψουν όχι μόνο με τον Bruce Springsteen αλλά και με άλλα μέλη του συγκροτήματος και ιδιαίτερα με το νέο μέλος Jake Clemons. Ξεχωριστές είναι οι περιπτώσεις όπου η μητέρα του Springsteen, Adele Ann, ανέβηκε στη σκηνή του Wells Fargo Center στη Φιλαδέλφεια, στην αρχή της περιοδείας, παίρνοντας το ρόλο της Courteney Cox, ενώ το ίδιο έκανε και η κόρη Jessica, η οποία χόρεψε με τον πατέρα της στο Παρίσι (Ιούλιος 2012).
    Ζωντανές ερμηνείες του τραγουδιού περιλαμβάνονται στα DVD «Live In Barcelona» (2002, σε μία πολύ δυνατή Rock εκτέλεση) και «London Calling: Live In Hyde Park» (2010).

    Άλλες εκτελέσεις

    • Blue Thunder (1984, περιλαμβάνεται στο δίσκο «USAF»).
    • The Boss (1985, ως medley στο «Dancing In The U.S.A.»).
    • DJ All Stars (1985, στο δίσκο «DJ All Stars Pay Tribute To Bruce Springsteen & Madonna»).
    • Big Daddy (1985, ενδιαφέρουσα εκτέλεση στο EP «Dancing In The Dark». Η ιδέα πίσω από τους Big Daddy είναι ότι ένα συγκρότημα συντρίβεται σ' ένα νησί ενώ βρισκόταν σε περιοδεία το 1959.  Όταν τελικά διασώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το συγκρότημα προσπάθησε να αναβιώσει την καριέρα του. Εν τω μεταξύ η μουσική είχε αλλάξει δραστικά, οπότε άρχισαν να διασκευάζουν μουσική της δεκαετίας του 1980 στο μόνο ύφος που ήξεραν να παίζουν. Το αποτέλεσμα είναι ένας σύγχρονος ήχος στο ύφος του... Pat Boone. Η εκτέλεση αυτή έφτασε στο Νο 21 της Μεγάλης Βρετανίας).
    • Tina Turner (1985, ζωντανή ηχογράφηση στο δίσκο «Live In Tokyo»).
    • London Philharmonic Orchestra (1985, μαζί με το «Born In The U.S.A.» στο δίσκο «The Power Of Classic Rock»).
    • The All Stars (1985, απόσπασμα στο medley «The Bruce Springsteen Mix» που περιλαμβάνεται στο δίσκο «The ZYX Disco–Medley»).
    • The Songrise Orchestra (1985, ορχηστρική εκτέλεση στο δίσκο «The Music Of Bruce Springsteen – 17 Instrumental Hits»).
    • Top Of The Poppers (1985, στο δίσκο «Top Of The Pops, Volume 92»).
    • Cool Daddy (1986, στο δίσκο «Dancing In The Dark»).
    • FietseFreem (1986, με τίτλο «Dance in 't Parrek» στο δίσκο «Tendum»).
    • Rich Kelly & Friendship (1986, ως medley στο «Springsteen», το οποίο περιλαμβάνεται στο δίσκο «Now And Then»).
    • Shadows (Μάιος 1986, οργανική εκτέλεση σε single και στο δίσκο «Moonlight Shadows»).
    • Jim Eldon (1987, ζωντανή ηχογράφηση στο δίσκο «The Brid Fiddler»).
    • Reilly & Maloney (1987, στο δίσκο «Backstage» και αργότερα στο άλμπουμ «A Collection»).
    • Brews Springstien (1988, παρωδία με τίτλο «Shoot Me In The Dark» στο δίσκο «Melting Plot»).
    • Bob Dylan (1990, σε συναυλία που έδωσε στο New Haven, Connecticut).
    • The Croc-Rockers (1990, στο άλμπουμ «Rock Mix Vol. 1»).
    • Alex Bollard Assembly (1992, στο άλμπουμ «When A Man Loves His Guitar»).
    • Marty Wilde (1994, στο άλμπουμ «Solid Gold»).
    • Rockman (1995, δύο εκδοχές, Vocal Mix και Instrumental, στο single «Dancing In The Dark '95 Remix»).
    • Philadelphia Symphony Orchestra (1996, στο άλμπουμ «Philadelphia Symphony Orchestra»).
    • London Sound & Art Orchestra (1997, στο άλμπουμ «LSAO, Vol. 2»).
    • Jive Bunny & the Mastermixers (1998, στο άλμπουμ «Rock The Party»).
    • Bad Memory (1998, σε bootleg EP).
    • Celebrare (1998, στο άλμπουμ «Dance Sem Parar»).
    • CFD (1998, στο άλμπουμ «Movin' On Up»).
    • The Party People (1998, στα άλμπουμ «Ultimate Party Favorites Vol. 2» και «Ultimate Party Music 2000»).
    • Mary Chapin Carpenter (1999, ακουστική, πολύ χαμηλών τόνων ζωντανή εκτέλεση, στο single «Almost Home»).
    • Power Jam All Stars (1999, στο άλμπουμ «Tae Music Power Jams»).
    • American Boys (2000, στο άλμπουμ «Bruce Springsteen – Coverversion»).
    • Dynamo's Rhythm Aces (2000, στο άλμπουμ «La Classe Difference»).
    • Maxine Weldon (2000, άλμπουμ «Call It Love»).
    • Barbara Manning And The Go-Luckys! (2000, στο άλμπουμ «Live At Second Hand Records Stuttgart», το οποίο κυκλοφόρησε σε μόλις 50 αντίτυπα).
    • Sonovac (2000, στη β' πλευρά του single «I Don't Want Nobody Else But You» και στη συλλογή «Flesh Records Presents...»).
    • Richard Coleman (2001, στο άλμπουμ «I Can't Believe It's Not... Bruce Springsteen»).
    • Pete Yorn (2001, σε bonus CD σε ειδική έκδοση του άλμπουμ «Musicforthemorningafter» και στο άλμπουμ «Live At The Roxy»).
    • At Freddys House (2001, στη συλλογή «3 Pistas Vol. 2»).
    • Royal Philharmonic Orchestra (2001, στο άλμπουμ «Classic Rock Vol. 8»).
    • Studio 99 (2001, στο άλμπουμ «Born In The USA: Springsteen Tribute»).
    • Nick White (2002, στο άλμπουμ «The Music Of Bruce Springsteen»).
    • Love Hunters (2002, στο άλμπουμ «One Hunt»).
    • Route 66 (2002, στο άλμπουμ «Born In The USA»).
    • Shane Torrel (2003, στο άλμπουμ «A Tribute To Bruce Springsteen»).
    • Erika Simonian (2003, στο άλμπουμ «All The Plastic Animals»).
    • Mirah (2003, στο άλμπουμ «Hey Baby, I'm Just About Starving Tonight – A Tribute To Dancing In The Dark»).
    • R. Mutt (2003, στο άλμπουμ «Hey Baby, I'm Just About Starving Tonight – A Tribute To Dancing In The Dark»).
    • Animal (2003, στο άλμπουμ «Hey Baby, I'm Just About Starving Tonight – A Tribute To Dancing In The Dark»).
    • Operation Makeout (2003, στο άλμπουμ «Hey Baby, I'm Just About Starving Tonight – A Tribute To Dancing In The Dark»).
    • Mirage (2003, στο άλμπουμ «John's Song»).
    • Kevin Logue (2003, στο άλμπουμ «This Could Be Something»).
    • Andrew Nicholson (2003, στο άλμπουμ «Live In Glasgow 2003»).
    • Tumblin' Dice (2003, στο άλμπουμ «Tumblin' Dice Live»).
    • Masuretti (2004, στο άλμπουμ «Untold»).
    • New Jersey All Stars (2004, στο άλμπουμ «A Tribute To Bruce Springsteen»).
    • Princess Dragon Mom (2005, στο άλμπουμ «Who's The Boss?»).
    • Devil's Radio (2005, στο άλμπουμ «Black Heart Broken»).
    • Banda Phix (2005, στο άλμπουμ «Pop Rock Acustico»).
    • Bosstime (2005, στο άλμπουμ «12 Tracks Live»).
    • Doris Justis & Pete Marinovich (2005, στο άλμπουμ «Bright Paintings»).
    • Mono Beat feat. Darwin (2005, στη συλλογή «Re:play: Dance Rock Mania – Classic Rock Hits In New Mixes»).
    • Stefan Saffer (2005, σε E.P.).
    • U.S.A. (2005, στη συλλογή «Hot Winter Mix»).
    • David West (2005, στο άλμπουμ «Off The Rails»).
    • South Africa National Symphony Orchestra (2006, στο άλμπουμ «Classic Unchained Melodies, Volume 2»).
    • Tegan & Sara (Ιούνιος 2006, στο άλμπουμ «Like A Version 2»).
    • Matt Tyler (2006, στο άλμπουμ «Brilliant Disguise»).
    • Faro (2006, στο άλμπουμ «Angelost»).
    • Elysian Fields (2006, στο άλμπουμ «Oui FM Rock Acoustic»).
    • Jackson Cage Band (2006, στο άλμπουμ «Jackson Cage Band»).
    • Studio Group (2006, στο άλμπουμ «A Tribute To Bruce Springsteen Vol. 1»).
    • The Voices On Tour (2006, στο άλμπουμ «The Music Of Bruce Springsteen»).
    • Zille & Mike (2006, στο άλμπουμ «Zille And Mike»).
    • Snuggle Ups (Απρίλιος 2007, στο άλμπουμ «Bridging The Distance – A Portland, OR Covers Compilation»).
    • The Blankket (2007, στο άλμπουμ «Be Your Own Boss»).
    • Tracey Thomas (2007, στο άλμπουμ «Ghost Town»).
    • Go Kart Mozart (2007, στο άλμπουμ «Oh Yeah»).
    • Luca Hawk (2007, στο άλμπουμ «Bruce Springsteen Tribute: Acoustic Solo Project»).
    • The Thrills (2007, στη συλλογή «Strawberry Alarm Clock: Best Of Uncovered Unplugged»).
    • Nadia Louw (2008, στο άλμπουμ «Plain Jane»).
    • The Boss Chill (2008, στο άλμπουμ «The Boss Chill»).
    • Trev Gibb (2008, στο άλμπουμ «Nervous»).
    • Graham BLVD (2008, στο άλμπουμ «Chartbuster 1984»).
    • Sheltered In Sound (2008, στο άλμπουμ «Field Recordings From The Basement»).
    • The E.L.F. (Ιανουάριος 2009, στο άλμπουμ «Rewind 2.0 – Your Time Travel Agency»).
    • Kah (Ιανουάριος 2009, στο άλμπουμ «Rewind 2.0 – Your Time Travel Agency»).
    • Naked Brothers Band (2009).
    • Wintersleep (Αύγουστος 2009, στο άλμπουμ «Play Some Pool, Skip Some School, Act Real Cool – A Global Pop Tribute To Bruce Springsteen»).
    • Manfred Mann's Earth Band (Νοέμβριος 2009, μαζί με το «House Of The Rising Sun» στο άλμπουμ «Bootleg Archives Volumes 1-5»).
    • Paul Baribeau and Ginger Alford (2009, στο άλμπουμ «Everything Dies – Baby That's A Fact»).
    • 2.2.3. (2009, στο άλμπουμ «Techno Parodies Of Bruce Springsteen»).
    • Cicci Guitar Condor (2009, στο άλμπουμ «Sulle Ali Della Musica, Volume 2» και «Il Meglio Di Cicci Guitar Condor, Vol. 1»).
    • Mat Kearney (2009, στο EP «Live Session»).
    • Lullaby Players (2009, στο άλμπουμ «Sleepytime Tunes: Bruce Springsteen Lullaby Tribute»).
    • Paris Studio Orchestra & Singers (2009, στο άλμπουμ «It Was 1984, Volume 3»).
    • Amy MacDonald (2009, ζωντανή ηχογράφηση στο EP «Run» από συναυλία που έδωσε στο Kurhaus Baden-Baden της Γερμανίας το 2008. Συμπεριλήφθηκε και ως bonus track στο «This Is The Life», σε ζωντανή ηχογράφηση από συναυλία που έδωσε στη Λισαβόνα το Μάρτιο του 2009. Το Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε μία άλλη ζωντανή ηχογράφηση, ως κρυμμένο τραγούδι στο άλμπουμ «A Curious Thing», από συναυλία που έδωσε στη Philadelphia των Η.Π.Α. το Σεπτέμβριο του 2008).
    • That Fucking Tank (2010, στο άλμπουμ «Tanknology»).
    • The Pop Royals (2009, στο άλμπουμ «Sing The Hits Of Bruce Springsteen»).
    • Statistical Analysis (2009, στην κασέτα «Discography»).
    • Julian Caablancas (2010, σε συναυλίες).
    • Pat Anderson (2010, στο άλμπουμ «Magnolia Road»).
    • Antonio Andrade (2010, στο άλμπουμ «See If You Recognize This One»).
    • Anna-Maria Blixt (2010, στο άλμπουμ «Venus Jupiter And The Moon»).
    • Naama Hillman (2010, στο άλμπουμ «Mid Air»).
    • Sarah McLeod (2010, σκοτεινή εκτέλεση στο EP «Dancing In The Dark». Περιλαμβάνεται και στη συλλογή «Dimitris Papaspyropoulos Long Missed Heroes»).
    • Dan Black (2010, με τίτλο «Drowning In The Dark Drake» στο EP «Weird Science»).
    • Mount Pleasant (2010, στο άλμπουμ «Born To Run»).
    • Ian Moya (2010, στο άλμπουμ «Bleeding»).
    • Leonard Patton (2010, στο άλμπουμ «Outside The Box»).
    • Praything (2010, στο EP «Born»).
    • Returns (2010, στο άλμπουμ «Sinking Ships»).
    • The Royal Front (2010, στο άλμπουμ «The Royal Front»).
    • Skeggs (2010, στο άλμπουμ «Shades Of Springsteen»).
    • Starlite Singers (2010, στο άλμπουμ «Glory Days: In The Style Of Bruce Springsteen»).
    • Kids and Explosions (2010, ως sample στο τραγούδι «Sex Fight»).
    • The Temper Trap (Οκτώβριος 2010, στη συλλογή «Like A Version, Vol. 6»).
    • Girl Talk (Νοέμβριος 2010, ως sample στο τραγούδι «Steady Shock»).
    • ApologetiX (2011, παρωδία με τίτλο «Dancing With The Ark» στο άλμπουμ «Wise Up And Rock»).
    • Ben Howard & Yael Naim (2011, σε ζωντανές τους εμφανίσεις).
    • Bomb Tasty Yum-Yums (2011, στο άλμπουμ «Dropped Bombs»).
    • The Boss Band (2011, στο άλμπουμ «The Ultimate Tribute To Bruce Springsteen»).
    • Lisa Broussard (2011, σε single).
    • Jon Fratelli (2011, στη συλλογή «Dermot O' Leary Presents The Saturday Sessions 2011»).
    • Great Elk (2011, στο άλμπουμ «February»).
    • Mark Lesseraux (2011, στο άλμπουμ «Get Your Back Up Off The Wall»).
    • Quiet Rebellion (2011, στο άλμπουμ «Still Talking Scribble»).
    • Steve tempo (2011, στο άλμπουμ «A Boy From Nowhere»).
    • Gary Tesca Orchestra (2011, οργανική εκτέλεση στο άλμπουμ «Greatest Hits From The Superstars!»).
    • Michael J. Yanko (2011, στο άλμπουμ «My Brown Eyed Girl»).
    • Part-Time Heroes (Ιούλιος 2012, βασικά φωνητικά της Sarah Scott, στη ψηφιακή έκδοση του άλμπουμ «Done»).
    • John Legend & The Roots (2012, σε συναυλίες).
    • Sara Beck (2012, στο άλμπουμ «A Simple Thing»).
    • Catch This Beat (2012, στο άλμπουμ «Tribute To Bruce Springsteen»).
    • Deja Vu (2012, άλμπουμ «Tribute To Working Class Hero Bruce Springsteen, Vol. 1»).
    • Espacio No Domesticable (2012, στο άλμπουμ «Volcanica»).
    • The Hit Co. (2012, στο άλμπουμ «Working Class Heroes: A Tribute To Bruce Springsteen And John Mellencamp, Vol. 2»).
    • Judson Mancebo (2012, στο άλμπουμ «Rock & Pop Songbook: Classic Rock»).
    • Lauren O' Connell (2012, στο άλμπουμ «Covers»).
    • Part-Time Heroes (2012, στο EP «Done»).
    • Frans Pollux (2012, με τίτλο «Duuster As Ik Dans», στο άλμπουμ «Pollux Duit Springsteen»).  
    • Dowsing (2013).      
    • Laura Marling & Eddie Berman (2013, για το Lab TV, υπέροχη και εμπνευσμένη ακουστική εκτέλεση με την προσθήκη ενός ακορντεόν κι ενός απαλού παραδοσιακού βιολιού. Πάνω από τις ακουστικές κιθάρες, το βιολί και το ακορντεόν, οι δυο καλλιτέχνες δίνουν την ίδια αίσθηση αδυναμίας, απελπισίας και ανάγκης για απόδραση που δίνει η αρχική εκτέλεση του Bruce Springsteen. Μπορεί η εκτέλεση αυτή να μην είναι καλύτερη από την πρώτη, αλλά είναι αυτή που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ταιριάζει στο μεγαλείο του δημιουργού της).
    • Health & Beauty (2013, στο EP «Guns»).
    • Hinterlandt (2013, στη διπλή συλλογή «I Hear You're From Australia – My Name's Bruce Too»).
    • Ruth Moody (2013, άλμπουμ «These Wilder Things»).
    • Rock Riff Tones (2013, στο άλμπουμ «We Love – A Tribute To Bruce Springsteen»).
    • Carl Payton (στο άλμπουμ «A Tribute To Bruce Springsteen»).
    • Waxflower (στο E.P. «The Invisable Man With The Hammer Strikes»).
    • Woman's Hour (2013, όμορφη, τρυφερή και “βραδύκαυστη” εκτέλεση που κυκλοφόρησε σε E.P. Ενώ η πρώτη εκτέλεση σε κάνει να θες να σηκωθείς και να υψώσεις τη γροθιά σου, αυτή η μινιμαλιστική εκτέλεση είναι πιο κατάλληλη στο να στέκεσαι στις όχθες μίας ήσυχης λίμνης και να λικνίζεσαι πέρα-δώθε στους απαλούς ανέμους. Οι Woman's Hour ρίχνουν φως στη δημιουργία του Springsteen κάνοντας πιο φανερή την πραγματικότητα του τραγουδιού. Παρόλο που η χορευτική επιτυχία του “αφεντικού” δεν επαινέθηκε ως ένα από τα πιο σημαντικά του τραγούδια, οι Woman's Hour αποσυναρμολογούν την αρχική δομή του τραγουδιού και αποκαλύπτουν ένα πιο γαλήνιο, επιτήδειο και λεπτό κομμάτι, που χαρακτηρίζεται από την απαλή παραγωγή και τα χαμηλόφωνα φωνητικά της Fiona Burgess).
    • Brother Hawk (2013, εκτέλεση σε μεγάλο βαθμό πιστή στην αρχική. Αντικαθιστά τα πλήκτρα και το σαξόφωνο του Clarence Clemons στο φινάλε με κιθάρες κι ένα σύντομο αλλά φλογερό σόλο. Ο τραγουδιστής J. B. Brisendine χειρίζεται πολύ καλά την ζεστή και εκφραστική του φωνή και βρίσκει χώρο για να λάμψει ανάμεσα στις μεταδοτικές μελωδίες του Springsteen).
    • Morgan James (2014).
    • Kathryn Williams (2014, ζωντανή ηχογράφηση στο single «Monday Morning»).
    • Downtown Boys (2015).
    • Hot Chip (2015, στο άλμπουμ «Dancing In The Dark»).
    • Marit Larsen (2016, σε συναυλίες).
    • Jackie Green (2016, σε συναυλίες).

     Το «Dancing In The Dark» ακούγεται στις ταινίες «Στο Τέλος Του Δρόμου» (The Place Beyond The Pines, 2012) και «Η Γη Της Επαγγελίας» (Promise Land, 2012). Επιπλέον, ο χορός που έκανε στο μουσικό βίντεο η 24χρονη τότε Courteney Cox, αποτέλεσε αργότερα την έμπνευση για το διάσημο χορό που έκανε ο Carlton Banks στη σειρά «Ο Πρίγκιπας του Bel-Air» (The Fresh Prince Of Bel-Air, 1990).
    Το 1995 ο ηθοποιός Adam Sandler έκανε μία ξεκαρδιστική παρωδία του «Dancing In The Dark» υποδυόμενος τον Bruce Springsteen στην τηλεοπτική εκπομπή Saturday Night Live. Στην παρωδία συμμετείχε και η Courteney Cox. Σε τυχαία σημεία του τραγουδιού εμφανίζονται σκηνές από το μουσικό βίντεο με τον Clarence Clemons να χορεύει και να κάνει παλαμάκια.

     

    Παρωδία γύρισαν επίσης και τα Muppets, με τον Kermit να υποδύεται τον Bruce Springsteen αλλά να αποφεύγει να χορέψει με την Piggy, η οποία περιμένει ν' ανέβει στη σκηνή σαν την Courteney Cox. Το επεισόδιο προβλήθηκε στο «Muppets Tonight» το 1998 με τον Kermit να λέει ότι το κλιπ ήταν μέρος μιας κρίσης μέσης ηλικίας που είχε τη δεκαετία του 1980.
    Το Μάρτιο του 2013 ο Σάκης Ρουβάς και ο φωτογράφος Κώστας Αυγούλης συνεργάστηκαν σ' ένα editorial μόδας, για το περιοδικό Ozon, εμπνευσμένο από το «Dancing In The Dark».
    Τον Απρίλιο του 2013, ο Κρατερός Κατσούλης ερμήνευσε το τραγούδι στο τηλεοπτικό show «Your Face Sounds Familiar».
    Το Μάιο του 2013, το τραγούδι ακούστηκε στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Liverpool και της Queens Park Rangers, ως ένα από τα τρία τραγούδια που επέλεξε ο ποδοσφαιριστής της Liverpool, Jamie Carragher.

    Το «Dancing In The Dark» περιλαμβάνεται στη λίστα του Rock And Roll Hall Of Fame με τα 500 τραγούδια που καθόρισαν το Rock and roll.

    DANCING IN THE DARK – Bruce Springsteen

    I get up in the evening, and I ain't got nothing to say
    I come home in the morning, I go to bed feeling the same way
    I ain't nothing but tired, man I'm just tired and bored with myself
    Hey there baby, I could use just a little help

    You can't start a fire, you can't start a fire without a spark
    This gun's for hire even if we're just dancing in the dark

    Message just keep getting clearer, radio's on and I'm moving round the place
    I check my look in the mirror wanna change my clothes my hair my face
    Man I ain't getting nowhere I'm just livin in a dump like this
    There's something happening somewhere baby I just know that there is

    (Chorus)

    You sit around getting older there's a joke here somewhere and it's on me
    I'll shake this world off my shoulders come on baby the laughs on me
    Stay on the streets of this town and they'll be carving you up alright
    They say you got to stay hungry hey baby I'm just about starving tonight
    I'm dying for some action I'm sick of sitting 'round here trying to write this book
    I need a love reaction come on baby give me just one look

    (Chorus)
    You can't start a fire, sittin' 'round cryin' over a broken heart
    This gun's for hire even if we're just dancing in the dark

    You can't start a fire, worryin' about your little world falling apart
    This gun's for hire even if we're just dancing in the dark

    Even if we're just dancing in the dark (x4)

    Hey baby





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε