Σε αυτό το μάθημα θα δούμε μερικούς τρόπους που μπορούμε να επεκτείνουμε τη “Μινορούτσικη” Μπλουζ Κλίμακα χρησιμοποιώντας επιπρόσθετες βαθμίδες.
Όπως πάντα, κάθε βαθμίδα που θα προσθέτουμε θα αλλάζει το “χρώμα” της κλίμακας δημιουργώντας έτσι έναν καινούργιο ήχο. Θα παρουσιάσω επίσης την ιδέα της ανάμειξης φράσεων από τη “Μινορούτσικη” Μπλουζ Κλίμακα με διάφορους Μινόρε Τρόπους, χρησιμοποιώντας διάσημα παραδείγματα. Στο τέλος του μαθήματος αυτοσχεδιάζω πάνω σε ένα Μινόρε 12-μετρο Μπλουζ χρησιμοποιώντας τις προαναφερθείσες τεχνικές.
Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.
Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!
σχολιάστε το άρθρο