ελληνική μουσική
    756 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Advertorials

    Σε τι ηλικία είναι καλό να αρχίσει το παιδί μου να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου;

    Πολλά παιδιά γοητεύονται από το πιάνο από μικρή ηλικία. Είναι εύκολο στο παίξιμο, διασκεδαστικό στην εξερεύνησή του, και αν έχετε αρμόνιο μπορεί το παιδί σας να παράγει διαφορετικούς ήχους. Όλα είναι υπέροχα, όμως πολλοί γονείς συχνά αναρωτιούνται ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί τους ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου.

    Σε τι ηλικία είναι καλό να αρχίσει το παιδί μου να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου;

    Γράφει το μέλος MusicHeaven
    23 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 24 Ιαν 2022

    Οι καθηγητές που προσφέρουν ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου μέσω της πλατφόρμας instateacher γνωρίζουν σίγουρα πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί σας. Ωστόσο, παρακάτω θα δούμε μερικές παραμέτρους που είναι καλό να γνωρίζετε.

    Σε τι ηλικία είναι καλό να αρχίσει το παιδί μου να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου;

    Πότε μπορεί ένα παιδί να παίξει πιάνο;

    Η ηλικία που προτείνεται για να ξεκινήσει ένα παιδί να παίζει πιάνο και να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου είναι γύρω στα 6-9 χρόνια. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να βρουν πιο εύκολο το παίξιμο στο ξεκίνημα, αλλά ακόμα και ένα παιδί 6 ετών μπορεί να μάθει τα πλήκτρα του πιάνο, καθώς είναι πολύ εύκολα στη χρήση. Ανάλογα βέβαια και με τις δεξιότητες του κάθε παιδιού - πολλά δείχνουν ενδιαφέρον ακόμα και στην ηλικία των 5 ετών. Μην ξεχνάτε, ο Μότσαρτ ξεκίνησε να παίζει πιάνο όταν ήταν μόλις 3 ετών!

    Είναι έτοιμο το παιδί σας να ξεκινήσει μαθήματα;

    Για να είστε σίγουροι αν είναι ικανό το παιδί σας να ξεκινήσει τα ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου πρέπει να βεβαιωθείτε πως τα χέρια του έχουν το κατάλληλο μέγεθος, μπορεί να συντονίσει τα άκρα του αλλά και να λειτουργήσει τα δάχτυλά του ανεξάρτητα. Επιπλέον, πρέπει να έχει αναπτύξει τη δεξιότητα της συγκέντρωσης και της επικοινωνίας με άλλους.

    Πιο συγκεκριμένα, τα παρακάτω σημάδια δείχνουν πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να ξεκινήσει ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου. Ανακαλύψτε τους καλύτερους καθηγητές πιάνο στο instateacher.

    • Το παιδί σας κατέχει λεπτές κινητικές δεξιότητες. Αν δεν έχει αναπτύξει επαρκώς τις κινητικές του δεξιότητες, δε θα μπορέσει να παίξει πιάνο, θα πιεστεί, και δε θα το αγαπήσει. Ωστόσο, αν το παρακινήσετε και του προσφέρετε έναν δάσκαλο που γνωρίζει πως να το διαχειριστεί το αποτέλεσμα θα είναι να αναπτύξει αυτές τις δεξιότητες, αλλά και την αυτοπεποίθησή του!
    • Μπορεί να μετρήσει ως το 4. Για να ξεκινήσει το παιδί σας πιάνο, πρέπει να μπορεί να μετρήσει άνετα ως το 4 - χρόνος που απαιτείται για να παίξει τα περισσότερα μουσικά κομμάτια.
    • Το παιδί σας παραμένει συγκεντρωμένο για μισή ώρα. Η εξάσκηση του πιάνο είναι πολύ σημαντική, όπως και για κάθε μουσικό όργανο. Συνεπώς, το κάθε παιδί πρέπει να αφιερώνει 30 λεπτά την ημέρα για να κάνει πρακτική στο πιάνο. Εκτός αυτού, πρέπει να βεβαιωθείτε πως μπορεί να παρακολουθήσει ένα σύντομο ιδιαίτερο μάθημα πιάνου για τουλάχιστον μισή ώρα.
    • Το παιδί σας είναι ώριμο και είναι σε θέση να ακολουθήσει οδηγίες. Συνήθως στην ηλικία των 6-9 ετών η κοινωνική τους ωριμότητα δεν είναι στάνταρ. Ωστόσο, αν δείτε πως το παιδί σας ακολουθεί εύκολα οδηγίες και δείχνει να συνεργάζεται με άνεση, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τα ιδιαίτερα μαθήματα.

    Η βοήθεια ενός επαγγελματία μουσικού που θα καθοδηγήσει το παιδί σας στην εκμάθηση αυτού του μουσικού οργάνου κρίνεται απαραίτητη. Επιλέξτε καθηγητές πιάνου που γνωρίζουν από διδασκαλία μικρών παιδιών. Πώς θα το κάνετε αυτό; Μέσω της πλατφόρμας instateacher, όπου αναγράφονται τα χαρακτηριστικά του κάθε καθηγητή ιδιαίτερων μαθημάτων πιάνου έτσι ώστε να επιλέξετε εσείς αυτόν που σας ταιριάζει.


    Tags
    Καλλιτέχνες:ΜότσαρτΜουσική Εκπαίδευση:μάθημα πιάνου



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε