ελληνική μουσική
    857 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Advertorials

    Πώς μπορούν να ωφελήσουν τα μαθήματα βιολιού ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες;

    Η εκμάθηση του βιολιού μπορεί να σας φαίνεται εκ πρώτης όψεως μια δύσκολη και απαιτητική διαδιακασία. Ωδεία, συναυλίες, ώρες εξάσκησης με λάθος νότες, κ.τ.λ. Όμως δε χρειάζεται να είναι έτσι! 

    Πώς μπορούν να ωφελήσουν τα μαθήματα βιολιού ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες;

    Γράφει το μέλος MusicHeaven
    23 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 09 Μαρ 2022

    Μπορείτε να βρείτε έναν ευαίσθητο και δημιουργικό δάσκαλο για μαθήματα βιολιού μέσω του instateacher που θα μπορέσει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στο παιδί σας χωρίς αυτό να πιεστεί.

    Υπάρχουν πολλά οφέλη στην εκμάθηση βιολιού για κάθε παιδί, άσχετα με τις δυνατότητές του. Ακόμα και παιδιά με ειδικές ανάγκες, και όχι μόνο απλές μαθησιακές δυσκολίες, μπορούν  να επωφεληθούν πολύ σημαντικά. Συγκεκριμένα, η εκμάθηση οποιουδήποτε μουσικού οργάνου βελτιώνει τα κίνητρα, τις κοινωνικές δεξιότητες, την προσοχή, τη μνήμη, τον συντονισμό, τη σωστή έκφραση των συναισθημάτων, αλλά και ενισχύει την ακαδημαϊκή πρόοδο των παιδιών.

    Ας δούμε ποια είναι τα κύρια οφέλη των μαθημάτων βιολιού σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Βρείτε επαγγελματίες μουσικούς για μαθήματα βιολιού στο instateacher.

    1. Κοινωνικά οφέλη

    Η εκμάθηση βιολιού είναι μια δραστηριότητα που ενώνει το παιδί σας με άλλα παιδιά. Ακόμα και αν κάνει ιδιαίτερα μαθήματα βιολιού στο σπίτι, θα έχει σίγουρα την ευκαιρία να συζητήσει με τους φίλους του για το χόμπι του. Αποτελεί λοιπόν ευκαιρία για συζήτηση και συμμετοχή σε ομάδες, μπάντες, μουσικά έργα, και πολλά άλλα.

    Ειδικότερα, τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες πολύ συχνά νιώθουν περιθωριοποιημένα, διότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης που σχετίζεται με την πρόοδό τους στο σχολείο τα δυσκολεύει στο να δημιουργήσουν κοινωνικούς δεσμούς με τους συνομήλικους τους. Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, όπως το βιολί, θα τους ανεβάσει την αυτοπεποίθηση, και θα τα κάνει αγαπητά στα παιδιά με τα ίδια ή παρόμοια ενδιαφέροντα χωρίς κόπο.

    Πώς μπορούν να ωφελήσουν τα μαθήματα βιολιού ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες;

    2. Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

    Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το βιολί βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το αίσθημα επιτυχίας και ολοκλήρωσης που προσφέρει το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου είναι κορυφαίο για τα παιδιά που δεν είναι τολμηρά ή δεν μπορούν να ελέγξουν το άγχος της απόδοσης.

    Ακόμα και αν πρέπει να ακολουθήσουν κανόνες για να παίξουν βιολί, ένας δημιουργικός δάσκαλος που αντιλαμβάνεται την ευαίσθητη αυτή ηλικία, θα καταφέρει να κάνει το μάθημα παιχνίδι και έτσι να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του παιδιού με το χρόνο. Για να βρείτε τον καθηγητή μουσικής που θα παραδώσει μαθήματα βιολιού στο παιδί σας με δημιουργικό τρόπο, επισκεφθείτε την πλατφόρμα του instateacher.

    3. Ψυχικά οφέλη

    Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες συνήθως δυσκολεύονται όχι μόνο σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την πληροφορία, αλλά και σε ψυχικά ζητήματα. Δηλαδή, ένα μεγάλο μέρος αυτών των παιδιών νιώθει απομόνωση, απελπισία, έντονο θυμό, άγχος, και άλλα. Όλα αυτά φυσικά γιατί βλέπουν τον κόσμο λίγο διαφορετικά από τον μέσο όρο. Με τη σωστή καθοδήγηση ειδικών σίγουρα βρίσκουν τον τρόπο να μην στρεσάρονται, αλλά να διαχειρίζονται τη γνώση κάπως που τα βολεύει!

    Κάπως έτσι λειτουργεί ευεργετικά και το μάθημα βιολιού. Τα παιδιά μαθαίνουν να διαπρέπουν με τη βοήθεια ενός χόμπι, με δημιουργικό και καλλιτεχνικό τρόπο. Επίσης, μπορούν να διοχετεύσουν τα συναισθήματά τους στη μουσική τους, και μέσω αυτής να μάθουν να διαχειρίζονται έντονες ψυχικές καταστάσεις.

    Εμπιστευθείτε επαγγελματίες καθηγητές μουσικής για μαθήματα βιολιού με γνώση παιδαγωγικών μόνο στην πλατφόρμα του instateacher. Ανακαλύψτε τον δάσκαλο που σας εξυπηρετεί!


    Tags
    Μουσικά Όργανα:βιολί


    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε