ελληνική μουσική
    917 online   ·  210.853 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Καμία Συμπάθεια για τον Διάβολο

    Όποιου του Μέλλει να Πνιγεί, Ποτέ του δεν Πεθαίνει!

    Μία ντουζίνα άτυχοι, που "έφυγαν" πρόωρα, κάτω από περίεργες συνθήκες και οι τελευταίες τους στιγμές έμειναν στην ιστορία.  

    Όποιου του Μέλλει να Πνιγεί, Ποτέ του δεν Πεθαίνει!

    Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 06 Δεκ 2022

    Οι πρόωροι θάνατοι των Rock stars από κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ δεν είναι ασυνήθιστοι. Αλλά εδώ έχουμε μια ντουζίνα άτυχους, που "έφυγαν" πρόωρα, κάτω από περίεργες συνθήκες και οι τελευταίες τους στιγμές έμειναν στην ιστορία.  

    Randy Rhoads (1956–1982)



    Ο Αμερικανός κιθαρίστας του Ozzy Osbourne πέθανε σε ηλικία μόλις 25 ετών σε ένα παράξενο αεροπορικό δυστύχημα στις 19 Μαρτίου του 1982. Στο δρόμο για ένα φεστιβάλ στο Orlando της Florida, το λεωφορείο της μπάντας σταμάτησε στο Leesburg για να γίνουν επισκευές στο σύστημα του κλιματισμού.

    Ο οδηγός του λεωφορείου και πρώην εμπορικός πιλότος Andrew Aycock, είδε εκεί κοντά έναν αεροδιάδρομο και αποφάσισε να κάνει μία βόλτα. Πήρε λοιπόν χωρίς άδεια ένα μικρό αεροπλάνο, πήρε μαζί του  τον Rhoads και την μακιγιέρ Rachel Youngblood  και βολτάροντας με το αεροπλάνο, έπεσαν πάνω στο λεωφορείο. Όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν ακαριαία.

    Keith Relf (1943-1976)



    Ο τραγουδιστής των Yardbirds ήταν διάσημος για τη συν-συγγραφή του Shapes Of Thing και για την πρώιμη εκδοχή του Dazed And Confused που θα γινόταν αργότερα το κλασικό των Led Zeppelin.

    Ο Relf πέθανε το 1976 σε ηλικία 33 ετών από ηλεκτροπληξία στο υπόγειο του σπιτιού του στο Λονδίνο ενώ έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα που δεν ήταν σωστά γειωμένη.

    Το γεγονός ότι ο Relf ήταν γενικά σε κακή υγεία – υπέφερε από εμφύσημα και άσθμα σε όλη του τη ζωή – πιθανότατα να συνέβαλε στο να μην μπορέσει να επιβιώσει από το σοκ.

    Terry Kath (1946-1978)



    Ιδρυτικό μέλος των Chicago, ο Kath, πέθανε στο Woodland Hills της California σε ηλικία 31 ετών. Ο εθισμός του στα ναρκωτικά, ήταν γνωστός. Είχε όμως μια αγάπη για τα όπλα, που έγινε τελικά η αιτία να χάσει τη ζωή του.

    Στις 23 Ιανουαρίου του 1978 ο Kath έκανε πάρτι στο σπίτι του Don Johnson στο Σικάγο. Ο Kath πήρε ένα άδειο περίστροφο 0,38, το έβαλε στο κεφάλι του και τράβηξε τη σκανδάλη. Στη συνέχεια, πήρε ένα ημιαυτόματο πιστόλι 9 χιλιοστών και πιστεύοντας ότι ο γεμιστήρας ήταν άδειος, έκανε το ίδιο πράγμα. Αλίμονο όμως. Ο Kath είχε ξεχάσει μέσα στο θάλαμο μία σφαίρα και πέθανε ακαριαία όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε.

    Steve Peregrin Took (1949-1980)



    Ο Άγγλος πολυοργανίστας έγινε διάσημος στο πλευρό του Marc Bolan με τους Tyrannosaurus Rex, αλλά είχε ένα καλά τεκμηριωμένο ιστορικό κατάχρησης ναρκωτικών και ήταν γνωστός για το ότι έριχνε παραισθησιογόνα στα ποτά των ανυποψίαστων θυμάτων. Τελικά, ο Bolan τον απέλυσε από τους Tyrannosaurus Rex το 1969.

    Ο Took ζούσε στο Notting Hill με τη Valerie Billiet. Το ζευγάρι έκανε ενέσεις μορφίνης, αλλά δεν ήταν αυτή η τρελά επικίνδυνη πρακτική που τον σκότωσε. Έπαθε ασφυξία όταν εισέπνευσε ένα κεράσι που ήταν μέσα στο κοκτέιλ που έπινε.

    Claude Francois (1939-1978)



    Ο διάσημος Γάλλος τραγουδιστής που έγραψε το Comme D'Habitude (την original έκδοση του My Way) ήταν τεράστιος σταρ στην πατρίδα του, πουλώντας 70 εκατομμύρια άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Πέθανε στο διαμέρισμά του στο Παρίσι στις 11 Μαρτίου 1978 σε ηλικία μόλις 39 ετών.

    Ο Francois έκανε ντους όταν παρατήρησε ότι ένα φωτιστικό στο μπάνιο ήταν στραβό στον τοίχο. Αποφάσισε να προσπαθήσει να το ισιώσει και καθώς το έκανε –με τα χέρια του βρεγμένα-, έπαθε  ηλεκτροπληξία.

    Dennis Wilson (1944-1983)



    Ο Beach Boy, Dennis, ήταν ένας υπερταλαντούχος μουσικός, αλλά ένας ασταθής άνθρωπος. Όταν πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου του 1983, ο 39χρονος Wilson, ήταν άστεγος και μαστιζόταν από εθισμό στο αλκοόλ.

    Ο Wilson τσακώθηκε βίαια σε ένα μπαρ και πήγε στο νοσοκομείο για να τον "επιδιορθώσουν". Μερικές ώρες αργότερα όταν συνήλθε, πήγε στο γιοτ ενός φίλου του στη Marina del Rey και άρχισε να πίνει. Ξαφνικά, αποφάσισε ότι είναι καλή ιδέα να βουτήξει στο νερό για να προσπαθήσει να ανασύρει διάφορα κοσμήματα που είχε πετάξει στη θάλασσα τρία χρόνια πριν και πνίγηκε στην προσπάθεια.

    Jeff Porcaro (1954-1992)



    Ο ντράμερ των Toto, πέθανε σε ηλικία 38 ετών στις 5 Αυγούστου του 1992. Η ιστορία λέει ότι ψέκαζε εντομοκτόνο στην αυλή του σπιτιού του, υπέστη αλλεργική αντίδραση και πέθανε εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο. Το ιατροδικαστικό γραφείο του LA County, ωστόσο, δήλωσε ότι η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή που προκλήθηκε από κατάχρηση κοκαΐνης.

    Τα επιζώντα μέλη του συγκροτήματος και η οικογένεια το αρνήθηκαν σθεναρά, λέγοντας ότι ναι μεν ο Porcaro έκανε όντως χρήση κοκαΐνης, σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν βαρύς χρήστης. Ο κιθαρίστας Steve Lukather τόνισε ότι ο Porcaro είχε συγγενείς με την ίδια καρδιακή πάθηση και ότι δύο θείοι πέθαναν από την ίδια καρδιακή νόσο όταν ήταν 40 ετών.

    Michael Hutchence (1960-1997)



    Το Αυστραλιανό σύμβολο του σεξ και τραγουδιστής των INXS, αυτοκτόνησε στις 27 Νοεμβρίου του 1997 σε ηλικία 37 ετών. Η έρευνα για τον θάνατο του Hutchence στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο Sidney, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοκτόνησε ενώ ήταν σε κατάθλιψη και υπό την επήρεια αλκοόλ και «άλλων ουσιών».

    Γιατί ήταν σε κατάθλιψη; Επειδή ήταν παρών και μπήκε στη μέση ενός ακατάστατου χωρισμού μεταξύ της φίλης του Paula Yates και του Bob Geldof. Βρέθηκε σε γονατιστή στάση απέναντι από την πόρτα, κρεμασμένος από τη δική του ζώνη από δέρμα φιδιού. Η Yates αργότερα ισχυρίστηκε ότι ο Hutchence δεν ήθελε να αυτοκτονήσει και είχε πεθάνει κατά λάθος σε ένα μοναχικό σεξουαλικό παιχνίδι.

    Randy California (1951-1997)



    Ο κιθαρίστας των Spirit ήταν ένα από τα πρόσωπα του κινήματος των hippies στα τέλη της δεκαετίας του '60 στις ΗΠΑ. Όμως παρά τη γνωστή κατάχρηση ουσιών της εποχής, ο California πέθανε το 1997 σε ηλικία 45 ετών σε ένα τραγικό δυστύχημα.

    Ενώ κολυμπούσε στον Ειρηνικό Ωκεανό στις 2 Ιανουαρίου στο Molokai της Χαβάης, κοντά στο σπίτι της μαμάς του, ο μουσικός και ο 12χρονος γιος του, Quinn, αντιμετώπισαν δυσκολίες όταν τους έπιασε ένα ρεύμα. Ο California κατάφερε να σώσει τον γιο του σπρώχνοντάς τον στην ακτή, αλλά ο ίδιος δεν κατάφερε να σωθεί και πνίγηκε.

    Jeff Buckley (1966-1997)



    Ο γιος του Tim Buckley, ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός πέθανε σε ηλικία μόλις 30 ετών στις 29 Μαΐου του 1997.

    Ο Jeff πήρε τη μοιραία απόφαση να κολυμπήσει φορώντας ρούχα και μπότες στο Wolf River Harbor, ένα κανάλι νερού στον ποταμό Mississippi, κοντά στο Memphis, του Tennessee.

    Ο Keith Foti βρισκόταν στις όχθες όταν παρατήρησε ότι ο Jeff είχε εξαφανιστεί. Το σώμα του βρέθηκε τελικά στις 4 Ιουνίου από δύο ντόπιους. Η αυτοψία διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι ναρκωτικών ή αλκοόλ στον οργανισμό του Buckley και ο θάνατος οφειλόταν σε πνιγμό.

    Sandy Denny (1947-1978)





    Η εξαιρετική folk τραγουδίστρια των Fairport Convention που φώτισε με τη φωνή της το Battle of Evermore των Led Zep, δεν ήταν σε καλή κατάσταση μέχρι τα 30. Γνωστή για την κατάχρηση αλκοόλ και την κατάχρηση κοκαΐνης, η συμπεριφορά της Denny είχε γίνει ασταθής όταν πήγε διακοπές μαζί της γονείς και το μωρό της, τον Μάρτιο του 1978.

    Έπεσε από μια σκάλα και χτύπησε το κεφάλι της στο μπετόν. Παραπονέθηκε για πονοκεφάλους, και ο γιατρός που την παρακολουθούσε, της έδωσε ένα παυσίπονο, το οποίο ήταν επικίνδυνο όταν αναμιγνυόταν με αλκοόλ. Στις 17 Απριλίου η Sandy κατέρρευσε στο σπίτι της φίλης της Miranda Ward και πέθανε τέσσερις ημέρες αργότερα από εγκεφαλική αιμορραγία σε ένα νοσοκομείο του Wimbledon σε ηλικία μόλις 31 ετών.

    Kirsty MacColl (1959-2000)





    Το αξέχαστο ντουέτο της Αγγλίδας τραγουδίστριας & τραγουδοποιού με τον τραγουδιστή των Pogues, Shane MacGowan, στο Fairytale Of New York, την έκανε γνωστή. Δυστυχώς όμως, πέθανε σε ηλικία 41 ετών όταν τη χτύπησε ένα ταχύπλοο.

    Στις 18 Δεκεμβρίου του 2000 η MacColl ήταν για διακοπές στο Cozumel του Μεξικού με τους γιους της και τον σύντροφό της. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε καθορισμένη ζώνη κατάδυσης με απαγορευμένη την είσοδο για τα σκάφη, ένα ταχύπλοο μπήκε στην περιοχή. Η MacColl το είδε να κατευθύνεται κατ’ ευθείαν προς τον μεγαλύτερο γιο της, τον Jamie, και κατάφερε να τον σπρώξει στην άκρη. Χτυπήθηκε όμως η ίδια από το σκάφος και πέθανε ακαριαία.

    "Όποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει" λέει ο λαός!

    Ευχαριστώ για την ανάγνωση…

     

     


    Tags
    Μουσικά Είδη:RockΚαλλιτέχνες:Jeff BuckleySandy DennyChicagoINXSLed ZeppelinOzzy OsbourneΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε