ελληνική μουσική
  192 online   ·  211.034 μέλη
  Φτάσαμε αισίως στον τρίτο μήνα του χρόνου που είναι ο Μάρτιος...

  Σπουδαία γεγονότα που ξεχωρίζουν από αυτόν το μήνα είναι:
  Η κυκλοφορία του πρώτου δίσκου της Jazz (1917).
  Το πρώτο άλμπουμ του Δάσκαλου της τραγουδοποιίας Bob Dylan (1962).
  Το χειρότερο comeback της χρονιάς που αφορά τους Jefferson Airplane (1990).
  Το τραγικό ατύχημα που κόστισε τη ζωή του τετράχρονου γιου του Eric Clapton (1991).
  Η 24χρονη θαυμάστρια του Bryan Adams που συνήλθε από το εξάχρονο κώμα της όταν τον είδε live (2003).
  Το δεύτερο live από τα μέλη του MusicHeaven στην Αθήνα (2005)...
  Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
  226 άρθρα στο MusicHeaven
  Τετάρτη 02 Μαρ 2005
  3. Μάρτιος

  Ο Μάρτιος είναι ο 3ος μήνας του πολιτικού έτους με διάρκεια 31 ημέρες.
  Ήταν ο πρώτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου, ως ο μήνας κατά τον οποίο σημειώνεται η εαρινή ισημερία, την 21η του μηνός, μία αστρονομική αφετηρία πολύ λογικότερη από την 1η Ιανουαρίου που χρησιμοποιούμε σήμερα ως αρχή του έτους. Πράγματι η εαρινή ισημερία, ένα από τα τέσσερα βασικά σημεία της φαινόμενης τροχιάς του Ήλιου στην εκλειπτική, ήταν αστρονομικο-ημερολογιακό ορόσημο, αφού στην ημερομηνία αυτή εστιαζόταν η αρχή των περισσοτέρων αρχαίων ημερολογιακών συστημάτων.
  Σύμφωνα με την παράδοση, καθιερώθηκε ως πρώτος μήνας από τον μυθικό Ρωμύλο προς τιμήν του πατέρα του και γενάρχη των Ρωμαίων Θεού του πολέμου Mars (Άρη). Στον Άρη επίσης ήταν η τρίτη ημέρα της εβδομάδας (dies Martis) από τον οποίο πήρε την ονομασία της που διατηρεί μέχρι σήμερα παραλλαγμένη σε ορισμένες Ευρωπαϊκές γλώσσες. (Martedi, Mardi, Martes κ.α.)
  Η 1η, 9η, 14η, 15η, 17η, 19η και η 23η ημέρα του Μαρτίου ήταν αφιερωμένες στον Άρη.
  Την 1η Μαρτίου γιορταζόταν στη Ρώμη τα Matronalia, η σπουδαιότερη γιορτή προς τιμή της Θεάς Juno/Ήρας που ενίοτε εκαλείτο και Martialis, ως μητέρα του Mars/Άρη. Στη γιορτή αυτή, οι Ρωμαίες Δέσποινες (Matronae), απέθεταν στο ναό της Θεάς στον Εσκυλίνο Λόφο της Ρώμης τις προσφορές τους, συνήθως αγελάδες και χήνες που εθεωρούντο τα ιερά ζώα της θεάς. Αρχικά, η γιορτή ετελείτο μόνο από τις παντρεμένες γυναίκες στις οποίες προσέφεραν δώρα οι σύζυγοί τους. Αργότερα συμμετείχαν στη γιορτή αυτή όλες οι γυναίκες που εκείνη την ημέρα περιποιούνταν τις υπηρέτριές τους. Την ίδια ημέρα, δηλαδή στις Καλένδες του Μαρτίου, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τα γενέθλια του Άρη και την πτώση της ιερής του ασπίδας από τον Ουρανό ή την ανεύρεσή του στη Regia, στο μυθικό ανάκτορο του Νουμά Πομπίλιου στους πρόποδες του Παλατίνου Λόφου της Ρώμης. Επίσης στις Καλένδες του Μαρτίου, οι Εστιάδες Ιέρειες άναβαν νέα ιερή φωτιά στον ναό της Εστίας στην αγορά της Ρώμης, για να τιμήσουν τόσο τη Θεά Εστία όσο και την αρχή του Έτους.
  Την πρώτη πανσέληνο του έτους, δηλαδή στις 15 Μαρτίου κατά το αρχαίο Ρωμαϊκό ημερολόγιο, οι Ρωμαίοι τιμούσαν την Anna Perena, που εθεωρείτο η προσωποποίηση του έτους και ήταν πολύ δημοφιλής.
  Το όνομά της σχηματίστηκε από την ευχή “Ut annare perennareque commode liceat” που σημαίνει “για να μας αφήσεις να ζήσουμε όλο το έτος, όπως μας αρέσει”. Η γιορτή αυτή που γινόταν στο φερώνυμο άλσος της Θεάς έξω από τη Ρώμη, είχε αγροτικό και ευρύτατα λαϊκό χαρακτήρα, με χορούς τραγούδια και πολλές άλλες εύθυμες εκδηλώσεις. Ο Βιργίλιος ταυτίζει τη Θεά με την Άννα, αδελφή της Διδούς, της βασίλισσας της Καρχηδόνας.
  Στις 17 Μαρτίου γιορτάζονταν από τους Agonales –ιερατικά σωματεία που φύλαγαν στο ναό του Άρη τις 12 ιερές ασπίδες- τα Agonalia προς τιμή του Άρη. Επί ένα δεκαήμερο γιόρταζαν οι Agonales περιφερόμενοι ένοπλοι στους δρόμους της Ρώμης, χορεύοντας και τραγουδώντας.
  Στις 24 Μαρτίου, οι Ρωμαίοι τιμούσαν τη μεγάλη Θεά Κυβέλη με οργιαστικές τελετουργίες γονιμικής μαγείας, κατά τις οποίες οι ιερείς της Θεάς, οι επονομαζόμενοι Γάλλοι, αυτοευνουχίζονταν. Οι τελετές αυτές, διατηρήθηκαν μέχρι τον 5ο μ.Χ. αιώνα.
  Στις 25 του Μαρτίου γιόρταζαν τα Liberalia προς τιμή του Θεού Liber/Διονύσου και της συντρόφου του Libera, που ταυτίστηκε αργότερα με την Περσεφόνη. Στη γιορτή αυτή οι νέοι που είχαν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, παραλάμβαναν την ανδρική τήβεννο (Togam virilem) και εισέρχονταν πανηγυρικά στην ανδρική ηλικία. Στα νεότερα χρόνια, οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τον Μάρτιο ως αφιερωμένο και στον Θεό Mercurius/Ερμή, τον οποίο στις διάφορες παραστάσεις του μηνός Μαρτίου, παρίσταναν σαν εύρωστο άνδρα που φοράει δέρμα Λύκαινας.
  Στο αρχαίο Ρωμαϊκό ημερολόγιο το έτος άρχιζε τον Μάρτιο, όταν ο αστερισμός του Ταύρου ήταν μόλις ορατός στα δυτικά, δύοντας σχεδόν μαζί με τον Ήλιο. Για τους αρχαίους Ρωμαίους λοιπόν, η “Εσπερία Δύσις” του Ταύρου, σημείωνε την αρχή του νέου έτους. “Ο λευκός Ταύρος ανοίγει με τα χρυσά του κέρατα το νέο έτος” αναφέρει ο Βιργίλιος στον “Πρώτο Γεωργικό” του.
  Επειδή ο Μάρτιος είναι ο μήνας της εαρινής ισημερίας, διατηρήθηκε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες ως ο πρώτος μήνας του έτους μέχρι τα μέσα περίπου του Μεσαίωνα.

  * * *

  Ο Μάρτιος έχει στην Ελλάδα πάρα πολλές ονομασίες που σχετίζονται με τις ασταθείς καιρικές του συνθήκες. “Κάλλιο Μάρτης στις γωνιές, παρά Μάρτης στις αυλές” και “Μάρτης είναι χάδια κάνει, πότε κλαίει πότε γελάει”. Αλλά καθώς τον μήνα αυτόν ξεκινάει η άνοιξη και αχνοφαίνονται οι υποσχέσεις του καλοκαιριού, σε πολλά μέρη ο Μάρτιος ονομάζεται και Ανοιξιάτης. “Από Μάρτη καλοκαίρι κι’ από Αύγουστο χειμώνα”, χωρίς βέβαια να παύει να είναι και Γδάρτης για το δριμύ του ψύχος (“Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης”, “Τα παλιόβοϊδα τα γδέρνει, τα δαμάλια τα παιδεύει”) και Παλουκοκάφτης καθώς πολλές φορές τα παρατεταμένα του κρύα, αναγκάζουν τους χωρικούς έχοντας εξαντλήσει το απόθεμά τους σε καυσόξυλα, να καίνε ακόμα και τα παλούκια από τους φράχτες τους για να ζεσταθούν. “Φύλα ξύλα για τον Μάρτη, να μην κάψεις τα παλούκια” προτρέπει η λαϊκή σοφία. Λόγω της αστάθειάς του ο Μάρτης ονομάζεται επίσης Κλαψομάρτης και Πεντάγνωμος “Ο Μάρτης ο πεντάγνωμος, πέντε φορές εχιόνισε και πάλι το μετάνιωσε πως δεν εξαναχιόνισε”. Όντως, αν και πρώτος μήνας της άνοιξης, ο Μάρτιος είναι ένας από τους πιο κρύους μήνες του έτους και στα ορεινά το χιόνι πέφτει πυκνό. “Όπως τον Μάρτη τα βουνά ασπρίζουν απ’ τα χιόνια, έτσι της νύφης τα μαλλιά, ν’ ασπρίσουν απ’ τα χιόνια” λέει μια έμμετρη γαμηλιάτικη ευχή. Ο Μάρτιος θεωρείται ο καταλληλότερος μήνας για φύτεμα δέντρων, γι’ αυτό και σε πολλά μέρη λέγεται Φυτευτής.
  Τέλος, λόγω της μεγάλης γιορτής του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου, λέγεται και Βαγγελιώτης.

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  * 1 - 10

  1917:
  -Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος Jazz. (The Dixieland Jazz Band One-Step).

  1966:
  -Ο Brian Wilson (Beach Boys), κυκλοφορεί τον πρώτο σόλο δίσκο του.
  John Lennon δήλωσε ότι οι Beatles ήταν πιο δημοφιλείς από το Χριστό.

  1968:
  -Το Fillmore East ξεκίνησε μία τρίχρονη συναυλιακή μαραθώνια διαδρομή με τους: Big Brother and The Holding Company, Tim Buckley, Albert King, Doors, Who, Troggs, Traffic, Blue Cheer, Iron Butterfly, Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, Sly and The Family Stone, Byrds, Steppenwolf, Grateful Dead, Vanilla Fudge, Ten Years After, Blood, Sweat and Tears, Procol Harum, Beach Boys και έκλεισε το 1971 με τους: Albert King, J. Geils Band και τους Allman Brothers.

  1969:
  -Στα Αμερικανικά charts φιγουράρουν στις 2 πρώτες θέσεις τα: White Album και Yellow Submarine των Beatles.
  Paul McCartney παντρεύεται την Linda Eastman

  1972:
  -Οι: Carole King, James Taylor, Carly Simon, Barbra Streisand, Quincy Jones, Mama Cass Elliot, Burt Lancaster, Jon Voight, Britt Ekland και Jack Nicholson, έλαβαν μέρος στην προεκλογική περιοδεία του George McGovern.

  1974:
  -Ο Lennon εκδιώχθηκε από το Smothers Brothers show, γιατί ήταν μεθυσμένος. Ο Lennon περνούσε δύσκολα, γιατί η Yoko του είχε δώσει “τα παπούτσια στο χέρι” και τον είχε αντικαταστήσει με τον May Pang.
  David Bowie ηχογράφησε το “David Live”.

  1977:
  -Οι Rolling Stones ηχογράφησαν το “Love You Live”.

  1978:
  -Οι Bee Gees κυριαρχούν στα charts. “Love Is Thicker Than Water” #1, “Stayin’ Alive” #2, “Emotion” #4, “Night Fever” #5 και “How Deep is Your Love” #10.

  1990:
  -Το περιοδικό “Rolling Stone” έδωσε στους Jefferson Airplane, το βραβείο για τη χειρότερη επιστροφή της χρονιάς.

  2000:
  Eric Clapton εισήλθε για ….τρίτη φορά στο Rock and Roll Hall of Fame. Οι άλλες δύο αφορούσαν στη συμμετοχή του στους Yardbirds και στους Cream.

  2001:
  - Οι Led Zeppelin ανακηρύχθηκαν επίσημα, το πρώτο bootleg συγκρότημα του 2001, με 422 albums, να κυκλοφορούν παράνομα. Οι Rolling Stones, ο Bob Dylan και οι Beatles, βρίσκονται ακριβώς, στις επόμενες θέσεις, με 350 παράνομα albums.

  2003:
  -Μία 24χρονη θαυμάστρια του Bryan Adams έπεσε σε κώμα για έξη χρόνια (1997-2003). Συνήλθε, όταν η μητέρα της την πήγε με το αναπηρικό καροτσάκι, σε μία συναυλία του Adams (Μπράβο Bryan!!!!).

  * 11 - 17

  1956:
  -Ο Tom Parker αναλαμβάνει μάνατζερ του Elvis Presley.

  1957:
  -Ο Fats Domino χτυπάει το #1 με το “I’m Walkin’”, εκτοπίζοντας τον …..εαυτό του και το “Blue Monday”.

  1962:
  -O Ray Charles ιδρύει την δική του Tangerine Records.

  1965:
  Eric Clapton άφησε τους Yardbirds, λόγω μουσικών διαφορών που είχε με τα υπόλοιπα μέλη.

  1968:
  -Το “(Sittin’ On) The Dock of the Bay” του Otis Redding σκαρφαλώνει κατ’ ευθείαν στο #1. Ηχογραφήθηκε ακριβώς τρεις μέρες πριν το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του Otis, τον Δεκέμβριο του 1967.

  1971:
  -Οι Jethro Tull κυκλοφορούν το περίφημο “Aqualung”.

  1979:
  -O Elvis Costello βρέθηκε στα κρύα του λουτρού μετά από τα ρατσιστικά σχόλια που έκανε για τον Ray Charles και τον James Brown. Το επεισόδιο συνέβη καθώς ο Costello συζητούσε για μουσική με τον Stephen Stills και την Bonnie Bramlett. Η Bramlett απάντησε στο σχόλιο του Costello, χαστουκίζοντάς τον στο πρόσωπο. Μετά από τη δημοσιότητα που πήρε το γεγονός, ο Costello ζήτησε δημόσια συγνώμη.

  1983:
  -Οι U2 ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην κορυφή των Βρετανικών charts με το άλμπουμ War. Στις Η.Π.Α, θα πάνε στο #1, 4 χρόνια αργότερα με το Joshua Tree.

  1993:
  -Μερικές εβδομάδες μετά από τα 6 Grammies που κέρδισε ο Eric Clapton, σκαρφάλωσε στο #1 με το άλμπουμ Unplugged.

  1997:
  -Και έγινε …..Sir Paul McCartney!!!!

  1999:
  -H Recording Industry Association of America (RIAA) δημοσίευσε τη λίστα των άλμπουμς με τις περισσότερες πωλήσεις. Ανάμεσά τους τα:
  The Eagles’ Greatest Hits (25 εκατομμύρια αντίτυπα)
  Fleetwood Mac (Rumours, 18 εκατομμύρια αντίτυπα),
  Led Zeppelin (IV, 17 εκατομμύρια αντίτυπα),
  AC/DC (Back in Black, 16 εκατομμύρια αντίτυπα),
  The Eagles (Hotel California, 15 εκατομμύρια αντίτυπα),
  Elton John (Greatest Hits, 15 εκατομμύρια αντίτυπα),
  Pink Floyd (Dark Side of the Moon, 15 εκατομμύρια αντίτυπα),
  Meat Loaf (Bat Out of Hell, 13 εκατομμύρια αντίτυπα),
  Bon Jovi (Slippery When Wet, 12 εκατομμύρια αντίτυπα),
  Kenny Rogers , (Greatest Hits, 12 εκατομμύρια αντίτυπα),
  Beatles, (Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, 11 εκατομμύρια αντίτυπα),
  Beatles, (Abbey Road, 11 εκατομμύρια αντίτυπα),
  Pink Floyd (The Wall, 11 εκατομμύρια αντίτυπα),
  James Taylor (Greatest Hits, 11 εκατομμύρια αντίτυπα).
  Και ακολουθούν με 10 εκατομμύρια αντίτυπα οι:
  Eric Clapton (Unplugged),
  Doobie Brothers, (Journey’s Greatest Hits),
  Carole Kings (Tapestry),
  Lionel Richie (Can’t Slow Down),
  U2 (The Joshua Tree)
  ZZ Top (Eliminator)
  -24 χρόνια, 11 μήνες και 21 μέρες χρειάστηκε η Cher για να βρεθεί ξανά στο #1 με το “Believe”. Το τελευταίο της hit ήταν το 1965 με το “Gypsys Tramps and Thieves”.

  * 18 - 24

  1958:
  Elvis Presley, κλήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

  1962:
  Bob Dylan κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ.

  1964:
  - Κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο του John Lennon “In His Own Write”.

  1969:
  -O “Peter Brown called to say, you can make it O.K., you can get married in Gibraltar near Spain”. Και αυτό έκαναν οι John & Yoko.

  1970:
  David Bowie παντρεύτηκε την Mary Angela Barnett.
  -Οι Guess Who κάνουν τη μεγαλύτερή τους επιτυχία με το “American Woman”.

  1976:
  -Το “Hurricane” του Bob Dylan, γίνεται αιτία να βγει από τη φυλακή ο Rubin Carter.

  1982:
  -Ο κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, Randy Rhoads σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα.
  -Ο Teddy Pendergrass (Cadillacs, Blue Notes) μένει παράλυτος, ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

  1985:
  -Ο Billy Joel παντρεύεται την Christie Brinkley.

  * 25 - 31

  1958:
  -Ο Little Richard κάνει την τελευταία του επιτυχία με το “Good Golly Miss Molly”.

  1963:
  -Το “He’s So Fine” των Chiffons, πάει στο #1 στα charts. Τον Δεκέμβριο του 1970 ο George Harrison, πηγαίνει επίσης στο #1 με το “My Sweet Lord”, αλλά οι Chiffons τον μηνύουν για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Δυστυχώς για τον ex-Beatle George, το 1976 η απόφαση είναι καταδικαστική. Αναφερόμενος σ’ αυτή τη χαμένη υπόθεση, γράφει το “This Song”:
  “This song ain’t black or white
  and as far as I know,
  don’t infringe on anyone’s copyright...
  This tune ain’t bad or good and come ever what may,
  my expert tells me it’s okay.”
  Το “This Song” είναι από το “33 & 1/3”. Ο τίτλος του άλμπουμ αναφέρεται στην ηλικία του Harrison όταν κυκλοφόρησε.

  1965:
  -Ο Jeff Beck γίνεται μέλος των Yardbirds και τους αφήνει τον επόμενο χρόνο. (1966). Στο μεταξύ, έχει έρθει στο γκρουπ ο Jimmy Page, αλλά οι Yardbirds διαλύονται το 1968. Ο Page ιδρύει τους New Yardbirds και αργότερα τους μετονομάζει σε Led Zeppelin.

  1967:
  -O Jimi Hendrix καίει την κιθάρα του στο Rainbow Theatre.

  1973:
  Lou Reed μπαίνει για πρώτη φορά στα charts με το “Walk On the Wild Side.

  1975:
  -Έξη albums των Led Zeppelin βρίσκονται στα charts (I, II, III, IV, Houses of the Holy) με το Physical Graffiti να φιγουράρει στο #1. Έμεινε εκεί για έξη βδομάδες. Το κατέβασαν οι Chicago με το VIII.

  1978:
  -19 χρόνια μετά το θάνατό του, ο Buddy Holly γίνεται #1 στην Αγγλία με το άλμπουμ 20 Golden Greats.

  1979:
  -O Eric Clapton παντρεύεται την Patti Boyd. Πρώην σύζυγο του καλύτερού του φίλου, George Harrison. Ο George, ο Ringo και ο Paul είναι παρόντες στην τελετή.

  1980:
  -Οι Pink Floyd είναι στο #1 με το “Another Brick in the Wall (Part II)” Στο μεταξύ, το “Dark Side of the Moon”, διανύει την 303η εβδομάδα του στα charts.

  1991:
  -Οι Eurythmics πούλησαν με το “Greatest Hits”, περισσότερα αντίτυπα, από όλα όσα πούλησαν οι υπόλοιποι έξη καλλιτέχνες μαζί, που ήταν στις επόμενες θέσεις του albums chart.

  1996:
  Phil Collins αφήνει τους Genesis για μία σόλο καριέρα.

  2000:
  -Ένα Βρετανικό περιοδικό, κατηγόρησε τον Jimmy Page, ότι ήταν δίπλα στον John Bonham όταν εκείνος πέθαινε (1980) και τον κοιτούσε ψιθυρίζοντας σατανιστικά λόγια. Ο Page μήνυσε το περιοδικό και κέρδισε τη δίκη. Τα χρήματα που πήρε σαν αποζημίωση, τα πρόσφερε στο ίδρυμα Action for Brazil’s Children Trust.

  2001:
  -Ο Brian Wilson (Beach Boys), τιμήθηκε για την προσφορά του σε μία τρίωρη τελετή με καλεσμένους τους: Billy Joel, Paul Simon, Wilson Phillips, Carly Simon, David Crosby και Jimmy Webb.

  2005:
  -Διοργανώνεται στην Αθήνα, το δεύτερο Live από τα μέλη του MusicHeaven

  ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

  Μάρτιος 1:
  Glenn Miller (1904)
  Roger Daltrey (Who, 1944)

  Μάρτιος 2:
  Lou Reed (1942),
  Rory Gallagher (1948),
  Eddie Money (1949),
  Karen Carpenter (1950)
  Jon Bon Jovi (1962)

  Μάρτιος 3:
  Jennifer Warnes (1947)
  Robyn Hitchcock (1953)

  Μάρτιος 4:
  Chris Squire (Yes, 1948)
  Chris Rea (1951)

  Μάρτιος 5:
  Eddy Grant (1948)
  Andy Gibb (1958)

  Μάρτιος 6:
  David Gilmour (Pink Floyd, 1944),
  Mary Wilson (Supremes, 1944)
  Kiki Dee (1947)

  Μάρτιος 7:
  Chris White (Zombies, 1943),
  Matthew Fisher (Procol Harum, 1946)
  Peter Wolf (1946)

  Μάρτιος 8:
  Mickey Dolenz (Monkees, 1945),
  Randy Meisner (Poco / Eagles, 1946)
  Gary Numan (1958)

  Μάρτιος 9:
  Lloyd Price (1933),
  Mark Lindsay (Paul Revere & The Raiders, 1942),
  Robin Trower (Procol Harum, 1945),
  Jeffrey Osborne (1948)
  Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band, 1948)

  Μάρτιος 10:
  Dean Torrence (Jan & Dean, 1940)
  Tom Scholz (Boston, 1947)

  Μάρτιος 11:
  George Kooymans (Golden Earring, 1948),
  Bobby McFerrin (1950)
  Lisa Loeb (1968)

  Μάρτιος 12:
  Al Jarreau (1940),
  Paul Kantner (Jefferson Airplane, 1942)
  James Taylor (1948)

  Μάρτιος 13:
  Neil Sedaka (1939)
  Adam Clayton (U2, 1960)

  Μάρτιος 14:
  Phil Phillips (1931),
  Quincy Jones (1933)
  Walter Parazaider (Chicago, 1945)

  Μάρτιος 15:
  Lightnin’ Hopkins (1912),
  Mike Love (Beach Boys, 1941),
  Sly Stone (Sly & The Family Stone, 1944),
  Ry Cooder (1947)
  Dee Snider (Twisted Sister, 1955)

  Μάρτιος 16:
  Nancy Wilson (Heart, 1954)

  Μάρτιος 17:
  Nat King Cole (1917),
  John Sebastian (Lovin’ Spoonful, 1944)
  Mike Lindup (Level 42, 1959)

  Μάρτιος 18:
  Wilson Pickett (1941),
  Barrie Wilson (Procol Harum, 1947)
  John Hartman (Doobies, 1950)

  Μάρτιος 19:
  Ruth Pointer (1946)
  Bruce Willis (1955)

  Μάρτιος 20:
  Carl Palmer (Emerson, Lake & Palmer, 1947)
  Jimmy Vaughan (1951),

  Μάρτιος 21:
  Otis Spann (1930),
  Ray Dorset (Mungo Jerry, 1946)
  Roger Hodgson (Supertramp, 1950)

  Μάρτιος 22:
  George Benson (1943),
  Keith Relf (Yardbirds, 1943)
  Jeremy Clyde (Chad & Jeremy, 1944)

  Μάρτιος 23:
  Ric Ocasek (Cars, 1949)
  Chaka Khan (1953)

  Μάρτιος 24:
  Lee Oskar (War, 1948)
  Nick Lowe (1949)

  Μάρτιος 25:
  Johnny Burnette (1934),
  Aretha Franklin (1942)
  Elton John (1947)

  Μάρτιος 26:
  Diana Ross (1944),
  Jeff Plewman (Nash the Slash, 1948),
  Richard Tandy (ELO, 1948)
  Steven Tyler (Aerosmith, 1948)

  Μάρτιος 27:
  Sarah Vaughan (1924),
  Tony Banks (Genesis, 1950)
  Mariah Carey (1970)

  Μάρτιος 28:
  Charlie McCoy (1941)

  Μάρτιος 29:
  Vangelis (1943),
  Terry Jacks (1946)
  Bobby Kimball (Toto, 1947)

  Μάρτιος 30:
  Eric Clapton (1945),
  Dave Ball (Procol Harum, 1950),
  Tracy Chapman (1964)
  Celine Dion (1968)

  Μάρτιος 31:
  Herb Alpert (1935),
  Mick Ralphs (Mott the Hoople, 1948)
  Angus Young (AC/DC, 1959)

  ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

  Μάρτιος 2:
  Dusty Springfield (1999).
  Hank Ballard (2003)

  Μάρτιος 4:
  Glenn Hughes (The Village People, 2001, 50)

  Μάρτιος 5:
  Patsy Cline (Πτώση αεροπλάνου, 1963).
  John Belushi (The Blues Brothers, 1982)

  Μάρτιος 6:
  Richard Manuel (The Band, Αυτοκτονία, 1986)

  Μάρτιος 8:
  Ron “Pigpen” McKernan (The Grateful Dead, 1973)
  Adam Faith (2003, 62)

  Μάρτιος 10:
  Andy Gibb (1988)
  LaVern Baker (1997, 67)

  Μάρτιος 11:
  Edmund Sylvers (2004, 47)

  Μάρτιος 12:
  Charlie Parker (1955, 34)

  Μάρτιος 14:
  Jerome “Doc” Pomus (1991)

  Μάρτιος 16:
  Tammi Terrell (1970)
  T-Bone Walker (1975, 64)

  Μάρτιος 17:
  Rick Grech (Blind Faith, 1990)

  Μάρτιος 18:
  John Phillips (The Mamas and The Papas, 2001, 65)

  Μάρτιος 19:
  Paul Kossoff (Free, 1976)
  Randy Rhoads (Ozzy Osbourne band, Πτώση αεροπλάνου, 1982)

  Μάρτιος 20:
  Conor Clapton, (Ο τετράχρονος γιος του Eric, έπεσε από το παράθυρο ενός ουρανοξύστη. 1991)

  Μάρτιος 21:
  Dean Martin Jr. (Dino, Desi, & Billy, Πτώση αεροπλάνου, 1987)
  Johnny Bristol (2004, 65)

  Μάρτιος 22:
  Mark Dinning (1986)

  Μάρτιος 24:
  Harold Melvin (1997)

  Μάρτιος 26:
  Randy Castillo (2002)
  Jan Berry (2004, 62)

  Μάρτιος 27:
  Ian Dury (2000, 57)

  Μάρτιος 28:
  Arthur “Big Boy” Crudup (1974, 68)
  Moe Koffman (2001)

  Μάρτιος 29:
  Mantovani (1980, 74)

  Μάρτιος 31:
  O’ Kelly Isley (1986)  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #1637   /   02.03.2005, 08:52   /   Αναφορά
  Άψογο Γιώργο σαν το προηγούμενο!!! Εξαιρετική δουλειά!!! :) Ευχαριστώ πολύ!! :))
  #1641   /   02.03.2005, 13:35
  Εγώ ευχαριστώ Γιασεμούλα... :-)

  #1640   /   02.03.2005, 11:56   /   Αναφορά
  Τον περιμέναμε τον Μάρτιό σου Γιώργο, όπως περιμένουμε και τους υπόλοιπους μήνες.

  Άψογος. Have a beer ;-)
  #1642   /   02.03.2005, 13:38
  Οκ Παναγιώτη...  Εσύ θα μετράς τους μήνες που απομένουν κι' εγώ τις ....μπύρες που με κερνάς.

  Έχω άλλες εννέα ακόμα.

  Σ' ευχαριστώ..... :-)

  Administrator
  #1644   /   02.03.2005, 16:48   /   Αναφορά
  Μπράβο Γιώργη!  Χρόνια Πολλά στον Jon Bon Jovi.... Heading back to Santa Fe...
  #1645   /   02.03.2005, 17:19
  :-)