ελληνική μουσική
    437 online   ·  210.817 μέλη
    -“Αφίξεις” που ξεχωρίζουν αυτόν το μήνα: Louis Armstrong (1901), David Crosby (1941), Jerry Garcia (1942), Van Morrison & Ian Gillan (1945), Ian Anderson (1947), Robert Plant (1948), Mark Knopfler (1949), Madonna (1958).
    -“Αναχώρησαν” οι: Marilyn Monroe (1962), Jerry Garcia (1995) και ο σπουδαίος μπλουζίστας Robert Johnson (1938).

    Ο Αύγουστος όμως, σημαδεύεται αναμφισβήτητα από την απώλεια του “βασιλιά του Rock ‘n’ roll” Elvis Presley, που έφυγε το 1977 στα 42 του χρόνια...
    Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 12 Αύγ 2005
    Ο Αύγουστος, ο όγδοος μήνας του Γρηγοριανού έτους, με διάρκεια 31 ημέρες, κατείχε στο δεκάμηνο Ρωμαϊκό ημερολόγιο την έκτη θέση και γι’ αυτό αρχικά ονομάστηκε Sextillis (Έκτος), από το Λατινικό Sextus (= έκτος).
    Αργότερα όταν ο Νουμάς Πομπίλιος πρόσθεσε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στην αρχή του έτους, ο Αύγουστος έγινε ο όγδοος μήνας χωρίς όμως να αλλάξει την ονομασία του Sextillis μέχρι το 8 π.Χ. που ο Sextillis ονομάστηκε Augustus (=Σεβαστός), από την τιμητική προσηγορία του Αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου, στον οποίο αφιερώθηκε ο μήνας αυτός. Η μετονομασία έγινε επειδή μήνα Sextillis ο Οκταβιανός ανήλθε για πρώτη φορά στην Υπατεία, κατήγαγε τρεις περιφανείς θριάμβους, τερμάτισε τον εμφύλιο πόλεμο και υπέταξε την Αίγυπτο (στις 15 Sextillis του 30 π.Χ.)
    Το 4 π.Χ. ο Οκταβιανός πρόσθεσε αυθαίρετα στον Αύγουστο που ως τότε είχε 30 ημέρες, μία ημέρα που την πήρε από τον Φεβρουάριο, ώστε να μην υστερεί σε διάρκεια από τον Ιούλιο που ήταν αφιερωμένος στον Ιούλιο Καίσαρα.
    Στις 13 Αυγούστου οι Ρωμαίοι τελούσαν στην περιοχή της λίμνης Nemi γιορτή προς τιμή της Diana με πομπή γυναικών που ήταν στεφανωμένες με τριαντάφυλλα και κρατούσαν αναμμένες δάδες. Στη γιορτή αυτή οι Ρωμαίοι τιμούσαν και τον θεό Virbius που αποτελούσε με την Diana ιερό ζευγάρι.
    Στις 19 γιόρταζαν τα Vinalia που ήταν η δεύτερη γιορτή του κρασιού μετά τα Vinalia Priora (τα πρώτα Οινοφόρια) που τα γιόρταζαν στις 22 Απριλίου.
    Στις 23 γιόρταζαν τα Vulcanalia προς τιμήν του Θεού Vulcanus (Ήφαιστος) και πρόσφεραν θυσία στον Θεό ψάρια ως ολοκαυτώματα, τα έριχναν δηλαδή να καούν στην θυσιαστήρια πυρά. Η θυσία αυτή υποκρύπτει έναν συμβολισμό που στηρίζεται στην αντίθεση ανάμεσα στο υγρό στοιχείο (ψάρια) και τη φωτιά, η οποία ταυτίζεται με τον Vulcanus.
    Στους Βυζαντινούς χρόνους (και ως πρόσφατα σε αρκετά μέρη της Ελληνικής υπαίθρου), η 31η Αυγούστου θεωρούνταν κλειδοχρονιά, (τέλος του έτους) συνοδευόμενη από διαβατήρια έθιμα ανάλογα με εκείνα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

    Ο λαός θεωρεί τον Αύγουστο αρχή του χειμώνα “Από Αύγουστο χειμώνα κι’ από Μάρτη καλοκαίρι”, ή “Επάτησεν ο Αύγουστος η άκρη του χειμώνα, παύει ο φτωχός το δειλινό κι’ ο άρχοντας τον ύπνο”. Οι λαϊκές ονομασίες του Αυγούστου αναφέρονται συνήθως στην αφθονία των καρπών του: Συκολόγος λόγω της συγκομιδής των σύκων και Πεντεφάς ή Πενταφάς, Τραπεζοφόρος και Διπλοχέστης. “Αύγουστε καλέ μου μήνα να ‘σουν δυο φορές το χρόνο”, και “Αύγουστε τραπεζοφόρε, να ‘σουν τρεις βολές το χρόνο”.
    Λέγεται επίσης Δριμάρης, από την δεισιδαιμονική αντίληψη ότι οι 12 ή οι 6 πρώτες του μέρες οι “δρίμες”, είναι επικίνδυνες και όποιος λούζεται σ’ αυτές ή πλένει ρούχα, κινδυνεύει να πάθει κακό ο ίδιος στην πρώτη περίπτωση, ή να καταστραφούν τα ρούχα στη δεύτερη. Οι “δρίμες” του Αυγούστου θεωρούνται το θερινό ανάλογο του χειμερινού 12ημέρου, όταν οι καλικάντζαροι προκαλούν αταξία και χάος. Και όπως οι καλικάντζαροι εκδιώκονται με αγίασμα των Θεοφανίων, έτσι ξορκίζουν και τις “δρίμες” του Αυγούστου με αγίασμα από την ακολουθία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
    Οι 12 πρώτες μέρες του Αυγούστου λέγονται και “μερομήνια” (μέρα+μήνας) επειδή πιστεύεται ότι προαναγγέλλουν τον καιρό για όλους τους μήνες του έτους. “Η πέμπτη του Αυγούστου άνεφος κι’ ο Μάης άβρεχος”.

    Κυνικά καύματα
    Σε μερικές περιοχές οι “δρίμες” θεωρούνται ότι αρχίζουν στις 24 Ιουλίου και λήγουν στις 6 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι συμπίπτουν με την “Εώα επιστολή” του Σείριου, την ανατολή δηλαδή του λαμπρότερου άστρου του νυχτερινού ουρανού, λίγο πριν την ανατολή του Ηλίου. Ο Σείριος όμως είναι το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός και η “Εώα επιστολή” του σε αυτή τη χρονική περίοδο είχε συνδεθεί στην αρχαιότητα με τα “Κυνικά καύματα” τα ”Dies Caniculariae” των Λατίνων, δηλαδή με τις θερμότερες μέρες του έτους, τα οποία “Κυνικά καύματα” οι Αρχαίοι τα απέδιδαν στην επιπλέον αύξηση της θερμοκρασίας από την υποτιθέμενη προσθήκη της ακτινοβολίας του Σείριου, στην ακτινοβολία του Ηλίου. Η έκφραση “Κυνικά καύματα” συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με τον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός, μολονότι ως τις ημέρες μας έχει φτάσει από διαφορετική διαδρομή: Εξ αιτίας της απλοϊκής πίστης ότι οι δαγκωματιές των σκυλιών είναι μολυσμένες τις θερμές αυτές ημέρες του Αυγούστου.

    *** ΓΕΓΟΝΟΤΑ

    * 2000:
    -Οι Survivor κάνουν μήνυση στην TVT Records για την ονομασία του TV show, “Survivor. Guitarist”. Η μεγαλύτερη επιτυχία των Survivor ήρθε στα ’80’s με το “Eye of the Tiger”.

    * 1999:
    -Μηνύσεις….μηνύσεις…μηνύσεις…
    * Ο πρώην Eagle Don Henley, μηνύει την Paramount Pictures γιατί χρησιμοποίησε το “Taking You Home”, χωρίς την άδειά του, στο soundtrack Double Jeopardy.
    * Ο πρώην Beach Boy Brian Wilson, μηνύει τον Joe Thomas, για αθέτηση συμφωνιών που αφορούν στο άλμπουμ “Wilson’s Imagination”.
    * Η Alannah Myles μηνύει μία Καναδική εφημερίδα για ένα δημοσίευμα που την εμφανίζει να έχει προβλήματα με τα ναρκωτικά.
    -Οι Cheap Trick γιορτάζουν τα 25 τους χρόνια σαν μπάντα, παίζοντας στο Rockford, του Illinois.

    * 1998:
    -Οι Journey παίζουν για πρώτη φορά με τον καινούργιο τους τραγουδιστή Steve Augeri (προς το Αυγέρης μου πάει αυτό), που αντικατέστησε τον Steve Perry.

    * 1995:
    Neil Young παίζει στο Reading Festival, τραγούδια από το άλμπουμ “Mirror Ball”, που στην ηχογράφησή του, έλαβαν μέρος μέλη από Pearl Jam.
    -Η Carly Simon και ο James Taylor εμφανίζονται ξανά μαζί μετά από 16 χρόνια, στο Martha’s Vineyard, της Μασαχουσέτης.

    * 1993:
    -Ο Billy Joel κάνει άλλο ένα # 1 album με το “River of Dreams”. Τα περισσότερα τραγούδια από αυτό το άλμπουμ, ο Piano Man τα …….ονειρεύτηκε.

    * 1992:
    Neil Diamond παίζει στην πρώτη από τις έξη sold out συναυλίες του στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

    * 1991:
    -Ο Paul Simon δίνει συναυλία στο Central Park της Νέας Υόρκης, που γίνεται live album με τίτλο “Paul Simon’s Concert in the Park”.

    * 1990:
    - Ένας προβολέας πέφτει επάνω στον Curtis Mayfield την ώρα που βρίσκεται επάνω στη σκηνή και ο Mayfield μένει παράλυτος από το λαιμό και κάτω.

    * 1988:
    -To “Crazy” της Patsy Cline και το “Hound Dog” του Elvis Presley, ανακηρύσσονται σαν τα πιο πολυπαιγμένα τραγούδια από τα juke-boxes..
    -Μετά από 57 εβδομάδες περιοδεία στα ………charts, οι Guns ‘N’ Roses πάνε επιτέλους στο # 1 με το “Appetite for Destruction”.

    * 1987:
    -Οι μπάτσοι, σκοτώνουν έναν ναρκομανή σε συναυλία των Grateful Dead.
    - Οι U2 με το άλμπουμ “The Joshua Tree” και τραγούδια όπως τα: “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”, “With or Without You” & “Where the Streets Have No Name”, γίνονται superstars.

    * 1984:
    -O Lionel Richie κλείνει τους Ολυμπιακούς αγώνες του Los Angeles με το “All Night Long”, προσθέτοντας έναν έξτρα στίχο.

    * 1983:
    -Η Shawn Stevens (πέμπτη γυναίκα του Jerry Lee Lewis), πεθαίνε από υπερβολική δόση μεθαδώνης. Ο Jerry Lee θα παντρευτεί ξανά το 1984 την 22χρονη Kerrie McCaver. Οι προηγούμενες τέσσερις Mrs. Lewis ήταν οι: Dorothy Barton (1952), Jane Mitcham (1953), Myra Brown (1957) και Jaren Pate (1971).
    -Οι America μπαίνουν για τελευταία φορά στα charts.

    * 1981:
    -Ο δολοφόνος του John Lennon καταδικάζεται σε 20 χρόνια φυλακή.

    * 1979:
    -Οι Led Zeppelin ηχογραφούν το τελευταίο τους άλμπουμ “In Through the Out Door”.
    -Οι Procol Harum ηχογραφούν με την Edmonton Symphony Orchestra στον Καναδά το άλμπουμ “Procol Harum In Concert With The Edmonton Symphony Orchestra και πάνε στο # 5.

    * 1978:
    -Το “Miss You” των Rolling Stones πάει στο # 1. Είναι η Disco έκδοση των Stones (Τι ντροπή κι’ αυτή!!!!!).

    * 1977:
    Elvis Presley βρίσκεται νεκρός στο Graceland στις 16 Αυγούστου, σε ηλικία 42 ετών.

    * 1976:
    -Ο Elton John κάνει το πρώτο από τα επτά sold out concerts στο Madison Square Garden.

    * 1975:
    Peter Gabriel αναγγέλλει την αποχώρησή του από τους Genesis. Το “Lamb Lies Down On Broadway” ήταν το τελευταίο άλμπουμ που έκανε μαζί τους.

    * 1974:
    -Οι ABBA πάνε στο # 6 με το “Waterloo”.
    -Ο Patrick Moraz αντικαθιστά τον Rick Wakeman στους Yes.

    * 1973:
    -Οι 10cc κάνουν το πρώτο τους live στο Douglas Palace Lido .
    -Οι Deep Purple κερδίζουν χρυσό δίσκο με το “Smoke On the Water”.

    * 1972:
    John Lennon με τη Yoko (μπλιαχ!!) Ono, παίζουν στο Madison Square Garden.
    -Οι Aerosmith υπογράφουν στην Columbia Records και εισπράττουν 125.000 δολλάρια.

    * 1970:
    Jimi Hendrix εμφανίζεται στο Isle of Wight festival.
    -Ο Eric Burdon με τους War πάει στο # 3 με το “Spill the Wine”.
    -Ο Elton John κάνει το πρώτο του live στις Η.Π.Α. στο Troubadour club του Los Angeles.
    Lou Reed αφήνει τους Velvet Underground.

    * 1969:
    -Το φεστιβάλ του Woodstock, αρχίζει στις 15 και τελειώνει στις 17 Αυγούστου. Μισό εκατομμύριο άνθρωποι, είδαν τους: Joan Baez, Band, Jeff Beck Group, Blood, Sweat & Tears, Paul Butterfield Blues Band, Canned Heat, Joe Cocker, Country Joe and the Fish, Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills, Nash & Young, Grateful Dead, Arlo Guthrie, Tim Hardin, Keef Hartley, Richie Havens, Jimi Hendrix, Incredible String Band, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Melanie, Mountain, Quill, Santana, John Sebastian, Sha-Na-Na, Ravi Shankar, Sly and the Family Stone, Bert Sommer, Sweetwater, Ten Years After, Who και Johnny Winter

    * 1968:
    Οι Young Rascals παύουν να είναι Young και γίνονται Rascals. Ηχογραφούν το “People Got to Be Free” διαμαρτυρόμενοι για τις δολοφονίες των Martin Luther King Jr. και Bobby Kennedy και μένουν για πέντε εβδομάδες στο # 1.

    * 1967:
    -Οι Fleetwood Mac παίζουν στο Windsor Jazz and Blues Festival. Μέλη είναι οι Mick Fleetwood, Jeremy Spencer, Peter Green και Bob Brunning. Ο John McVie αντικαθιστά τον Brunning ένα μήνα αργότερα.
    -Οι Pink Floyd ηχογραφούν το εξαιρετικό “Piper At the Gates of Dawn”.
    -Ο Brian Wilson επιστρέφει στα lives και στους Beach Boys, μετά από μία νευρική κατάπτωση που τον κράτησε μακριά για 2 χρόνια.

    * 1966:
    -Ο Paul Jones αφήνει τους Manfred Mann τη στιγμή που το “Pretty Flamingo” σκαρφαλώνει προς την κορυφή και αντικαθιστάται από τον Mike D’Abo.
    John Lennon ζητάει δημόσια συγνώμη για τη φράση του “The Beatles are more popular than Jesus now”.
    -Οι Beatles κάνουν το τελευταίο τους live στο Candlestick Park.

    * 1965:
    -Οι Beatles συναντούν για μία και μοναδική φορά τον Elvis Presley στο σπίτι του στο Bel Air. Αργότερα ο John Lennon αναρωτιέται: “Where’s Elvis? It was like meeting Engelbert Humperdinck”.
    Bob Dylan παίζει “ηλεκτρικά” στο Forest Hill και σνομπάρεται από το κοινό. Έχει αποφασίσει όμως να συνεχίσει “ηλεκτρικά” μετά τη συνάντησή του με τους Beatles, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν τη συμβουλή του και να γράφουν στίχους με νόημα.

    * 1963:
    Stevie Wonder πάει ξανά στο # 1 με το “Fingertips – Pt. 2. ”. Ηλικία; 13 ετών!!!

    * 1962:
    Stevie Wonder κάνει την πρώτη του επιτυχία. “I Call It Pretty Music” (But the Old Folks Call It the Blues) στα 12 του χρόνια.
    -Ο George Martin, βλέπει τους Beatles αλλά δεν εντυπωσιάζεται από τον ντράμμερ Pete Best. Προσλαμβάνει τον Andy White για την ηχογράφηση του “Love Me Do”, με τον Ringo Starr να χτυπάει το ….ντέφι!!! Η version του “Love Me Do” με τον Ringo στα τύμπανα, είναι όμως η original single επιτυχία των Beatles στην Αγγλία.

    * 1960:
    -Ο Chubby Checker χτυπάει το # 1 με το “Twist”.
    -Μετά το πέρασμα του Paul McCartney από τα τύμπανα για να αναπληρώσει το κενό του Tommy Moore, ο Pete Best έρχεται στους Beatles. Ο Stu Sutcliffe παίρνει το μπάσο και ο McCartney την ρυθμική κιθάρα.

    * 1958:
    George Harrison κάνει σε ηλικία 15 ετών, την πρώτη του εμφάνιση με τους Quarry Men.
    Buddy Holly παντρεύεται την Maria Elena Santiago.

    * 1956:
    -Ολόκληρο το top 13 της Αγγλίας, αποτελείται από Αμερικανούς καλλιτέχνες.
    Elvis Presley, ξεκινάει τα γυρίσματα της πρώτης του ταινίας. “Love Me Tender”.

    * 1955:
    - Ο Elvis Presley ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι. “I Forgot to Remember to Forget / Mystery Train”.

    * 1877:
    -Ο Thomas Edison κάνει την πρώτη ηχογράφηση. “Mary Had a Little Lamb”.

    *** ΓΕΝΕΘΛΙΑ

    1:
    -Morris Stoloff (1898)
    -Jerry Garcia (1942)
    -Tommy Bolin (Deep Purple, 1951)
    -Robert Cray (1953)
    -Joe Elliott (Def Leppard, 1959)
    2:
    -Garth Hudson (Band, 1937)
    -Andrew Gold (1951)
    3:
    -Tony Bennett (1926)
    -Ian Crichton (Saga, 1956)
    -James Hetfield (Metallica, 1963)
    4:
    -Louis Armstrong (1901)
    -Timi Yuro (1940)
    5:
    -Sammi Smith (1943)
    -Rick Derringer (1947)
    -Samantha Sang (1953)
    6:
    -Isaac Hayes (1942)
    -Carole Pope (Rough Trade, 1949)
    7:
    -Freddie Slack (1910)
    -Stan Freberg (1926)
    -B.J. Thomas (1942)
    -Andy Fraser (Free, 1952)
    -Alexei Sayle (1952)
    -Bruce Dickinson (Iron Maiden, 1958)
    8:
    -Joe Tex (1933),
    -Michael Johnson (1944)
    -The Edge (U2, 1961)
    9:
    -Rinus Gerritsen (Golden Earring, 1946)
    -Barbara Mason (1947)
    -Benjamin Orr (Cars, 1947)
    -Whitney Houston (1963)
    10:
    -Jimmy Dean (1928)
    -Bobby Hatfield (Righteous Brothers, 1940)
    -Ronnie Spector (Ronettes, 1945)
    -Ian Anderson (Jethro Tull, 1947)
    -Patti Austin (1948)
    11:
    -Eric Carmen (1949)
    -Alan Frew (Glass Tiger, 1959)
    12:
    -Buck Owens (1929)
    -Mark Knopfler (Dire Straits, 1949)
    -Kid Creole (1950)
    -Pat Metheny (1954)
    13:
    -Dave “Baby” Cortez (1938)
    -Dan Fogelberg (1951)
    14:
    -Dash Crofts (Seals & Crofts, 1940)
    -David Crosby (1941)
    15:
    -Oscar Peterson (1925)
    -Bobby Helms (1933)
    -Jimmy Webb (1946)
    16:
    -Al Hibbler (1915)
    -Ketty Lester (1934)
    -Barbara George (1942)
    -Barry Hay (Golden Earring, 1948)
    -J.T. Taylor (Kool & The Gang, 1953)
    -Madonna (1958)
    17:
    -Mark Dinning (1933)
    -Belinda Carlisle (1958)
    -Colin James (1964)
    18:
    -Johnny Preston (1939)
    -Patrick Swayze (1952)
    19:
    -George Baker (1939)
    -Johnny Nash (1940)
    -Billy J. Kramer (1943)
    -Ian Gillan (Deep Purple, 1945)
    -John Deacon (Queen, 1951)
    20:
    -Jim Reeves (1924)
    -James Pankow (Chicago, 1947)
    -Robert Plant (1948)
    -Phil Lynott (Thin Lizzy, 1951) .
    21:
    -Count Basie (1904)
    -Kenny Rogers (1938)
    -Jackie DeShannon (1944)
    -Joe Strummer (Clash, 1952)
    22:
    -Ron Dante (Archies, 1945)
    -Frank Marino (Mahogany Rush, 1954)
    -Roland Orzabal (Tears for Fears, 1961)
    -Tori Amos (1963) .
    23:
    -Keith Moon (1947)
    -Rick Springfield (1949)
    -Mark Hudson (Hudson Brothers, 1951) .
    24:
    -Arthur “Big Boy” Crudup (1905)
    -Wynonie Harris (1915)
    -Louis Teicher (Ferrante & Teicher, 1924)
    -Jim Capaldi (Traffic, 1944)
    -Jean-Michel Jarre (1948)
    25:
    -Gene Simmons (Kiss, 1949)
    -Elvis Costello (1954)
    26:
    -Ernie Fields (1905)
    -Vic Dana (1942)
    -Valerie Ashford (1946)
    27:
    -Daryl Dragon (Captain & Tennille, 1942)
    -Simon Kirke (Free / Bad Company, 1949)
    -Alex Lifeson (Rush, 1953)
    28:
    -David Soul (1943)
    -Danny Seraphine (Chicago, 1948)
    -Shania Twain (1965)
    -LeAnn Rimes (1982) .
    29:
    -Charlie Parker (1920)
    -Dinah Washington (1924)
    -Chris Copping (Procol Harum, 1945)
    -Dave Jenkins (Pablo Cruise, 1947)
    -Geoff Whitehorn (Back Street Crawler & Procol Harum, 1951)
    -Amanda Marshall (1972)
    30:
    -John Phillips (Mamas and The Papas, 1935)
    31:
    -Van Morrison (1945)
    -Rick Roberts (Firefall, 1949)


    *** ΑΠΩΛΕΙΕΣ

    1:
    -Johnny Burnette (1964)
    -Joe Liggins (1987)
    2:
    -Brian Cole (Association, 1972)
    -Ron Townson (5th Dimension, 2001)
    5:
    -Marilyn Monroe (1962)
    -Jeff Porcaro (1992)
    7:
    -Esther Phillips (1984)
    8:
    -Julian Edwin “Cannonball” Adderley (1975)
    9:
    -Jerry Garcia (Grateful Dead 1995)
    10:
    -Freddie Slack (1965)
    12:
    -Kyu Sakamoto (1985)
    13:
    -Joe Tex (1982)
    14:
    -William Lee Conley “Big Bill” Broonzy (1958)
    -Tony Williams (Platters 1992)
    15:
    -Norman Petty (1984)
    16:
    -Robert Johnson (1938)
    -Elvis Presley (1977)
    17:
    -Paul Williams (Temptations 1973)
    18:
    -Johnny Byrne (1999)
    19:
    -Blind Willie McTell (1959)
    -Betty Everett (2001)
    20:
    -Bobby Sheehan (Blues Traveler 1999)
    23:
    -David Rose (1990).
    24:
    -Louis Prima (1978)
    25:
    -Jack Nitzsche (2000)
    26:
    -Laura Branigan (2004)
    27:
    -Brian Epstein (1967)
    -Stevie Ray Vaughan (1990)
    29:
    -Jimmy Reed (1976)
    -Wee Willie Williams (1999)




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #2640   /   12.08.2005, 01:20   /   Αναφορά
    Έχουμε βαρεθεί να σου λέμε συγχαρητήρια.... Πάρα πολύ ωραίο άρθρο.. Για κάθε μήνα να κάνεις από ένα ,για να μαθαίνουμε και εμείς οι μικροί... Μόνο που ξέχασες εμένα..(28 αυγούστου)...χα,χα...

    ακόμα μια φορά μπράβο σου..!!!
    #2642   /   12.08.2005, 08:48
    wowowowowowowo Waterloo - Finally facing my Waterloo! Να σαι καλά! Ενδιαφέρον, όπως πάντα άλλωστε!

    #2649   /   14.08.2005, 17:19
    Χαρούλα δεν κατάλαβα....

    Ο Αύγουστος είναι το ......Βατερλώ σου;;;;



    Πιπέρια ποικιλόχρωμα.... :-)

    #2648   /   14.08.2005, 17:17
    Αντώνη...

    Ήδη κάθε μήνα κάνω από ένα. Αυτό είναι το ....όγδοο!!!



    :-)

    tec
    #23453   /   26.09.2011, 00:59   /   Αναφορά
    Για άλλο έψαχνα και ο δρόμος με έφερε πάλι από εδώ. ΤΥΧΑΙΟ ;

    Έψαχνα για ( Κυνικά καύματα ) συγκεκριμένης ημερομηνίας .

    Μετά το διάβασμα του άρθρου σου ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ )

    που αναφέρεσαι για το θέμα (Κυνικά καύματα) από μια άλλη οπτική γωνιά

    καταλήγω όλο και πιο πολύ ότι ο Σείριος είναι ένα πολύ βασικό αστέρι για τη ζωή στη γη.

    Πιστεύω ότι δεν είναι τυχαία όλα αυτά που γίνονται τον κάθε Αύγουστο ακόμα και δύο πανσέληνους κάποιες φορές .