ελληνική μουσική
    1073 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > Newsletters

    Newsletter 154 - Συνεντεύξεις, video, Doors, συμπράξεις και ...Ξηρός





    Συνέντευξη Άλκης Κακαλιάγκος (Olympians): Δεν είχαμε ιδέα ότι γράφαμε ιστορία
    Ο πιανίστας και ιδρυτικό μέλος των Olympians, Άλκης Κακαλιάγκος, αποκαλύπτει την ιστορία γύρω από το συγκρότημα που λάτρεψε όλη η Ελλάδα!
    Ο τραγουδιστής που “ανέδειξε” τον Τσιτσάνη, μα αδικήθηκε από την ιστορία
    Ο Δημήτρης Περδικόπουλος όταν άκουσε τον ταλαντούχο νεαρό μπουζουξή Βασίλη Τσιτσάνη, ενθουσιάστηκε, τον πήρε στο συγκρότημά του και μαζί εμφανίστηκαν στη Λαμία, τη Λάρισα και γύρισαν τη μισή Θεσσαλία και Ρούμελη.
    Ear Training και Transcribing
    Το πολυτιμότερο και σπουδαιότερο "εργαλείο" που έχει ένας μουσικός είναι το αυτί του και οφείλει να το εκπαιδεύσει, έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει σωστά τα σπουδαιότερα στοιχειά της μουσικής, όπως ρυθμοί, διαστήματα και συγχορδίες, χρησιμοποιώντας μόνο την ακοή. Η εκπαίδευση του αυτιού είναι ευρύτερα γνωστή ως ear training.
    Drumsticks (μπαγκέτες)
    Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τις πρώτες βασικές γνώσεις που χρειάζεται να έχει κανείς όταν ξεκινά μαθήματα ντραμς. Γνωρίσαμε τα μέρη του ντραμ σετ, το κούρδισμα των επιμέρους τυμπάνων, μάθαμε για το πώς κρατάμε τις μπαγκέτες και τέλος πώς καθόμαστε στο σετ. Σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τις μπαγκέτες αναφερόμενοι στο υλικό τους, την διάσταση και τον τρόπο παιξίματος.
    Η πρεμιέρα του Φοίβου - Δείτε βίντεο
    Στο βίντεο που ακολουθεί, ο σκηνοθέτης Τζώρτζης Γρηγοράκης μας δίνει κάτι από το κλίμα του πρώτου αυτού Σαββάτου (18/1/14), το οποίο, πέρα από τη μεγάλη του επιτυχία, δέχθηκε και τις καλύτερες κριτικές!
    Στάθης Χωματσάς - Καριέρα ως σολίστ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι εφικτό;
    Καριέρα ως σολίστ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό…είναι εφικτό;
    Νέγκα και Καραμουρατίδης μαζί!
    Η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης συναντιούνται στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και θα είναι εκεί κάθε Δευτέρα, για λίγες παραστάσεις, παρουσιάζοντας τα τραγούδια του δίσκου, στιγμές από την προσωπική τους δισκογραφία μαζί με επιλογές από σπουδαία ελληνικά τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει και αγαπήσει.

    Δημοφιλείς Συζητήσεις

    Το καινουργιο μου original κομματι και βιντεο σολο percussive κιθαρας :)

    100 διασημότερες μελωδίες της ροκ μουσικής, σ ένα βιντεάκι !

    Το διάσημο τραγούδι των Doors σε λάθος ταχύτητα

    Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας μαζί στο Γκάζι Live!

    Aπέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός..

    ----
    Μεγάλη προσφορά - Παρτιτούρες με τιμή 1.99 ευρώ
    ----