ελληνική μουσική
114 online   ·  208.213 μέλη

Μαρία Σουλτάτου, Μυστικός Εσπερινός

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
14.03.2007, 09:42
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ - ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Με την MΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ

ΣΤΙΧΟΙ :
Ηλία Κατσούλη , Νίκου Παπακώστα ,Φλώρας Αποστολοπούλου , Γιώργου Ηρακλέους και Δέσποινας Ιωαννίδου.

Ο συνθέτης Νίκος Παπακώστας , μετά από χρόνια παρουσίας στη Διεθνή Μουσική Σκηνή , επανέρχεται στην Ελληνική δισκογραφία με τον <<ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ >>, τον αντικειμενικά καλύτερο δίσκο του , που ξεπερνά σε ωριμότητα και έμπνευση κάθε προηγούμενη δισκογραφική του προσπάθεια.
Με βαθιά γνώση της Ελληνικής μουσικής και πολυρυθμία , που τονίζεται από την έντονη και μελετημένη παρουσία παραδοσιακών κρουστών και αυθεντικών λαϊκών οργάνων , ο Νίκος Παπακώστας ακολουθεί τη δική του πορεία στους λαϊκούς δρόμους αγγίζοντας αυτούς, που έστω ρομαντικά , εξακολουθούν να αγαπούν και να σέβονται το Ελληνικό τραγούδι .

Τους στίχους έχουν γράψει οι κ.κ Ηλίας Κατσούλης , Φλώρα Αποστολοπούλου , Γιώργος Ηρακλέους , Δέσποινα Ιωαννίδου αλλά και ο ίδιος ο συνθέτης.
Τον <<ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ>>ερμηνεύει η Μαρία Σουλτάτου , μια πραγματικά σημαντική παρουσία στο χώρο του Ελληνικού τραγουδιού , που έγινε γνωστή από τη μακρόχρονη συνεργασία της με μεγάλους Έλληνες συνθέτες , όπως οι Μίκης Θεοδωράκης ,Σταύρος Ξαρχάκος, Χριστόδουλος Χάλαρης , Χρήστος Λεοντής κ.α. καθώς και τις εκατοντάδες συναυλίες αλλά και τις θεατρικές εμφανίσεις της σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Η ερμηνεία της, υπέροχα λιτή και απέριττη , δωρική , δίνει την αληθινή διάσταση του μουσικού αυτού έργου και καταφέρνει να γίνει η πραγματική φωνή του Νίκου Παπακώστα και των συνδημιουργών - στιχουργών του ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ. Μια φωνή που γίνεται αέρας ,για να σε ταξιδέψει γαλήνια σε παράξενους μυστικούς κόσμους της δικής μας Ανατολής , σε μουσικούς δρόμους δύσκολους και ρυθμούς ξεχασμένους χωρίς κραυγές , χωρίς βελτιωτικές τεχνικές επεμβάσεις και παραμορφωτικά κουρδίσματα . Μια φωνή που προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την αρμονική και αυτοδύναμη συνύπαρξη της μουσικής και του λόγου και αποδεικνύει , ότι οι ρίζες της παράδοσης δεν είναι μουσειακό και ανέγγιχτο έκθεμα , αλλά
ζωντανό και εξελίξιμο είδος , που πολλά έχει να προσφέρει στον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Μια μεγάλη ορχήστρα αυθεντικών παραδοσιακών οργάνων , παιγμένα με μεράκι και τέχνη από πραγματικά καταξιωμένους μουσικούς , στηρίζει άξια την παραγωγή , ενώ η εξαιρετικά επιμελημένη της έκδοση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά για την Ανεξάρτητη Ελληνική Δισκογραφία , που φαίνεται να παραμένει ζωντανό και δημιουργικό κύτταρο , για την διατήρηση και την προώθηση της Ελληνικής μουσικής.

Ο δίσκος είναι μια παραγωγή της ανεξάρτητης ΠΑΝ RECORDS και διανέμεται από την ΚΙΝΗΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ.

ΠΑΝ RECORDS τηλ επικοινωνίας 6977 274082 210 6855886 210 2714275
e-mail : panrecords@yahoo.com


#1   


Αυτά τα διάβασες;