Να δούμε και τις δύο όψεις λίγο... Υπάρχει ή όχι κάποιος σκοπός στην ύπαρξη μας?
Aν υπάρχει κάποιος σκοπός της ύπαρξης μας, λογικά, όταν πεθάνουμε είτε έχουμε φτάσει στον στόχο μας είτε όχι. Εκτός κι αν ο θάνατος είναι πέρασμα σε άλλο στάδιο (όπως στα video games, περνάς διάφορα στάδια μέχρι να φτάσεις στον αρχηγό).
Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος πολύ μεγάλος σκοπός για την ύπαρξη του καθενός από εμάς. Κι αυτό μας κάνει και τόσο πολύτιμους, τον καθένα μας ξεχωριστά και όλους σαν σύνολο. Κι είναι πολύ απλό όπως το αντιλαμβάνομαι. Ο Θεός από την πολλή αγάπη του μας έστειλε εδώ και μας δίνει την ελευθερία να επιλέξουμε, αν θέλουμε να είμαστε μαζί Του για πάντα μετά, όταν τελειώσει η εδώ ζωή μας. Επειδή θα τελειώσει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Δε λέω παραπάνω, θα με πάρουν με τις πέτρες. :)
Αν όμως δεν υπάρχει κάποιος τελικός στόχος (που δεν το πιστεύω), τότε ο καθείς προσπαθεί να κάνει ότι προλάβει με τη ζωή του, να αφήσει ότι μπορεί πίσω του, να μεγαλουργήσει ή όχι, να δοξαστεί ή όχι, να γίνει πλούσιος ή απλά να επιβιώσει μέσα από διάφορες αντιξοότητες... Και μετά όλα έχουν να κάνουν με οτιδήποτε "τυχαίο" μας συμβαίνει το οποίο εμείς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και να βγούμε νικητές, στην πορεία να ζήσουμε εμείς καλά, κι αν έχουμε όρεξη και πόρους, να βοηθήσουμε κι άλλους να ζήσουν καλά. Να πετύχει δηλαδή ο καθένας κάποια πράγματα για τον εαυτό του και για τους γύρω του. Αυτό που επιζητά όμως κατά βάθος, πάντα, είναι η ευτυχία...
Και όλα τελειώνουν με το θάνατο. Επειδή δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει κάτι άλλο μετά. Αφού ούτε γι αυτή τη ζωή υπήρχε κάποιος σκοπός. Απλά έτυχε. Κι ότι έκανες έκανες. Τώρα μπορείς να πηγαίνεις. Ευχαριστούμε. Πέρασες καλά τουλάχιστον? Δεν πειράζει... Αυτά έχει η ζωή. Εσύ ήσουν πιο τυχερός από άλλους πάντως. Και μη διανοηθείς να ρωτήσεις γιατί αυτό, γιατί το άλλο, ούτε να οργιστείς, ούτε να παραπονεθείς. Βλέπεις, δεν υπάρχει λόγος... Επειδή απλά έτσι. Είχες την ευκαιρία σου. Τώρα παίρνουν σειρά άλλοι.
Αυτό μου φαίνεται πολύ σκληρό. Ή σαν ένα κακόγουστο αστείο. Κάτι σαν πτώση από ψηλά, με ή χωρίς σωσίβιο κι όποιος καταφέρει να κολυμπήσει, να φτάσει σε κάποια στεριά και να παίξει. Να φτιάξει σπιτάκια, οικογένεια... Και μετά να τον αρπάξει κάποιο κύμα και να τον πνίξει. "Φτάνει. Αρκετά έπαιξες".
Και για όλους αυτούς που υποφέρουν, που λιώνουν, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα... tough luck, ατύχησες κύριε. Και το καλύτερο: Δε θα έχεις άλλη ευκαιρία. Ότι προφτάσεις να κάνεις εδώ.
Ε αυτό, προσωπικά δεν το δέχομαι... Δεν θέλω να είμαι το παιγνίδι κανενός. Της θάλασσας, του κύματος ή του τίποτα! (Είμαι κι αντιδραστικό παιδί

:)