''Στην πόλη Εκεί ζούσαν μυθιστορηματικά πρόσωπα,το καθένα απ'τα οποία είχε το ρόλο του και τη δουλειά του σε κάποιο μεγάλο μυθιστόρημα....έκαναν και έλεγαν αυτά που είχαν να πούν και να κάνουν-χωρίς να σκέφτονται,αφού ήταν απλώς μυθιστορηματικά πρόσωπα.....''Σε μια γιορτή ένα πρόσωπο απο αυτά δείχνει ταραγμένο...''Η προσοχή όλων στρέφεται πάνω του...Νιώθω ότι είμαι ένα πρόσωπο σε κάποιο μυθιστόρημα..ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να ξεφύγω...Δεν είμαστε παρα πλάσματα κάποιας άγνωστης φαντασίας!''.Μετά απο αυτή την αποκαλυψη τα πρόσωπα χωρίζονται σε δύο ομάδες.Αυτούς που πιστεύουν σε αυτά που άκουσαν και σε αυτόυς που τα αγνοούν.Για να πείσει και τους άπιστους,το πρόσωπο που ανακάλυψε την αλήθεια ζητά απ'τον συγγραφέα να παρουσιαστεί μπροστά τους....Ο συγγραφέας παρουσιάζεται αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος για το αν είναι όντως αυτός που λέει ότι είναι....''με πιάνουν τα γέλια καμιά φορά:επειδή επιτρέπω στα ίδια μου τα πλάσματα να αμφισβητούν την ύπαρξή μου''
Γιοστέιν Γκάαρντερ''Το Κάστρο Των Αγγέλων''-Νέα Σύνορα/Ε.Ο.Λιβάνη
Ένα μυθιστόρημα με φιλοσοφικό περιεχόμενο....Αν ανακαλύπτατε ότι είστε μέρος κάποιου μυθιστορήματος,θα θέλατε να ξέρετε την αλήθεια και να συναντήσετε το συγγραφέα σας,ή θα αδιαφορούσατε και θα ζούσατε στον ψεύτικο κόσμο σας,σαν να μην τρέχει τίποτα?