Αυτό που προτείνεις, Σταύρο, είναι μία μορφή
"άμεσης δημοκρατίας" και μοιάζει με τον
"κοινοτισμό", που είχε προταθεί σαν πολίτευμα της Ελλάδος, όταν έγινε η ίδρυσή του Ελληνικού κράτους.
Ως γνωστόν η πρόταση δεν πέρασε (σιγά που θα πέρναγε

).
Το θέμα είναι κατά πόσον είμαστε εμείς σε θέση να αποφασίζουμε και να απαιτούμε να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις μας, από τους έμμισθους υπαλλήλους μας (=πολιτικούς).
Οταν πληρώνω τον αρχιτέκτονα ή τον μηχανικό για να μου χτίσουν το σπίτι, δε νομίζω ότι χρειάζεται να ξέρω από στατικές μελέτες, για να απαιτήσω να το χτίσουν μέσα στις προδιαγραφές που τους έδωσα.
Αν ήξερα, θα το έχτιζα μόνη μου, δεν θα χρειαζόταν να πληρώσω αυτούς.
Για μένα το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικοί.
Το πρόβλημα είμαστε εμείς.
Εχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να μας διατάζουν και να μας υποτιμούν, που έχουμε μπερδέψει ποιος είναι το αφεντικό και ποιος ο υπάλληλος.
Γι' αυτό, νομίζω, πριν από τις προτάσεις, χρειάζεται μια θεωρητική διερεύνηση του θέματος, για να ξαναθυμηθούμε τα λησμονηθέντα αυτονόητα.
Το πρώτο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο και δεν υπόκειται σε αναθεώρηση, στις παραγράφους 2 και 3 αναφέρει :
"2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα."
Και η "Ακροτελεύτια διάταξη" του, στις παραγράφους 3 και 4, αναφέρει :
"3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται .....
"4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει...
Τα ξέρουμε, τα κατανοούμε αυτά ;
(Είδα σε άλλο τόπικ να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την αντιδημοκρατικότητα του ΛΑΟΣ, ακριβώς το ότι ....επικαλείται συχνά το Σύνταγμα !!)