ελληνική μουσική
343 online   ·  209.863 μέλη

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του παπα Στεφανή Νίκα

AERAKIS
17.03.2008, 09:29
Η δισκογραφική εταιρεία Σείστρον, με καμάρι και περηφάνια, σας παρουσιάζει ένα μουσικό έργο απαράμιλλης ομορφιάς και υψηλής ποιότητας: «Το μεγάλο μυστικό» του παπά Στεφανή του Νίκα, του ταλαντούχου και φημισμένου κρητικού παπά. Του τραγουδοποιού και μουσικού, που τιμά την Κρήτη και το μουσικό της πολιτισμό, σε κάθε του βήμα. Ό,τι και να κάμει ο Παπά Νίκας, είναι καλό! Το όνομα και τα έργα του είναι συνώνυμα της ποιότητας. Περήφανος και ταπεινός, ανήσυχος και ήρεμος, αυθόρμητος και μεθοδικός, παραδοσιακός και καινοτόμος πειραματιστής, ευαίσθητος, ρομαντικός και ψύχραιμος ρεαλιστής μα, πάνω απ’ όλα, καλός τραγουδοποιός και μεγάλος μερακλής, με προσεκτικές κινήσεις και σωστές επιλογές, καταφέρνει να πρωτοτυπεί σε κάθε δραστηριότητα του, κρατώντας το ενδιαφέρον μας σε υψηλό επίπεδο.
Όσοι έχουν πάει σε συναυλία κρητικής μουσικής του παπά Νίκα και των Χαροκόπων του, ζουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ο παπά Στεφανής, γνήσιος, αυθεντικός και χαρισματικός όπως είναι, ξεσηκώνει τις καρδιές με τα τραγούδια και το λόγο του. Ξυπνά μέσα μας τις μνήμες από τα παλιά, μας προβληματίζει, μας συγκινεί. Μας κάνει να κλαίμε και να γελάμε. Διδάσκει και ψυχαγωγεί, διασκεδάζει και μαγεύει.
Να γιατί χαιρόμαστε που είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάζουμε το καινούριο δισκογραφικό του έργο, «Το μεγάλο μυστικό». Είναι μια δουλειά που μιλάει από μόνη της κι εμείς θα μπορούσαμε να σιωπήσουμε. Μα δεν μας αφήνει ο ενθουσιασμός.
Σ’ αυτό το δίσκο ο παπά Νίκας, μέσα από δεκατρείς μουσικές στιγμές, καταφέρνει να μας κερδίσει για άλλη μια φορά. Για πολλούς λόγους:
 Γιατί επέλεξε άριστους μουσικούς και τραγουδιστές να συνεργαστούν μαζί του: το μεγάλο μουσικό της γης, Ross Daly, που έπαιξε τα περισσότερα μουσικά όργανα και έκανε την ενορχήστρωση. Το Μιχάλη Αλεφαντινό, το Βασίλη Σταυρακάκη, το Δημήτρη Σγουρό, το Νεκτάριο Κλωστράκη, τη Σπυριδούλα Τουτουδάκη και την Κωνσταντίνα Γωνιωτάκη, που με τις ποιοτικές ερμηνείες τους λάμπρυναν ακόμη περισσότερο τα τραγούδια. Το Μανώλη Κυδωνάκη στο λαούτο, το Νίκο Κατριτζιδάκη στο χαμπιόλι και το Δημήτρη Αρχοντάκη στο μπεντίρ, που συνέβαλλαν κι εκείνοι σημαντικά στο αποτέλεσμα.
- Για τους άψογους στίχους και τις ενδιαφέρουσες μελωδίες, που κρατάνε την ποιότητα ψηλά.
- Για τον ειδολογικό πλούτο της δουλειάς, αφού σχεδόν κάθε κομμάτι ανήκει σε διαφορετικό είδος κρητικού τραγουδιού, πράγμα που προσθέτει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στο δίσκο.
- Γιατί κάθε τραγούδι έχει κάτι να πει.
- Γιατί δε βαριέται κανείς, όσες φορές κι αν ακούσει τα τραγούδια του δίσκου. Αντίθετα, κάθε φορά αρέσουν και περισσότερο.
- Για το λατρεμένο κόσμο της παλιάς Κρήτης, που ξαναζωντανεύει μέσα από τους στίχους, με μοναδικό τρόπο.
- Για το εντυπωσιακό βιβλιαράκι που συνοδεύει το CD και του δίνει διπλή αξία.
- Για το υπέροχο εξώφυλλο, που σε κάνει να θες να πιάσεις το CD και να το καμαρώσεις.
- Για την αφιέρωση του CD στους Κρήτες της διασποράς, πράγμα που φανερώνει το έμπρακτο μεγάλο ενδιαφέρον του παπά Νίκα για τους όπου Γης Κρήτες και τον απόδημο Ελληνισμό, γενικότερα.

Ευχαριστούμε του χορηγούς μας θερμά.

Αδέρφια φίλοι και φίλες,
Ευχόμαστε «το μεγάλο μυστικό» του παπά Στεφανή του Νίκα, να βρει μια θέση στις καρδιές σας και να γίνει το μεγάλο κοινό μυστικό όλων μας.

Καλή ακρόαση
επισυναπτόμενα: THE BIG SECRET-COVER.jpg