ελληνική μουσική
156 online   ·  208.860 μέλη

Γιώργος Γραβιάς - ΑΙΜΟΣ

marylin
Βετεράνος
Chat
22.05.2008, 15:34


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυκλοφόρησε από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ το νέο ορχηστρικό CD, του κιθαρίστα Γιώργου Γραβιά, με τίτλο ΑΙΜΟΣ και περιεχόμενο παραδοσιακά τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα διασκευασμένα με σύγχρονα και παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Ο Γιώργος Γραβιάς, κιθαριστής με μοναδικό τρόπο παιξίματος αποδίδει αγαπημένους παραδοσιακούς σκοπούς με έντονες παραπομπές σε ένα ευρύτερο Βαλκανικό ήχο, με εικόνες Ελληνικής υπαίθρου, αλλά και πρωτοποριακές αναζητήσεις.
Η ευρηματική ενορχήστρωση του Γιάννη Κωσταντινίδη, η σύμπραξη κορυφαίων μουσικών και η μουσική επιμέλεια του Μανώλη Καρπάθιου θεμελιώνουν την δουλειά αυτή έτσι ώστε ο χαρισματικός Γραβιάς να ξεδιπλώσει την απαράμιλλη μουσικότητά του αλλά και την άκρως ενδιαφέρουσα τεχνική του και να ενώσει δημιουργικά την παλιά με την καινούρια εποχή.
Ο σεβασμός στην παράδοση σε συνδυασμό με την νέα μουσική τεχνολογία είναι το χαρακτηριστικό της νέας αυτής δουλειάς του Γιώργου Γραβιά που την κάνει να ξεχωρίζει και να αποτελεί μια καινούρια πρόταση μέσα στον μουσικό χώρο που απευθύνεται.

Στην ηχογράφηση συμμετέχουν οι μουσικοί:

Γιάννης Κωνσταντινίδης: μπάσσο, πλήκτρα

Μανώλης Καρπάθιος:! κανονάκι

Μανώλης Κόττορος: βιολί

Βασίλης Οικονόμου: κρουστά

Βασίλης Μπακαγιάννης: κλαρίνο, φλογέρες

Μαρίνα Μανωλάκου: φωνητικά

Ενορχήστρωση Γιάννης Κωνσταντινίδης

Επιμέλεια παραγωγής Μανώλης Καρπάθιος


Γιώργος Γραβιάς -Βιογραφικό
Ο Γιώργος Γραβιάς γεννήθηκε στην Άρτα το 1967 έκανε σπουδές κλασσικής κιθάρας που τις συνδύασε με τα βιώματα του από την παραδοσιακή και την λαϊκή και την ροκ μουσική. Ξεκίνησε σπουδάζοντας κλασσική κιθάρα ενώ παράλληλα μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους λαϊκούς και παραδοσιακούς καλλιτέχνες. Εκτός από κιθάρα παίζει μπουζούκι και λαούτο κι από τα 17 του χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται με διάφορα μουσικά σχήματα και γνωστούς καλλιτέχνες
Το CD ΑΙΜΟΣ είναι η πρώτη του εμφάνιση στην δισκογραφία
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ CD :


Κ130
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΑΙΜΟΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΚΙΘΑΡΑ

01.ΑΡΓΕΙΤΙΚΟ
02.ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟ
03.ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ
04.ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΟ
05.ΚΟΝΤΟΥΛΑ ΛΕΜΟΝΙΑ
06.ΜΗΛΟ ΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
07.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ
08.ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
09.ΠΕΝΤΟΖΑΛΗΣ
10.ΣΑΜΑΡΙΝΑ
11.ΜΑΗΣ
12.ΚΥΡ ΚΩΣΤΑΚΗΣ
13.ΠΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΑ ΚΑΜΠΟΥΣ
14.ΕΠΙΛΟΓΟΣ#1   


Αυτά τα διάβασες;