ελληνική μουσική
77 online   ·  208.889 μέλη

21o Φεστιβάλ δήμου Βύρωνα

xaroumenokoritsi
Συγχορδία Μινόρε
Chat
04.06.2008, 14:38

Οι εκδηλώσεις στο Θέατρο Βράχων ξεκίνησαν το 1987, ενώ το Φεστιβάλ Βράχων Δήμου Βύρωνα σαν θεσμός ξεκίνησε το 1989 και συμπληρώνει πια τα 21 χρόνια ζωής του. Φέτος το 21ο Φεστιβάλ Βύρωνα «στη σκιά των Βράχων 2008», αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αφιερώσει το πρόγραμμα του στην οικολογία και το περιβάλλον, αναδεικνύοντας τα σε βασικούς πρωταγωνιστές του.
Θεωρούμε σαφές και δεδομένο πως η αγάπη για το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν υπέρτατα δείγματα και αξίες πολιτισμού. Πιστεύουμε ακράδαντα πως προοδεύουν μόνον οι κοινωνίες που έχουν πολίτες σε οικολογική εγρήγορση. Έχουμε απόλυτη συνείδηση πως ζούμε και επιζούμε μέσα από τη φύση και είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε το «φυσικό συμβόλαιο» που μας ενώνει με το περιβάλλον. Είμαστε διατεθειμένοι να επικοινωνήσουμε και να προβάλουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε την ανάγκη προστασίας του οικοσυστήματος σε όλους τους πολίτες.
Με βάση τα παραπάνω πήραμε την πρωτοβουλία να αναδείξουμε την Οικολογία και το περιβάλλον σε βασικούς πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ μας.
Την προσπάθεια μας αυτή στηρίζουν 4 σημαντικές μη κυβερνητικές Οργανώσεις:greenpeace, ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣΑΝΙΜΑ, ΣΠΑΥΜε τον στόχο αυτό και σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΛΩΔΙΑ fm θα δημιουργηθεί ένα cd τα έσοδα του οποίου πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουν τις περιοχές που επλήγησαν το καλοκαίρι του 2007. Σε ένδειξη αλληλεγγύης στις περιοχές αυτές ο Δήμος μας θα χρηματοδοτήσει ένα συγκεκριμένο έργο στην περιοχή του Πύργου Ηλείας.  Το εικαστικό όλων των εντύπων του Φεστιβάλ είναι του γνωστού σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλο. Φέτος για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί μουσικό σήμα για το Φεστιβάλ, τη σύνθεση του οποίου έχει αναλάβει ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης. Το Φεστιβάλ Βύρωνα είναι μια μεγάλη γιορτή, στην οποία συμμετέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής (δείτε συνημμένα το πρόγραμμα του 2008, αλλά και αυτά των προηγουμένων ετών). Το φετινό φεστιβάλ έχει στόχο να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο το νεανικό κοινό. Μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις θα ζωντανέψουν για άλλη μια χρονιά το Θέατρο των Βράχων, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα ψυχαγωγίας, ποιότητας, αμεσότητας και πολιτισμού. Περισσότεροι από 150.000 θεατές από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, και όχι μόνο, αναμένονται να προσέλθουν και φέτος για να παρακολουθήσουν το δίμηνο πρόγραμμα των εκδηλώσεων (Ιούνιος & Ιούλιος 2008). Είναι μια ευκαιρία, οι θεατές αυτοί να μη μείνουν μόνο «θεατές». Είναι μια ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο για το περιβάλλον.Παραστάσεις

http://www.festivalbyrona.gr/


#1   


Αυτά τα διάβασες;