Στο θεμα πανω αυτο γραφτηκαν πολυ ενδιαφερουσες αποψεις απο διαφορα μελη...Κοιτωντας ενα τετοιο θεμα ειναι πολυ δυσκολο να απαντησεις με ενα ξερο ΝΑΙ η ΟΧΙ...Ο ανθρωπος ειναι φυσει κοινωνικο ον κι εχει αναγκη την παρεα,την αποδοχη και την ΕΝΤΑΞΗ του σε ενα κοινωνικο 'περιγυρο'...
Ας παρουμε την αποψη που λεει πως 'δε με ενδιαφερει η γνωμη των αλλων-ειμαι παντα ο ΕΑΥΤΟΣ μου'....Λοιπον,καταρχην εχω βαρεθει να ακουω ολους αυτους τους 'ωραιους' τυπους(εξαιρουνται οι παροντες μην παρεξηγηθουμε και μεταξυ μας)να συμβουλευουν καποιον να ειναι ο ΕΑΥΤΟΣ του...ΜΑ...Αυτος ο γαμημενος ΕΑΥΤΟΣ ειναι και ο μαγαλος αγνωστος 'Χ' της ολης υποθεσης!!!Νομιζω πως δεν λεει τιποτα να εισαι κατι που δεν ξερεις...Και μην ακουσω τα κλισε του τυπου μα...καλα...τοσα χρονια δεν ξερεις τον εαυτο σου?..Κι εχω να πω σ αυτο οτι πολλες φορες μια ζωη ολοκληρη δεν αρκει για να γνωρισεις ποιος εισαι...Ακομη και αυτη η προσπαθεια του να αρεσεις στους αλλους η αντιθετα να μην σε νοιαζει καθολου,στοιχειο ΕΑΥΤΟΥ ειναι...
Το ζητουμενο τελικα λοιπον ειναι να γνωρισει καποιος τον εαυτο του...Ποιες ειναι οι δικες μου αξιες?Ποιοι ειναι οι δικοι μου κανονες ηθικης?Τι θα με ευχαριστουσε πιο πολυ?Με τι θα παρεξηγιομουν πιο πολυ?Τι μου αρεσει να κανω για να χαλαρωνω?και αλλα πολλα τετοια ερωτηματα...Ολα αυτα ειναι διαφορετικα απο ατομο σε ατομο...Καθενας απο μας οφειλει να τα εντοπισει αυτα στον εαυτο του ΚΡΙΤΙΚΑ και στη συνεχεια να μπει στον κοπο να καταλαβει ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ με τον διπλανο του...και οσο γινεται να σεβαστει τη διαφορετικοτητα του διπλα του...
Ακριβως εδω λοιπον αξιζει να πουμε οτι το σωστο ειναι καπου στη μεση...Δηλαδη,ναι καλο ειναι να εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου(καταχρηστικα χρησιμοποιω τη λεξη 'εαυτος' μια και ειπαμε οτι ειναι ο μεγαλος αγνωστος 'χ'΄της υποθεσης)και να μην σε επηρρεαζει η γνωμη των αλλων,ΑΛΛΑ αυτο δε σημαινει πως δεν πρεπει να βλεπεις τα λαθη σου και να τα διορθωνεις...Πρεπει να ειμαστε ο εαυτος μας μεχρι το σημειο εκεινο που δεν 'καταπιεζουμε' η που δεν δημιουργουμε προβλημα στον αλλο...Και οχι να λεμε η ν ακανουμε ο,τι κοτσανα μας κατεβει,να τα εχουμε ολα γραμμενα στα τετοια μας μην υπολογιζοντας πως νοιωθει ο αλλος...
Η αλλη αποψη που λεει οτι πρεπει να κινουμαι στην ουσια ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΟΣ απο το τι θελει ο διπλανος μου,αναλογα με τι εκεινου του αρεσει κτλ ειναι ουσιαστικα αλλη μιαεκφραση σκλαβιας...Εσωτερικης αυτη τη φορα...Ειπαμε οτι ο μεγαλος αγνωστος ειναι ο εαυτος μας.....και με την παραπανω σταση μειωνουμε πολυ τις πιθανοντητες να τον γνωρισουμε πραγματικα...μια και μας παει σα φτερο στο ανεμο η γνωμη των αλλων και δεν ειμαστε εμεις στο τιμονι ουσιαστικα...Συνηθως τετοια ατομα που φοβουνται η δεν ξερω εγω τι αλλο να παρουν το τιμονι του 'εαυτου' τους στα χερια τους και να τον κουμανταρουν,ειναι ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ,ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ και οταν τους γνωριζεις σου βγαζουν κατι πολ απωθητικο...
Τμονιερης λοιπον του εαυτο σου εισαι ΕΣΥ...Λαβε υποψη σου ποτε πρεπει και ποτε οχι να στριψεις...Ποτε πρεπει να λαβεις υποψη σου μια γνωμη και ποτε οχι...Φροντισε οσο μπορεις να μη συγκρουστεις με καποιον αλλο 'τιμονιερη'...Καταλαβε τον κωδικα οχι οδικης,αλλα κοινωνικης κυκλοφοριας....Ωστε οταν τον παραβαινεις καμμια φορα,να το κανεις συνειδητα,με προσοχη μην πληγωσεις αλλους και κυριως ο σκοπος να αγιαζει τα μεσα!!!!!