Κοίτα, αμφιβάλλω ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ισχύει. Χωρίς να το έχω ψάξει καθόλου, σου λέω ότι από πολύ παλιότερα ακούγονταν διάφορες ημερομηνίες για την καταστροφή του κόσμου από αστεροειδή, μετεωρίτη ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο..... Το σίγουρο είναι ότι αν υπήρχε πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο, όπωσδήποτε θα υπήρχε χρόνος να προετοιμαστούμε.... So, don't worry about it!
Τώρα που έριξα μια ματιά, παραθέτω αυτά για τους αστεροειδείς:
Η ατμόσφαιρα της Γης μπορεί να μας προστατεύσει από την εισβολή ιπτάμενων αντικειμένων με διάμετρο μέχρι 50 μέτρων. Μικροί, άλλωστε, αστεροειδείς και κομήτες με διάμετρο 10 μ. εκρήγνυνται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας μία φορά κάθε 4 με 6 εβδομάδες. Οι μεγαλύτεροι, ωστόσο, ιπτάμενοι εισβολείς που διασχίζουν την τροχιά της Γης, δεν είναι και λίγοι: 500.000 έχουν διάμετρο 50-100 μέτρων, ενώ άλλοι 200.000 πάνω από 100 μέτρα, εκ των οποίων οι 500-1.000 έχουν μέγεθος πάνω από ένα χιλιόμετρο!
Την ίδια στιγμή η στατιστική υποστηρίζει πως αστεροειδείς μεγέθους 100-1.000 μέτρων συγκρούονται με τη Γη μία φορά κάθε 250.000 χρόνια. Τα ιπτάμενα αντικείμενα που είναι μεγαλύτερα από ένα χιλιόμετρο «μπλέκουν» την τροχιά τους με αυτήν της Γης μία ή δύο φορές κάθε 1.000.000 χρόνια, ενώ συγκρούσεις αστεροειδών με μέγεθος 15 χλμ. αναμένονται μία φορά κάθε 100.000.000 χρόνια.
(Πηγή:www.inout.gr)