Νά ρωτήσω εγώ κάτι:Ποιές είναι οι παρανομίες τού τέως δημάρχου;Ετσι γιά να ξέρουμε κι'εμείς και να κρίνουμε άν είναι όντως παρανομίες ή προφάσεις.
Νά ρωτήσω και κάτι άλλο:Ποιά είναι η περιβαλλοντική καταστροφή που προξένησε το εν λόγω κτίριο στό Μαρούσι;Γιατί εγώ όσες φορές έχω πάει,δέν είδα καμμιά περιβαλλοντική καταστροφή.Ούτε "τεράστιες ζημιές",ούτε τίποτε.
Νά ρωτήσω και κάτι τρίτο:Ας πούμε οτι τό γκρεμίζουν το "παράνομο μεγαθήριο".Καί οι δεκάδες άνθρωποι που δουλεύουν εκεί καί θά μείνουν άνεργοι τί θά γίνουν;θά τούς μισθοδοτή ο κύριος Δορύλαος Κλαπάκης μέχρι να βρούν άλλη δουλειά;καί τούς χιλιάδες κατοίκους τών βορείων προαστείων που εξυπηρετούνται από αυτό καί δέν αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο κέντρο τής Αθήνας και νά το επιβαρύνουν,τούς σκέφτηκε ο κύριος Κλαπάκης;Μήπως θά τους φέρνη ο ίδιος τά ψώνια στο σπίτι;
Διότι,βλέπετε,κάθε φορά που πάει νά δημιουργηθή κάποια περιφερειακή οικονομική μονάδα που θα δώση δουλειά σέ πολλούς ανθρώπους και θά εξυπηρετήση περισσότερους,βγαίνουν κάποιοι και ωρύονται "υπέρ τών χώρων πρασίνου",οτι ο δήμαρχος που ενέκρινε την ανέγερση τού κτιρίου είναι τού Βωβού και τού Κωφού,οτι έκανε παρανομίες κλπ κλπ.Τό ίδιο γίνεται και στον Ελαιώνα μέ το υπό ανέγερση εκεί εμπορικό κέντρο,τό ίδιο καί στό πρώην ένδοξο LGAT (ήτοι τό πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού) που κανείς δέν θέλει να αξιοποιηθή ΚΑΙ οικονομικά αλλά να γίνη απλά "ένα απέραντο πάρκο" (χωρίς κανείς να μάς λέη πώς θά επιτηρήται ώστε να μήν γίνεται καταφύγιο ναρκομανών καί λοιπών παρανομούντων),κλπ. κλπ.
Δέν λέω,πρέπει νά υπάρχουν καί χώροι πρασίνου,αλλά δέν πρέπει και τά προάστεια τής Αθήνας να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν οικονομικά,ώστε να μήν χρειάζεται οι κάτοικοί τους νά κατεβαίνουν στό κέντρο τής πρωτεύουσας γιά κάθε δραστηριότητά τους;Πρέπει,θά μού πήτε.
Πώς θά γίνη όμως αυτό άν κάθε φορά που πάει κάποιος να φτιάξη ένα εμπορικό κέντρο,μιά δημόσια υπηρεσία κλπ ξεσηκώνωνται οι κάτοικοι τής εκάστοτε περιοχής και αρχίζουν νά ουρλιάζουν "όχι τσιμέντο στην περιοχή μας" καί "θέλουμε τό πράσινο γιά τά παιδιά μας";
Μήπως λοιπόν εμείς οι απλοί πολίτες καλό θα είναι να σκεφτόμαστε πιό πρακτικά ώστε να συνδυάζουμε καί τίς δύο όψεις τού νομίσματος;