Παράθεση:
Το μέλος apostolis55 στις 29-06-2011 στις 14:14 έγραψε...
Γειά και από εμένα παιδιά,
έχω αυτή την κιθάρα!
Κλειδώματα παντού (πάνω-κάτω) και το σπαστικό (στο κούρδισμα τουλάχιστον ) Floyd Rose vibrato!
Καμιά βοήθεια για την αλλαγή των χορδών και το κούρδισμα μετά από αυτήν;
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι όταν αφήνω τα κλειδώματα που είναι πάνω στο τρέμολο χαλαρά (δλδ τα ξεβιδώνω τουλάχιστον μέχρι τη μέση) τότε η κιθάρα αχρίζει και βγάζει περίεργους ήχους από το σημείο! Έτσι αναγκάζομαι στο κούρδισμα να τα έχω όσο πιο μέσα γίνετε (δλδ τέρμα βιδομένα) και αυτό προκαλεί πρόβλημα. Οι ήχοι αυτοί προέρχοντε μάλλον από τις δονήσεις και τις συχνότητες που δημιουργούν οι χορδές! Ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσω; Το κακό (ή καλό) είναι ότι δεν το κάνει πάντα (γιατί μάλλον οι βιδούλες σκαλώνουν κάπου και δεν δονούντε) οπότε δεν μπορώ να την πάω σε κάποιον <μάστορα> να την φτιάξει! 
Αδημονώ για απαντήσεις!!! ΑΠΟΣΤΟΛΗς
|
δοκιμασε να ξεβιδωσεις τις βιδες επανω στο nut....επειτα βαλε τα fine tuners στην μεση και κουρδισε την κιθαρα σου κανονικα απο τα κλειδια...μολις θα κουρδισεις ανεβοκατεβασε το τρεμολο δυο τρεις φορες....θα ξεκουρδισει αλλα αυτο θελουμε....ωστε οι χορδες να χασουν την οποια ελαστικοτητα τους ωστε να μην εχουν πολλα περιθωρια ξεκουρδισματος στο μελλον....
την παραπανω διαδικασια επανελαβε τη 2-3 φορες....επειτα κουρδιζεις....κλειδωνεις....κανεις τις οποιες μικρες διορθωσεις με τα fine tuners πανω στο τρεμολο κι θεωρητικα εισαι οκ....
μια συμβουλη....κρατα μακρια το οργανο απο οποιαδηποτε πηγη θερμοτητας(ζεστη η κρυο)..
συμβουλη 2....αν συνεχισει το ιδιο προβλημα θα σε συμβουλευα να κοιταξεις καποιο καλυτερο οργανο με περισσοτερη κατασκευαστικη αρτιοτητα....εκει θα δεις τεραστιες διαφορες στο πως λειτουργει ενα double locking tremolo....
επισης κατι τελευταιο και σε παρακαλω μη το παρεις ασχημα....ολα τα μεταλλικα μερη ενος οργανου αλλα και γενικα σαν κατασκευη στο υψος τιμης του δικου σου ειναι με ποσοστο 99% κακης ποιοτητας...
μην χαλασεις πολλα χρηματα στο οργανο αυτο....μαζεψε λεφτα και ανεβα κατηγορια
-----------------
Οταν η δυναμη της αγαπης υπερνικησει την αγαπη για δυναμη,ο κοσμος θα γνωρισει την ειρηνη. -Jimi Hendrix-
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : inkve στις 24-09-2011 14:14 ]