ελληνική μουσική
  311 online   ·  210.930 μέλη

  Ζητώ άμεση και γρήγορη βοηθεια για αγορα ηλεκτροακουστικής κιθάρας

  mariway
  24.03.2010, 17:46

   

   

   

   

  Καλησπερίζω όλα τα παιδιά

  Χρειάζομαι άμεσα μια κιθάρα για τη παρουσίαση του συγκροτίματος μου στο σχολείο...

  θα ήθελα σας παρακαλώ ΠΟΛΥ την άμεση απάντηση σας για το θέμα μου.

   

  Δεν ξέρω καθόλου από αυτά τα μοντέλα ούτε για την ποιότητα ούτε αν είναι βολικές.....

  Πως σας φαίνονται τα παρακάτω μοντέλα;

  TAKAMINE EG260C-WR , APPLAUSE AE 128-5 , Ovation OV-AE27 ApplauseFender CD-60 CE , Stagg A-2006 , Fender T-BUCKET 300CE FMT, Ibanez AEG8E ,

   

   

  Σας παρακαλώ θέλω γρήγορα απάστηση.....Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  ,

   

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mariway στις 24-03-2010 17:50 ]


  mariway
  25.03.2010, 13:48
  Κανεις??????????????
  takispag
  25.03.2010, 23:03

  Καλησπέρα mariway. Για να γνωρίζει κάποιος καλά όλα αυτά τα όργανα, νομίζω θα πρέπει να δουλεύει σε κατάστημα μουσικών οργάνων.

  Εγώ δεν τα ξέρω, οπότε θα σου απαντήσω γενικά.

  Οι Takamine σε αυτά τα χρήματα(όσες έχω δοκιμάσει) είναι σκληρές στο χέρι, οπότε θα τις απέφευγα. Το ίδιο και τις Stagg, απλά και μόνο επειδή δεν γνωρίζω την ανθεκτικότητα της εταιρείας, μετά από χρόνια χρήση. Οι Ovation ξέρω πως είναι ευκολόπαιχτες. Για παίξιμο χωρίς ζώνη(καθιστό δηλαδή) δεν βολεύουν ιδιαίτερα, κατά τα άλλα είναι μια χαρά οργανάκια. Για τις Fender νομίζω είναι που θα πέσεις, αν θα βγεί σκληρό ήμαλακό το όργανο. Ανθεκτικές πολύ πάντως σαν όργανα. Για τις Ibanez δεν έχω να σου πω κάτι, γιατί έχω πιάσει τέτοια ακουστική μόνο μια φορά στη ζωή μου.

  Δεν στα λέω σαν ειδικός, απλά είναι η άποψη μου γι'αυτές.

  Το καλύτερο πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να πας με κάποιον φίλο, που έχει παίξει με 3-4 ακουστικά όργανα, για να καταλάβει στην πράξη αν είναι καλό αυτό που θες. Αν είναι δηλαδή ευκολόπαιχτο και καλό ηχητικά. Για τα λεφτά του πάντα, γιατί όσο ανεβαίνεις, τόσο καλυτερέυουν υτά τα δύο.


  mariway
  26.03.2010, 13:11

  Γεια σου takispag!! Θα ηθελα αν μπορούσες και αν γνωρίζεις να μου συστήσεις μερικά μοντέλα της δικής σου άποψης..... Εγώ μπορώ να διαθέσω γύρο στα 250 ευρό!! Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω μερικά πράγματα..... μια ηλεκτροακουστική παιζει κανονικα και χωρίς ενισχητη? και ακόμα κάτι, οι κιθάρες που έχουν κατασκευαστεί από την Κίνα είναι καλές?                                                                         Ευχαριστώ πολύ!!!!

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mariway στις 26-03-2010 13:15 ]


  takispag
  26.03.2010, 14:23

  Οι Epiphone είναι πολύ καλά οργανάκια. Δεν θα σε απογοητεύσουν εύκολα. Και τα θεωρώ αρκετά ευκολόπαιχτα, και ευχάριστα στο άκουσμα. Και από αυτά που πρότεινες πάντως, θα δοκίμαζα από κοντά τις Ovation, Fender και Ibanez, για να δω ποιά μου ''κάθεται'', αν και η Ovation εμένα δεν με βολεύει, αλλά είναι προσωπικό μου γούστο αυτό, εσένα μπορεί να σου κάνει.

  Ηλεκτροακουστική σημαίνει ότι είναι μια κανονική ακουστική, η οποία έχει πάνω και ηλεκτρικά, για να συνδέεται με καλώδιο. Οπότε, η βασική λειτουργία και των 2, είναι να ακούγονται χωρίς ενισχυτή, απλά η μια έχει και extra τα ηλεκτρικά.  

  Τώρα, ανάμεσα σε δύο κιθάρες της ίδιας τιμής, συνήθως αυτή χωρίς ηλεκτρικά είναι πιο ποιοτική, γιατί στην τιμή της δεν έχουν συμπεριλάβει το ηλεκτρικό κύκλωμα, είναι πιο ''καθαρή'' η τιμή. Οπότε, πάρε ηλεκτροακουστική μόνο σε περίπτωση που θα τη χρειάζεσαι και για πρόβες, συναυλίες κλπ. Αν κατάλαβα καλά, την χρειάζεσαι για τέτοια χρήση, οπότε πρόσεξε να τα έχει ήδη πάνω.

  Ποιά μάρκα είναι made in China? Πολλές φορές οι εταιρείες τα φτηνά τους όργανα τα κατασκευάζουν αλλού, αλλιώς δεν θα ήταν τόσο φτηνά. Θα σου έλεγα μακρυά από China, αλλά δεν γνωρίζω για ποιές μάρκες μιλάμε.


  mariway
  26.03.2010, 17:23
  Η ibanez AEG8 είναι από Κίνα και αυτό δεν μ αρέσει καθόλου παρόλο που από τις πληροφορίες που διάβασα είχα πιστεί πως αυτή θα ήταν η κιθάρα που θα αγόραζα ΑΝ δεν έβλεπα κάτω κάτω που έγραφε<<κατασκευάστηκε στην Κίνα>>!!
  PHILIPPOSSM
  26.03.2010, 21:01
  1) πότε πρέπει να γίνει αυτό; 2) και εγώ την ibanez θα σου έλεγα, μην ανησυχείς για την προέλευση τα πάντα φτιάχνονται εκεί πια... Δες λίγο εδώ ....http://www.Thomann.de/gr/index.html
  mariway
  26.03.2010, 21:05
  Στα μέσα του Απριλιου θα γινει η παρουσιαση.......
  PHILIPPOSSM
  26.03.2010, 21:09
  ίσως προλαβαίνεις να παραγγείλεις αν θες από Thomann αν δεν το κάνεις, νομίζω ότι η πρώτη μου επιλογή θα ήταν η ibanez και μετά η ApplauseFender.
  gogos81
  27.03.2010, 18:06

  με την ApplauseFender έχω παίξει και δεν έμεινα ικανοποιημένος...όσο για τις άλλες,πάνω κάτω την ίδια γνώμη με τους προλαλλήσαντες έχω...

   

  Με την σείρα μου,προτείνω αυτήν

  http://www.Thomann.de/gr/washburn_d10scebk.htm

   

  έχω την ακουστική έκδοσή της,και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος


  mariway
  27.03.2010, 20:34
  Οκ παιδια!!!!! Σας ευχαριστώ πολύ για την βοηθεια της..... το εκτιμώ πολύ!!!!!!