ελληνική μουσική
82 online   ·  209.007 μέλη

Ark Festival 2010

AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
06.08.2010, 18:25

The Ark Festival

Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια από τότε που ο Αγγελάκας, ο Παυλίδης και ο Νάστας ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν την κουλτούρα μας με στιχάκια, ποιήματα και δίσκους που έμελλαν να διαμορφώσουν την πορεία μας.

Ευτυχώς το κάνουν ακόμη κι εμείς με την παραμικρή αφορμή ξαναφορτώνουμε τα τραγούδια τους από ανάγκη να σιγοψιθυρίσουμε τα λόγια τους που έχουμε εντάξει μέσα στη φαρέτρα μας.
Η συνέπεια που είχαν και έχουν προς το ρεπερτόριο τους και η πίστη τους στην ανάγκη της ουσιαστικής έκφρασης και της διαφορετικότητας άνοιξαν καινούργια μονοπάτια, όχι μόνο σ' εμάς τους ακροατές, αλλά και σε μια νέα γενιά μουσικών που γαλουχήθηκε κυρίως με ξενόγλωσσο ρεπερτόριο και που μόλις πρόσφατα άρχισε να ανακαλύπτει τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά και τους Xaxakes – συγκροτήματα που οριοθέτησαν ένα νέο, υγιές περιβάλλον στην πιο επίπλαστη και σκοτεινή περίοδο της ελληνικής μουσικής. Πολύ πιθανόν εν αγνοία των ίδιων των δημιουργών τους, το αισθητικό τείχος που σήκωσαν ενάντια στην μπουζουκομανία, τις δανεικές ζωές και το ψευτο-χάι του lifestyle κράτησε αρκετούς από εμάς μακριά από λακκούβες κι αχρείαστες πληγές.
Παράλληλα, στην τελευταία πενταετία που πέρασε, καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, οι Maraveyas Ilegal, αλλά και νεότεροι, από τη Monika και τους Burger Project ως τον Rous, τους Leόn και τους Voyage Limpid Sound, κυκλοφόρησαν πολύ καλά αγγλόφωνα ή ελληνόφωνα album και κατάφεραν να κερδίσουν την εκτίμηση του κοινού, γεγονός που αποδεικνύει πως ο κόσμος δηλώνει παρών όταν η προσπάθεια είναι αληθινή, φροντισμένη με μεράκι και σεβασμό στον απέναντι.
Για πολλά χρόνια, οι Έλληνες καλλιτέχνες έπαιζαν και παίζουν ως μέρος line-up που φιλοξενούν κυρίως καλλιτέχνες του διεθνούς ρεπερτορίου. Στο Ark Festival αποτελούν τους πρωταγωνιστές γιατί έφτασε η ιδανική στιγμή να παίξουν στην ίδια σκηνή, να πυροδοτήσουν συλλογικά τα συναισθήματά μας κι εμείς με τη σειρά μας να γιορτάσουμε τις αναμνήσεις μας και να γράψουμε καινούργιες. Είναι μάλλον η πρώτη φορά που μαζεύονται τόσοι Έλληνες καλλιτέχνες σε ένα διήμερο ικανό, κατά τη γνώμη μας, να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σεζόν. Όσο δύσκολη κι αν λέγεται πως αυτή θα είναι φέτος, το σιγοψιθύρισμα όλων όσοι θα είμαστε εκεί, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια δυνατή φωνή.

 

Ark Festival: Δευτέρα 13 & Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου
Powered by Archangel

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3 – Π. ΠΑΥΛΙΔΗΣ & THE B-MOVIES – XAXAKES
MONIKA – ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ - MARAVEYAS ILEGAL – Rous
THE BURGER PROJECT – LEON – THE VOYAGE LIMPID SOUND

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα 2ημέρου:

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου                             Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου
Αγγελάκας                                                            3 Xaxakes
Παύλος Παυλίδης & The B-Movies                        Monika
Γιάννης Χαρούλης                                           Maraveyas Ilegal
Rous                                                                The Burger Project
The Voyage Limpid Sound                                        Leόn

 

H ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
DOORS OPEN @ 17.30

Το Ark Festival υποστηρίζει το Κέντρο Ζωής και την Praksis στην δράση τους για την ενημέρωση –προφύλαξη των νέων ενάντια στον HIV/AIDS και την προτροπή για εξέταση.
www.kentrozois.gr www.praksis.gr

πηγή:avopolis

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AlfaWolf στις 06-08-2010 18:30 ]

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 28-08-2010 16:23 ]


#1   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
28.08.2010, 14:59

Η γιορτή, όμως, δεν θα σταματήσει εκεί, αφού και η ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού θα συμμετάσχει με το δικό της τρόπο στο Ark Festival, με 4 γνωστά μπαρ και εστιατόρια να προσφέρουν έκπτωση στους επισκέπτες του φεστιβάλ με την επίδειξη του εισιτηρίου τους.

Ακολουθούν τα συνεργαζόμενα μαγαζιά με τις αναλυτικές προσφορές τους:   Swing (Ιάκχου 8 & Ευμολπιδών): προνομιακές τιμές στα κοκτέιλ (6 ευρώ το ένα), τα ποτά (5 ευρώ το ένα) και τις μπύρες (4 ευρώ η μία) με την επίδειξη του εισιτηρίου του φεστιβάλ

Canteen (Ιάκχου 8 & Ευμολπιδών): έκπτωση 25% στο λογαριασμό με την επίδειξη του εισιτηρίου του φεστιβάλ

Soul Kitchen (Κωνσταντινουπόλεως46 & Ελασσιδών 30): προνομιακές τιμές στα κοκτέιλ (6 ευρώ το ένα), τα ποτά (5 ευρώ το ένα) και τις μπύρες (4 ευρώ η μία) με την επίδειξη του εισιτηρίου του φεστιβάλ

ΤΩΡΑ Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44): προνομιακές τιμές στα κοκτέιλ (6 ευρώ το ένα), τα ποτά (5 ευρώ το ένα) και τις μπύρες (4 ευρώ η μία) με την επίδειξη του εισιτηρίου του φεστιβάλ.

 

Πρόγραμμα 2ημέρου:

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Αγγελάκας 3, Παύλος Παυλίδης & The B-Movies, Γιάννης Χαρούλης, Rous, The Voyage Limpid Sound

ΤΡΙΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Xaxakes, Monika, Maraveyas Ilegal, The Burger Project, Leόn

 

ΤΙΜEΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Τα 500 πρώτα εισιτήρια για την κάθε μέρα κοστίζουν 15 Ευρώ

Ημερήσια προπώληση: 17 Ευρώ

Στην είσοδο: 20 Ευρώ

Εισιτήριο 2ημέρου: 30 Ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

PUBLIC || IANOS || I-TICKET.GR

DOORS OPEN @ 17.30


#2   
AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
28.08.2010, 15:10

Αυτά Ειναι !!!

Σωστή και ολοκληρομένη ενημέρωση {#emotions_dlg.thumbup}


#3   
AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
01.09.2010, 13:19

Τα 500 μειωμένα εισιτήρια του διημέρου του Ark Festival (13 και 14 Σεπτεμβρίου στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων) εξαντλήθηκαν

μέσα σε 2 εβδομάδες προπώλησης. Η προπώληση συνεχίζεται κανονικά για τις υπόλοιπες κατηγορίες εισιτηρίων στα προαναγγελθέντα

σημεία, στα οποία προστέθηκαν το Ticket House (Πανεπιστημίου 42, Αθήνα) και το www.ticketpro.gr

ΤΙΜEΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Τα 500 πρώτα εισιτήρια για την κάθε μέρα: 15 Ευρώ - SOLD OUT
Ημερήσια προπώληση: 17 Ευρώ

Στην είσοδο: 20 Ευρώ

Εισιτήριο 2ημέρου: 30 Ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

PUBLIC || IANOS || I-TICKET.GR || TICKETHOUSE || TICKETPRO.GR

DOORS OPEN @ 17.30


#4   
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
08.09.2010, 17:40

Την Δευτέρα που μας έρχετε η πρωτη μέρα του φεστιβάλ

τα μαγικά χαρτάκια στό πορτοφόλι {#emotions_dlg.biggrin}

επισυναπτόμενα: IMG1234.jpg 
#7   
Post αρνητικής αξιολόγησης
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
14.09.2010, 16:06
*** SOLD OUT H XTEΣΙΝΗ ΜΕΡΑ - πληροφορίες για τα τελευταία εισιτήρια *** Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χτες, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, το Ark Festival στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ έγινε γρήγορα sold out, καθώς ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται από πολύ νωρίς στο χώρο και συνεχώς αυξανόταν.

Τη χτεσινή μέρα εγκαινίασαν με το live τους οι The Voyage Limpid Sound που ανέβασαν στη σκηνή πολυμελή χορωδία για να τους συνοδεύσει στην έξυπνη ποπ τους, ενώ ακολούθησε ο Rous με δυναμικό set που ταίριαζε άψογα στο groove του φεστιβάλ. Ο Γιάννης Χαρούλης με το λαούτο του ένωσε τη φωνή του με τις χιλιάδες φωνές του κοινού ακριβώς στη μέση της βραδιάς. Όταν έφτασε η στιγμή για την εμφάνιση του Παύλου Παυλίδη και των B-Movies, η κατάμεστη “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων μοιράστηκε αυτή τη γνώριμη ανατριχίλα που συνοδεύει πάντα την παρουσία του θρυλικού δημιουργού. Ανάμεσα σε παλιές και νέες επιτυχίες, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies έπαιξαν καταιγιστικά και εορταστικά. Το μεγάλο φινάλε ήρθε με τους Αγγελάκας 3 σε ένα επικό καλωσόρισμα που ξεκίνησε με χιλιάδες χέρια στον αέρα για την υποδοχή της μεγάλης μορφής ονόματι Γιάννης Αγγελάκας και κορυφώθηκε με τρελό χορό σε κάθε γωνία της «Τεχνόπολις».

Μετά τη χτεσινή τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, Το Ark Festival ενημερώνει το κοινό για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων για την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια της προπώλησης έχουν εξαντληθεί. Τα τελευταία εισιτήρια θα διατίθενται από το ταμείο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στις 17:30 το απόγευμα (οι συναυλίες ξεκινούν στις 18:15).

 

*** ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ***

ΤΡΙΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

18:15 - 18:55 Leόn

19:10 - 19:50 The Burger Project

20:05 - 21:05 Maraveyas Ilegal

21:20 - 22:30 Monika

22:45 - 00:00 Xaxakes


#9   
AlfaWolf
Βετεράνος
Chat
14.09.2010, 18:47

Πανέμορφη Συναυλία αν και κάποια ατυχία με ανάγκασε να φτάσω στην Τεχνοπολη στο τελευταίο τραγούδι του Rous η συνέχεια με αποζημίωσε τα μόλα

Πάρτε μια γεύση από των υπέροχο Γιάννη Χαρούλη (συγγνώμη για τα κουνήματα της cam αλλά από τον πολύ κόσμο το σπρώξιμο πήγαινε σύννεφο)

 

Για όσους  απο εσάς θα γούσταραν να ζήσουν το κλίμα ….

να κλείσουν τα μάτια και να βρε8ουν εκεί..

Ακουστέ το πιο κάτω αρχείο και μετα…είναι στο χέρι σας


#10   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
15.09.2010, 23:40

*** ΤΗΕ ΑRK FESTIVAL - H ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ***

Μπορεί ένα φεστιβάλ να γίνει θεσμός από την πρώτη του μόλις διοργάνωση; Την απάντηση τη γνωρίζουν όλοι όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στο Ark Festival στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων – και ήταν πολλοί! Μετά το sold out της πρώτης μέρας, οι θετικοί οιωνοί επιβεβαιώθηκαν και έτσι η «Τεχνόπολις» βρέθηκε να γεμίζει ασφυκτικά και τη δεύτερη, αφήνοντας δυστυχώς απ' έξω αρκετούς φίλους της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής που καθυστέρησαν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους.

Ο singer-songwriter Leσn με τη 10μελή κολεκτίβα του και τους balcan indie folk ρυθμούς του, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη μιας βραδιάς που θύμιζε γιορτή μεταξύ φίλων, αν οι φίλοι ήταν χιλιάδες. Στη συνέχεια οι Burger Project και οι MaraveyasIlegal υπενθύμισαν (σε όσους ήξεραν) και επιβεβαίωσαν (σε όσους τους έβλεπαν για πρώτη φορά) τη φήμη τους ως δύο από τις καλύτερες live μπάντες που ξεσηκώνουν αυτή τη στιγμή το αθηναϊκό –και όχι μόνο- κοινό. Ακολούθησε η Monika σε μεγάλα κέφια, με ένα σφιχτοδεμένο set που κορυφώθηκε με το “Over The Hill” και το “Not Enough”, δύο τραγούδια που μοιάζουν να γράφτηκαν για να παίζονται μπροστά σε πλήθη. Και στο τέλος, εν μέσω καπνών από τη σκηνή και εκδηλώσεων λατρείας από τον κόσμο, ξεπρόβαλλε η μορφή του Γιάννη Νάστα… Οι Xaxakes, με το frontman τους ντυμένο με κατακόκκινο κοστούμι, ολοκλήρωσαν με την cool πόζα τους και το vintage Rock ‘n’ roll τους μια εκπληκτική βραδιά και ένα αξέχαστο διήμερο.

Την προχθεσινή μέρα εγκαινίασαν με το live τους οι The Voyage Limpid Sound που ανέβασαν στη σκηνή πολυμελή χορωδία για να τους συνοδεύσει στην έξυπνη ποπ τους, ενώ ακολούθησε ο Rous με δυναμικό set που ταίριαζε άψογα στο groove του φεστιβάλ. Ο Γιάννης Χαρούλης με το λαούτο του ένωσε τη φωνή του με τις χιλιάδες φωνές του κοινού ακριβώς στη μέση της βραδιάς. Όταν έφτασε η στιγμή για την εμφάνιση του Παύλου Παυλίδη και των B-Movies, η κατάμεστη “Τεχνόπολις” μοιράστηκε αυτή τη γνώριμη ανατριχίλα που συνοδεύει πάντα την παρουσία του θρυλικού δημιουργού. Ανάμεσα σε παλιές και νέες επιτυχίες, ο Παύλος Παυλίδης και οιB-Movies έπαιξαν καταιγιστικά. Το μεγάλο φινάλε ήρθε με τους Αγγελάκας 3 σε ένα επικό καλωσόρισμα που ξεκίνησε με χιλιάδες χέρια στον αέρα για την υποδοχή της μεγάλης μορφής ονόματι Γιάννης Αγγελάκας και κορυφώθηκε με τρελό χορό σε κάθε γωνία της «Τεχνόπολις».

Με συνεχή live updates και φωτογραφίες σε Facebook, Twitter και το iPhone app του, το Ark Festival μετέφερε το κλίμα της «Τεχνόπολις» και σε όσους δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί ή σε όσους ήθελαν κι άλλα αναμνηστικά από αυτές τις υπέροχες 2 μέρες.

 

Για πληροφορίες επισκεφτείτε το www.arkfestival.gr


#11   


Αυτά τα διάβασες;