ελληνική μουσική
249 online   ·  209.174 μέλη

Ελένη Τσαλιγοπούλου - Ζωντανή Παρουσίαση Δίσκου στο Gazarte

postyourevent
Φθασμένος
Chat
01.04.2011, 15:00

TsaligopoulouΟλα τα τραγούδια κάπως έτσι γεννιούνται. Φτάνουν στα χείλη μέσα από μελωδικά συλλαβίσματα. Αυτοσχέδιες συλλαβές που σα νότες παίρνουν τη θέση τους η μια πλάι στην άλλη φτιάχνοντας τις πρώτες μελωδίες που θα γίνουν τραγούδια όταν μεγαλώσουν.

Αυτά τα «τα-ρι-ρα» που σιγοψυθίρησαν μελωδίες βγαλμένες μέσα από την ψυχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, μεγάλωσαν κι έγιναν επιτέλους τραγούδια. Τραγούδια που ζυμώνονταν χρόνια στα πιο βαθιά δωμάτια της καρδιάς, βρήκαν το θάρρος και το πείσμα να έρθουν στο φως.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο καινούργιο της album παρουσιάζει για πρώτη φορά τραγούδια πάνω σε δικές της μουσικές. Είχε την τύχη μέχρι τώρα να τραγουδήσει τραγούδια των πιο σημαντικών σύγχρονων της συνθετών. Το «Τα-ρι-ρα» είναι η πρώτη της συνθετική απόπειρα, γεμάτη τόλμη, αγάπη και ειλικρίνεια. Δίπλα της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μερικοί από τους σπουδαιότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς που της χάρισαν λόγια που ολοκλήρωσαν τα οχτώ τραγούδια του νέου της cd.

Ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Παύλος Παυλίδης, ο Vassilikos. Κάποιοι απ’ αυτούς έγραψαν για πρώτη φορά στίχους πάνω σε ξένη μελωδία. Μαζί τους και δύο από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού, εκφραστές δύο διαφορετικών γενιών: o Θοδωρής Γκόνης και ο Νίκος Μωραίτης.

Η πρώτη, ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών του album θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου στην σκηνή του Gazarte, με την συμμετοχή αρκετών εκ των συντελεστών. Οι Νικος Πορτοκάλογλου, Νίκος Ζούδιαρης, Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης και Βασιλικός, θα ανέβουν στην σκηνή με την Ελένη για μια μοναδική βραδιά με τα τραγούδια του “Τα-ρι-ρα» αλλά και αυτά που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια από τις φωνές τους!

-----

ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ
13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ‘GAZARTE’
(Βουτάδων 32-34 Γκάζι 210-3460347)

GUEST:
ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ
ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Είσοδος: €15, €20, €25 και €30
Έναρξη: 9.30 το βράδυ

πηγή: postyourevent.gr


#1