ελληνική μουσική
281 online   ·  209.863 μέλη

Ερώτηση - Ενημέρωση για τσέλο

SilentAth
14.07.2011, 20:26

Καλησπέρα!

Είμαι κι εγώ καινούργια στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθειά σας μιάς και έχετε μία αξιόλογη εμπειρία πάνω στα θέματα της μουσικής..

Θα μπορούσα να γράψω σαν εισαγωγή, άπειρες σελίδες για την σχέση μου με την μουσική, πόσο ερωτευμένη είμαι μαζί της και πάει λέγοντας, αλλά υπάρχει κίνδυνος να με αποκαλέσετε "ρομαντική" ή ακόμη χειρότερα "γραφική" οπότε θα αρκεστώ στο να αναφέρω ότι απο πολύ μικρή ηλικία (5 ετών) είχα ένα τεράστιο πάθος για την μουσική αλλά μιάς και η οικογένειά μου δεν έχει σχέση με το...άθλημα και επειδή τα οικονομικά μας δεν ήταν σε καλή μοίρα, το προσπέρασαν σαν ένα παιδικό καπρίτσιο. Όχι φυσικά ότι δεν προσπαθούσα μόνη μου να μάθω κάποια πράγματα, αλλά όπως και να το κάνεις, αν η μόνη επαφή που έχεις με κάποιον μουσικό είναι ο καθηγητής του σχολείου σου που ναι μεν σας κάνει σολφέζ (σε όλη την τάξη) και δεν μένει μόνο στις βιογραφίες κλασσικών, αλλά απο την άλλη δεν ενδιαφέρεται να σε βοηθήσει παραπάνω ή να σου λύσει κάποιες απορίες (δικαίωμά του, δεν λέω...) τί προοπτικές έχεις!?

Επειδή λοιπόν, τα χρόνια πέρασαν και όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς πόσο επώδυνοι είναι οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα μου.. Το όργανο που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι το τσέλο, όχι επειδή είδα τους Apocalyptica και...πορώθηκα αλλά επειδή συγκινούμαι κάθε φορά που ακούω την μελωδία του. Με ενδιαφέρει η κλασσική μουσική ιδιαίτερα και θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου, δεν με ενδιαφέρει απλά να γρατζουνάω ένα όργανο αλλά κάτι πιο σοβαρό.

Οι ερωτήσεις τώρα..: 1) Έχω ελπίδες σαν άσχετη εντελώς που είμαι να ξεκινήσω τώρα μουσική?

2) Επειδή ένα αξιοπρεπές μέτριο τσέλο, έμαθα είναι ακριβούτσικο, αν γραφτώ σε κάποιο ωδείο, μου παρέχουν αίθουσα και όργανο για εξάσκηση μέχρι να συγκεντρώσω τα χρήματα και να αγοράσω ένα δικό μου?

και 3) Τα μαθήματα που λένε ότι είναι υποχρεωτικά, όπως η Θεωρία, το σολφέζ και η Αρμονία, απο την εμπειρία σας, χρεώνονται έξτρα? (όπως πάντα, το οικονομικό είναι ένα προβληματάκι..)

 

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και συγγνώμη αν σας κούρασα!


SilentAth
16.07.2011, 23:18

Χμμμ οι απόψεις διίστανται βλέπω..! {#emotions_dlg.tt2} Θα μπορούσα βέβαια να ψάξω κατευθείαν για ωδείο και να ρωτήσω εκεί (όπου βρω τέλος πάντων!), αλλά όντας άσχετη όπως είπα, ήθελα να πάρω μία γνώμη απο κάποιους που τα γνωρίζουν απο πρώτο χέρι! (μην μας πιάσουν και κορόιδο!)

@Spartan-Werewolf:

Παρεξήγηση! Όταν λέω πως με ενδιαφέρει κάτι πιο σοβαρό, δεν εννοώ να ανέβω σε μερικά χρόνια στην Εθνική Λυρική Σκηνή (αν τύχει, βέβαια, τιμή μου θα είναι απλά εγώ δεν ξεκινάω με αυτό τον σκοπό), εννοώ πως ακριβώς αυτή την ευχαρίστηση-αγαλλίαση σκέφτομαι και αγαπάω τόσο πολύ την μουσική γενικότερα και το όργανο ειδικότερα που θα ήθελα να βάλω τα δυνατά μου για να προσπαθήσω για κάτι παραπάνω απο το να κάνω απλά τον χαβαλέ μου! Δεν ξύπνησα μία μέρα και επειδή δεν είχα τί να κάνω είπα να αρχίσω μαθήματα μουσικής! {#emotions_dlg.lol}

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου και τα καλά σου λόγια! Πρέπει να σκεφτώ αν πράγματι θα αποτελούσε "πρόβλημα" να έχω ένα κανονικό τσέλο στο σπίτι.. Έχω την τύχη να μην μένω σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, εκτός αν..ενοχληθούν τα συνεργεία αυτοκινήτων που υπάρχουν γύρω τριγύρω!! Υ.Γ. Λίγο "άδεια" δεν είναι αυτά τα Silent Cello? ο.ο

@Pentatonikos:

Ευχαριστώ πάααρα πολύ, ειλικρινά μου δίνετε κουράγιο να κυνηγήσω ένα όνειρο! Δυστυχώς για δημοτικό ωδείο εδώ..χμμμ..λίγο δύσκολο.. Θα το κοιτάξω βέβαια πάλι, αν και δεν έχω ελπίδες, γιατί κι εγώ για δημοτικό ωδείο σκεφτόμουν στην αρχή..

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : SilentAth στις 16-07-2011 23:20 ]