ελληνική μουσική
    310 online   ·  210.873 μέλη
    entexnorokas
    04.11.2011, 00:54

    Πιστεύετε, ότι έχουμε ανάγκη τις παρατάξεις στους χώρους εκπαίδευσης;(Ξέρω καταργούνται με τον νόμο πλαίσιο και το Δ.Σ θα αποτελείται ΜΟΝΟ από πρύτανεις και από έναν φοιτητή, που θα είναι απλός παρατηρητής και δε θα έχει συμμετοχή στις αποφάσεις)...Θεωρείτε όμως ότι θα έπρεπε στους χώρους εκπαίδευσης να υπάρχει αμεσοδημοκρατία, ήτοι να θέτει ο καθένας υποψηφιότητα ατομικά, χωρίς κομματικό καπέλωμα και να εκλέγονται οι 10-30-50 πρώτοι και υστερα να μην εχουν δικαιωμα συμμετοχης οι εκλεγμενοι στις επομενες εκλογές, ουτε όσοι στο παρελθον εκλεχθηκαν ως μελοι του φοιτητικου συλλόγου, ούτως ώστε όλο και περισσότεροι φοιτητές να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις ενεργά... Γράψτε μου τη γνώμη σας!!!!

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : entexnorokas στις 04-11-2011 01:06 ]


    rouli726
    04.11.2011, 14:25

    Πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου.

    Αν και συμπεριλαμβάνομαι στους "αιώνιους" φοιτητές, είχα πάντα ένσταση και απέχθεια προς την εικόνα που βλέπει κάποιος όταν εισέρχεται σε χώρο πανεπιστημίου ή ΤΕΙ. Αφίσες, πανώ, μέχρι και συνθήματα κομμάτων..

    Θεωρώ πως είναι καταστάσεις οι οποίες δε συνάδουν με την ουσία της εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα. Τα κόμματα έχουν βάλει αυτές τις παρατάξεις με αυτό τον τρόπο για να ελέγχουν τις νεολαίες ώστε να εξυπηρετούν αργότερα τους σκοπούς τους.

    Η εκπαίδευση και κατ'επέκταση η παιδεία, είναι έννοιες ανώτερες από κάθε μικροκομματικό συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο, εμείς οι φοιτητές, να ασχολούμαστε με τα προβλήματά μας ανεπηρρέαστοι. Κανείς εθνοσωτήρας δεν έκανε την τριτοβάθμια εκπαίδευση καλύτερη τόσα χρόνια, το αντίθετο μάλιστα. Αλεπάλληλες αλλαγές, πάντα προς το χειρότερο που υποβαθμίζουν όλο και περισσότερο την παιδεία. Άθλιες συνθήκες διδασκαλίας-αίθουσες-ξεχαρβαλωμένα κι άδεια εργαστήρια και καθηγητές διορισμένοι με τρόπους που όλοι γνωρίζουμε.

    Για να συνοψίσω, όταν τα κόμματα και οι παρατάξεις τους αποχωρήσουν από τους χώρους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι ιεροί κι όχι τρώγλες, τότε θα έχει γίνει σημαντικό βήμα προς την ουσία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Τις ιδέες που αναφέρεις, όσον αφορά τις εκλογές και την παρουσία των φοιτητών στη διοίκηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ, τις βρίσκω εφικτές και συμφωνώ σα βάση. Εκλογές και συμμετοχές φοιτητών χωρίς κανένα κομματικό υπόβαθρο. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξη όμως προς αυτό, καθώς όπως προείπα, τα κόμματα θέλουν τα τσιράκια τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.


    -----------------
    http://patrinia.blogspot.com

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rouli726 στις 04-11-2011 14:27 ]