ελληνική μουσική
    386 online   ·  210.877 μέλη

    Μουσικοκοινωνικά!

    dimoskon
    03.01.2012, 19:18

    Στην κοινωνική ζωή,αυτό που μετρά λειτουργικά είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός!

    Ο ''αισθητικός προσανατολισμός'' αποτελεί άτυπο χαρακτηριστικό του αστικού ανθρώπου,αν όχι δευτερεύον.

    Υπόθεση φαντασίας:

    Πόσο εξωπραγματική φαντάζει μία  κοινωνία,

    όπου αντί ακόρεστης ορέξεως για (εύκολο) χρήμα και (αγοραίο) έρωτα,

    τα μέλη της εμφανίζουν ''μουσικομανία'';

    'Οπου δηλαδή ο ''μουσικός προσανατολισμός'' αποτελεί κριτήριο ένταξης στα κοινά;

     

    Καλή χρονιά!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dimoskon στις 03-01-2012 20:06 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dimoskon στις 03-01-2012 20:11 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dimoskon στις 03-01-2012 20:15 ]


    Marianna12131
    03.01.2012, 19:24

    εεεε οι δεν εχω σκεφτει προσωπικα κατι τετοιο διοτι οι ιδεες σου ειναι καπως....

    αστο... μπερδευτηκα φιλαρακο.........

    παντως καλη χρονια και ευτυχισμενο να ειναι και σε σενα...!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 03-01-2012 23:14 ]


    fotinithanati
    04.01.2012, 13:33

    Παράθεση:

    Το μέλος dimoskon στις 03-01-2012 στις 19:18 έγραψε...

    Στην κοινωνική ζωή,αυτό που μετρά λειτουργικά είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός!

    Ο ''αισθητικός προσανατολισμός'' αποτελεί άτυπο χαρακτηριστικό του αστικού ανθρώπου,αν όχι δευτερεύον.

    Υπόθεση φαντασίας:

    Πόσο εξωπραγματική φαντάζει μία  κοινωνία,

    όπου αντί ακόρεστης ορέξεως για (εύκολο) χρήμα και (αγοραίο) έρωτα,

    τα μέλη της εμφανίζουν ''μουσικομανία'';

    'Οπου δηλαδή ο ''μουσικός προσανατολισμός'' αποτελεί κριτήριο ένταξης στα κοινά;

     

    Καλή χρονιά!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dimoskon στις 03-01-2012 20:06 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dimoskon στις 03-01-2012 20:11 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dimoskon στις 03-01-2012 20:15 ]



    καλη χρονια ..τα θεματα που θετεις εχουν ενδιαφερον και αξιζουν να απαντηθουν...ας προσπαθησω να απαντησω

    Η στενή σχέση που είχε και διατηρεί ο άνθρωπος με τη μουσική επιβεβαιώνεται από το πλήθος καταγεγραμμένων ιστορικά συνθέσεων που εκφράζουν την κάθε περίσταση της ζωής: θρησκευτικοί ύμνοι, χοροί, τραγούδια φυσιολατρικού περιεχομένου, μοιρολόγια, νανουρίσματα, εμβατήρια, πολιτικά τραγούδια, τραγούδια της τάβλας, του γλεντιού, αναφερόμενα στις χαρές και στις λύπες από τη γέννηση ως το θάνατο του ανθρώπου, έως μνημειώδη παγκόσμια έργα υψηλής διανοητικής σύλληψης.

    Ως τέχνη, η μουσική δεν ανήκει πλέον μόνο σε υψηλά κοινωνικά στρώματα. Κάθε άνθρωπος μπορεί και δικαιούται να αναπτύξει το μουσικό του αισθητήριο αρκεί, να στρέψει το ενδιαφέρον του και να αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο και διάθεση να ακούσει συγκεντρωμένος μια απ' τις σπουδαιότερες κατακτήσεις της ανθρώπινης εξέλιξης, τη Μουσική.

    Η επιλογή επαγγέλματος δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι απόφαση που επηρεάζει όλη μας τη ζωή. Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι σήμερα είναι ελλιπώς πληροφορημένοι για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, δεν εξετάζουν κατά πόσο τους ταιριάζει το εργασιακό περιβάλλον που επιλέγουν και γενικά τείνουν να σχεδιάζουν το επαγγελματικό τους μέλλον χωρίς να γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις κλίσεις τους, βασιζόμενοι σε περιορισμένα επαγγελματικά κριτήρια, π.χ βιοπορισμός ή περιορισμένη επίδοση στα μαθήματα. Κατά συνέπεια υπάρχει κίνδυνος να πάρουν λανθασμένη απόφαση στο μέλλον.

    1. Στον πολιτισμό μας, οι περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν σε έναν από τους παρακάτω τύπους προσωπικότητας: Πρακτικός, Διερευνητικός, Καλλιτεχνικός, Κοινωνικός, Επιχειρηματικός και Συμβατικός.
    2. Οι άνθρωποι με την ίδια προσωπικότητα έχουν την τάση να επικοινωνούν περισσότερο μεταξύ τους και να κάνουν συναφείς παρέες. Για παράδειγμα, όσοι ανήκουν στον καλλιτεχνικό τύπο, προτιμούν να επιλέγουν τις φιλίες τους και να συνεργάζονται με άλλα άτομα του ίδιου τύπου.
    3. Τα άτομα του ίδιου είδους προσωπικότητας που εργάζονται μαζί σε μια δουλειά, δημιουργούν ένα περιβάλλον εργασίας που να ταιριάζει τον τύπο τους. Για παράδειγμα, όταν κάποια άτομα που ανήκουν στον Καλλιτεχνικό τύπο, δουλεύουν μαζί, θα δημιουργήσουν ένα εργασιακό περιβάλλον που ανταμείβει τη δημιουργική σκέψη και τη συμπεριφορά, θα φτιάξουν δηλαδή ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον.
    4. Κατά συνέπεια υπάρχουν έξι αντίστοιχοι βασικοί τύποι περιβάλλοντος εργασίας: Πρακτικός, Διερευνητικός, Καλλιτεχνικός, Κοινωνικός, Επιχειρηματικός και Συμβατικός.
    5. Τα άτομα που επιλέγουν να εργαστούν σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με τον τύπο της προσωπικότητάς τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν. Για παράδειγμα, άτομα του καλλιτεχνικού τύπου έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι επιτυχημένα και ικανοποιημένα, εάν επιλέξουν μια δουλειά που γίνεται σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον, όπως π.χ. αν γίνουν δάσκαλοι χορού σε μια Σχολή Τέχνης - ένα περιβάλλον που "κυριαρχείται" από άτομα καλλιτεχνικού τύπου όπου οι δημιουργικές ικανότητες και έκφραση είναι πολύτιμα χαρακτηριστικά.
    6. Το πώς ενεργούμε και αισθανόμαστε στην εργασία μας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εργασιακό μας περιβάλλον. Εάν δουλεύετε με ανθρώπους που έχουν προσωπικότητα ίδιου τύπου με τη δική σας, θα είστε σε θέση να κάνετε πολλά από τα πράγματα που μπορούν να κάνουν κι εκείνοι και θα αισθανθείτε πιο άνετα μαζί τους.

    Οι χαρακτηριστικοί τύποι του Χόλαντ

    ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ
    Άνθρωποι που έχουν αθλητικές ή μηχανικές ικανότητες, που προτιμούν να εργάζονται με  αντικείμενα, μηχανές, εργαλεία, φυτά ή ζώα ή να βρίσκονται έξω. Άνθρωποι που τους αρέσει να παρατηρούν, να μαθαίνουν, να εξερευνούν, να αναλύουν, να αξιολογούν ή να επιλύουν προβλήματα Άνθρωποι που έχουν καλλιτεχνικές, καινοτόμες ή διαισθητικές ικανότητες και τους αρέσει να εργάζονται σε καινούριες καταστάσεις, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και την δημιουργικότητά τους
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ
    Άνθρωποι που τους  αρέσει να εργάζονται με άλλους ανθρώπους, να τους διαφωτίζουν, να τους πληροφορούν, να τους βοηθούν, ή να τους περιποιούνται, ή που μπορούν να μιλάνε όμορφα Άνθρωποι που τους αρέσει να δουλεύουν με άλλους ανθρώπους, να τους επηρεάζουν, να τους πείθουν, να έχουν υψηλές επιδόσεις, να ηγούνται ή να διαχειρίζονται οργανωτικούς στόχους ή οικονομικά οφέλη Άνθρωποι που τους αρέσει να δουλεύουν με δεδομένα, που έχουν υπαλληλικές ή αριθμητικές ικανότητες, που εκτελούν λεπτομερώς μια δουλειά, ή ακολουθούν επακριβώς εντολές άλλων.

    με τα παραπανω που εγραψα θεωρω πως δεν ειναι μονο η μουσικη ενα κριτηριο ενταξης στα κοινα...ειναι παντως ενα απο τα πιο σημαντικα..δεν μπορω να φανταστω μια μουσικη κοινωνια ισως δεν θα ταν και το καλυτερο ισως γινοταν και ολιγον βαρετο...ισως κουραζομασταν συνεχεια με την μουσικη...δεν θεωρω πως η μουσικη ειναι βαρετη απλως στην ζωη πρεπει να υπαρχει και μια ποικιλια....


    -----------------
    «Το γνωστό είναι πεπερασμένο, το άγνωστο ατελείωτο. Στεκόμαστε πάνω σε ένα νησί στη μέση ενός απεριόριστου, ανεξήγητου ωκεανού. Το καθήκον κάθε γενιάς είναι να αποκτά λίγη περισσότερη γη.»

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : fotinithanati στις 04-01-2012 13:44 ]


    mary_omikron
    04.01.2012, 14:01

    @ fotinithanati

    Γράφεις επί λέξει : " ... τα θεματα που θετεις εχουν ενδιαφερον και αξιζουν να απαντηθουν...ας προσπαθησω να απαντησω " και απαντάς παραθέτοντας ολόκληρες παραγράφους ατόφιες χωρίς να αναφέρεις τις πηγές που είναι :

    http://www.chiosjobs.gr/car020708-deltio2.asp

    http://paroutsas.jmc.gr/iqtest/orient2.htm

    Δεν είναι κακό να ανατρέχεις και να αναδημοσιεύεις υπάρχουσες στο διαδίκτυο απόψεις, αλλά είναι απαραίτητο να γράφεις την πηγή προέλευσης βάζοντας το σχετικό link.


    -----------------
    Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος.. (Αlbert Camus)

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 04-01-2012 18:59 ]


    fotinithanati
    04.01.2012, 14:22
    @εχεις δικιο συγγνωμη το ξεχασα..... http://www.chiosjobs.gr/car020708-deltio2.asp http://paroutsas.jmc.gr/iqtest/orient2.htm