Γιώργο (GL), σου την υποσχέθηκα:
Μακαρόνια με κιμά κρασάτο
Υλικά για μια μικρή παρέα:
1 κιλό κιμάς (500 gr μοσχαρίσιος+500 gr χοιρινός)
4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ή 5 μέτριες ντομάτες
1 μικρή σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 ποτήρι (του νερού γεμάτο) κρασί (Μαυροδάφνη ή κόκκινο γλυκό κρασί)
Αλάτι – πιπέρι (τριμμένο στον μύλο αν γίνεται)
Ελαιόλαδο
Σπαγγέτι
Γραβιέρα Κρήτης (η αυθεντική αν γίνεται… που ωριμάζει στη σπηλιά)
Εκτέλεση:
Το μυστικό είναι το …αργό μαγείρεμα.
Σε μέτρια με χαμηλή φωτιά αφήνουμε να ξανθύνουν τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συχνά.
Όσο δεν ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ο κιμάς πρέπει να μαγειρευτεί χωρίς να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό και χωρίς να τσιγαριστεί.
Μόλις “ξεραθεί” ο κιμάς, προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μίξερ (προσωπικά, τις προτιμώ με τα φλούδια, αλλά μπορείτε να τις αποφλοιώσετε αφού τις βουτήξετε για λίγο σε ζεματιστό νερό). Μαζί με τις ντομάτες, αν θέλουμε, βάζουμε στο μίξερ και τη σκελίδα το σκόρδο, αφού έχουμε αφαιρέσει το πράσινό του κοτσανάκι.
Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το πιπέρι.
Το αλάτι το προσθέτουμε λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα.
Προσπαθήστε να μη χρειαστεί να προσθέσετε νερό.
Αν δεν χρειάζεται να ανακατέψετε, σκεπάστε την κατσαρόλα.
Και είπαμε, μέτρια ή χαμηλή φωτιά.
Βράζετε τα σπαγγέτι κατά τα γνωστά, σερβίρετε κατά τα γνωστά και πασπαλίζετε με όσο κρητικό τυρί θέλετε…
Καλή όρεξη
Υ.Γ.Προτείνω για συνοδεία κόκκινο κρασί ή σκουρόχρωμη μπύρα