ελληνική μουσική
231 online   ·  209.111 μέλη

Συναυλία στη μνήμη του Τάσου Χαλκιά στα Ιωάννινα 5/7

axilleas23
Σολίστ
Chat
05.06.2012, 03:08

Συναυλία στη μνήμη του Τάσου Χαλκιά στα Ιωάννινα 5/7

Στις 12 Αυγούστου του 2012 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τον θάνατο του Τάσου Χαλκιά.

Με αφορμή αυτή την επέτειο στις 5 Ιουλίου ο γιος του Λάκης Χαλκιάς οργανώνει στα Ιωάννινα συναυλία στην μνήμη του με την συμμετοχή τραγουδιστών, παραδοσιακών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων της Ηπείρου. Με αυτή την συναυλία θέλησε και ο ίδιος να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια του στο τραγούδι!

«Ένα πανηγύρι θα είναι η εκδήλωση αυτή για τον μπάρμπα Τάσο», λέει ο Λάκης Χαλκιάς... «Θέλω τρεις ώρες ο κόσμος να τραγουδήσει και να χορέψει, όπως παλιά στα πανηγύρια, να ξεχάσει τα βάσανα του!!»

Η συναυλία θα γίνει στο Υπαίθριο θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».

Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά θα τραγουδήσουν ο Σάββας Σιάτρας, η Αρετή Κετιμέ, ο Δημήτρης Υφαντής, η Νότα Καλτσούνη, ο Λάμπρος Χαλκιάς. Μαζί τους η 8μελης ορχήστρα του Χρήστου Χαλκιά και οι σολίστες στο κλαρίνο Σταύρος Καψάλης και Γιώργος Κοτσίνης.

Συμμετέχουν η Παραδοσιακή Ορχήστρα και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων - μια και ο Χαλκιάς ήταν από τους πρώτους δασκάλους του – και το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

 

Από την Σμαράγδα Κωνσταντογιάννη

Πηγή:  http://www.tralala.gr/music-news/item/34103-sunaulia-tasou-xalkia


#1