KARMA - ΤΟ ΧΡΕΟΣ νέος δίσκος 2012 με αποσπάσματα της Ασκητικής του Ν.Καζαντζάκη

ANNAKARMA
12.08.2012, 22:18

Αποσπάσματα από την Ασκητική περιέχει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος ΚΑΡΜΑ,  μια παραγωγή της Άννας Μανωλαράκη και του Βασίλη Δρακονταειδή. Ακολουθεί το σύντομο Δελτίο Τύπου του συγκροτήματος: 

 

 

ΚΑΡMA -Το χρέος-2012

                                         

Περιέχει αποσπάσματα της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη

      

Συμμετέχουν:    Γιώργος Σκορδαλός (κρητική λύρα)

                              David Lynch (σαξόφωνο)

                              Η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

                              Bernie Precious (ιρλανδική γκάιντα)  

                              Δημήτρης Λιόλιος (τραγούδι)

                              Ελισάβετ Καρατζόλη

                              Νίκος Απειρανθίτης

                              Θάνος Λάμπρου (απαγγελία) 

                              Βασίλης Αξιώτης (φωνητικά) 

                              Χάρης Κανελλόπουλος (φωνητικά) 

 

 

Οι ΚΑΡΜΑ, με αφορμή τα 55 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη αλλά και τις δύσκολες καταστάσεις που περνάει η Ελλάδα, θέλησαν να ενσωματώσουν στη μουσική τους, αποσπάσματα από την Ασκητική.

 

Ο νέος δίσκος τους, «το χρέος», είναι σε παραγωγή των: Άννας Μανωλαράκη-Βασίλη Δρακονταειδή, (groove house studios) και περιέχει αποσπάσματα της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος μας συμβουλεύει εξηγώντας για τη θέση του Ανθρώπου και τη στάση του απέναντι στη ζωή, για το Χρέος του. Για το πραγματικό του Χρέος!

 

Έχει κοινωνικό κυρίως περιεχόμενο στίχων και σαφώς επίκαιρο. Στο ομότιτλο τραγούδι «το χρέος» συμμετέχει ο γνωστός λυράρης Γιώργος Σκορδαλός, ενώ στη «γιορτή» η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και ακούγεται για 1η φορά στην ελληνική δισκογραφία, ιρλανδική γκάιντα που ηχογραφήθηκε στην Σκωτία από τον Bernie Precious. Η μπαλάντα τους «νερομπογιά» υπάρχει στο δίσκο και σε ορχηστρική μορφή, με τη συμμετοχή του εξαιρετικού γνωστού μουσικού David Lynch. Η μουσική είναι του Βασίλη Δρακονταειδή ,ενώ στίχους έγραψαν οι: Πόλυς Κυριάκου, Βασίλης Δρακονταειδής, Μάριος Κατσώνης, Διονύσης Κωτσάκης και Δημήτρης Λάππας.

 

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα στούντιο: Groove House studios-Millenium-Sierra (Αθήνα) και East Neuk (Σκωτία)

Μίξη στα Groove House Studios: Δημήτρης Μαλέγκας Άννα Μανωλαράκη

Πατήστε το σύνδεσμο κ ακούστε δείγμα του νέου δίσκου!

http://www.karmamusic.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=78%3Akarma-qto-xreosq-the-dept-2012&catid=3%3Adiscography&Itemid=10&lang=en

 

Λίγα λόγια για τους ΚΑΡΜΑ…

 

Αν το σύμπαν διέπεται από νόμους, οι οποίοι αποτελούν την έκφραση της Θείας βούλησης, τότε  τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Ίσως  το τυχαίο να είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να εκφράσει κάποιες αιτίες που παραμένουν σκοτεινές… Κάρμα, ο νόμος της ανταπόδοσης ή της αιτίας και του αποτελέσματος, ένας από τους συμπαντικούς νόμους.                 

 

Έτσι, δημιουργήθηκαν οι ΚΑΡΜΑ το 1998, όπου μέσα από αποτελέσματα προσωπικών βιωμάτων τους, ο συμπαντικός νόμος τους έσμιξε. Έπειτα από πολλές εμφανίσεις σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε φεστιβάλ εκτός Αθηνών, άρχισαν να γράφουν δικά τους τραγούδια και να προετοιμάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

 

Ο 1ος τους δίσκος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του ’09 από τα Groove House Studios με τον τίτλο ‘ΚARMA” με τη συμμετοχή των : Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ελισάβετ Καρατζόλη, Λεωνίδα Σώζο και Διονύση Κωτσάκη.

 

Το τραγούδι με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου “Ένας Θεός με νευρική ανορεξία”, ακούστηκε αποκλειστικά πανελληνίως από τον Nova Sport fm.

 

Οι νύχτες που εκδικούνται  με τον Διονύση Κωτσάκη, το οποίο ήταν και το 1ο βίντεο κλιπ των Κάρμα σε σενάριο-σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Γραμματόπουλου, παίχτηκε με ευρεία συχνότητα στο Mad tv  καθώς και στα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια Ελλάδας και Κύπρου.  Η μπαλάντα τους Ποια θάλασσα σε κρύβει  έφτασε στο top 3 πολλών ραδιόφωνων Παννεληνίως και ήταν το 2ο βιντεο κλιπ που επίσης παίχτηκε σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια της χωράς και ήταν στο τοπ5 στο τηλεοπτικό κανάλι Musicbox στην Κύπρο.

 

Οι ΚΑΡΜΑ έχουν δώσει συνεντεύξεις μέχρι σήμερα σε ραδιόφωνα όπως Nova Sport fm, musicheaven.gr, talkradio.gr, Sport fm Κεφαλονιάς, radioLefkada, Αtlantis 105,2, Cosmos Κεφαλονιάς, Cosmos FM 91.5 WNYE New York, κ.α., σε εφημερίδες όπως Athens Voice, record, βορεινή και έχουν εμφανιστεί ζωντανά στο mad day live. Έχουν πλέον τον δικό τους πυρήνα, ο οποίος τους ακολουθείς στις εμφανίσεις τους.

 

Οι ΚΑΡΜΑ είναι οι: Μανωλαράκη Άννα (φωνή, programming, πλήκτρα),  Δρακονταειδής Βασίλης (πλήκτρα, φωνητικά), Ζερβός Άκης (μπάσο), Ταβουλάρης Νίκος (ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα), Λογαράς Παύλος (ντραμς)

 

Website:

www.karmamusic.gr

www.myspace.com/karmagreece

www.youtube.com/karmabandgr

www.jumpingfish.gr/karma 

 

Παραγωγή: Άννα Μανωλαράκη - Βασίλης Δρακονταειδής. 

GROOVE HOUSE STUDIOS τηλ.:/fax 210 88 35 618

Κούτσια 3 Αθήνα, 113 63

info@ghstudios.gr

www.ghstudios.gr

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : ANNAKARMA στις 12-08-2012 22:19 ]