ελληνική μουσική
  277 online   ·  210.839 μέλη

  Περίπτωση μήνυσης λόγω παρόμοιας μουσικής;

  jorge
  02.09.2012, 18:46
  Αν βάλει βουλοκέρι και ζητήσει από το ταχυδρομείο να βάλει σφραγίδα πάνω σε αυτό; ;)
  NikosVy
  02.09.2012, 20:21
  Δεν ξέρω. Υποθετικές καταστάσεις! Υπάρχει τέτοια διαδικασία στο ταχυδρομείο; Μπορώ να του ζητήσω ο,τιδήποτε του υπαλλήλου;
  Katzenfreund
  02.09.2012, 20:51

  Επανέρχομαι με λεπτομέρειες για του δύσπιστους.

  Τα ταχυδρομεία διαθέτουν ειδικούς φακέλους που καλό είναι να προτιμηθούν. Το άνοιγμα με ατμό και ξανακόλλημα με νέα γόμα δεν είναι τόσο εύκολο όσο γενικά πιστεύεται και αναγνωρίζεται ακόμα και από μη ειδικούς. Για παράδειγμα, ο ατμός δεν εξασθενεί μόνο την κόλλα αλλά χαλά και τη λεία επιφάνεια του χαρτιού, το κάνει να απλώσει και αποκτήσει δίπλες. Χαλά επίσης και γράμματα με μελάνι πάνω στη γραμμή του κλεισίματος που απαραίτητα θα πιάσει ο ατμός.

  Επί πλέον όμως, το ταχυδρομείο τοποθετεί και την ετικέτα του συστημένου ώστε να καλύπτει το κλείσιμο του φακέλου, σαν διπλό ας πούμε κλείσιμο. Έτσι, αυτός που θα χρησιμοποιήσει τον ατμό θα πρέπει πρώτα να ξεκολλήσει την ετικέτα του ταχυδρομείου προτού προχωρήσει στο άνοιγμα του φακέλου. Η ετικέτα αυτή έχει γραμμένα πάνω της όνομα/διεύθυνση παραλήπτη, ημερομηνία και κωδικούς ταχυδρομείου. Αυτά τα γράμματα θα χαλάσουν από τον ατμό.

  Ακόμα, είχα προσθέσει και τη σύσταση να μπει ταχυδρομική σφραγίδα πάνω στη γραμμή του κλεισίματος, π.χ. δίπλα στην ετικέτα. Και το μελάνι της σφραγίδας αυτής θα απλώσει και ξεθωριάσει από ενδεχόμενη χρήση ατμού.

  Τέλος, επισημαίνω ότι ο αποστολέας θα κατέχει την ταχυδρομική απόδειξη αποστολής με κωδικό ίδιο με αυτόν της ετικέτας πάνω στο φάκελο, και στην οποία απόδειξη θα φαίνεται και η ημερομηνία ίδια με αυτήν της σφραγίδας και ετικέτας.

  Αν γίνει η δουλειά σωστά, δυσκολεύομαι να φανταστώ δικαστή που να βάλει αυτί σε αστήρικτους ισχυρισμούς περί ανοίγματος και ξανακολλήματος.

  Τώρα, πώς γνωρίζω όλες αυτές τις λεπτομέρειες? Απλά, το έχω κάμει ο ίδιος με συνθέσεις μου, κατόπιν συμβουλής αρμοδίου λειτουργού του Υπουργείου που είχε υπόψη του δικαστική απόφαση στο ΗΒ.


  noizreduction
  02.09.2012, 21:05

  To copyrighworld εχει μια ενδιαφερουσα αποψη για ολα τα παραπανω, αφου εν ολιγοις αποδεικνυει πως ειναι καθαρα στην προσωπικη επιλογη του προεδρου εαν θα δεκτει ως αποδεικτικο στοιχειο ενα χαρτι που απεσταλη μεσω ταχυδρομειου!

  Κι απο δικη μου προσωπικη εμπειρια, στο εξωτερικο μια τετοια δικη ειναι καταδικασμενη να κερδηθει απο αυτον που εχει στα χερια του επισημο νομικο χαρτι.

  Παράθεση:

  By just putting some stuff in an envelope, you make no statement, you sign no forms and there is no way this proves you own the copyright of Whatever you are mailing. People mail stuff they don’t hold the copyright to, like every day.

  As well as this, envelopes can easily be steamed open and official postmarks can be altered or duplicated that any decent lawyer would easily discredit this point.

  Finally, the most important reason why this is so a myth. During this process you are in control of everything. And by everything, I mean the material you include in the envelope that no third party verifies.

  It’s proven in the court of law several times in the past, that individuals would mail empty envelopes to themselves, and use then at a later date and time.  Τα 50€ που κοστιζει η κατοχυρωση συμβαιολογραφου ειναι μια καλη και σιγουρη επενδυση στην πνευματικη μας ιδιοκτησια! Οτιδηποτε αλλο ειναι στη σφαιρα του "αν"...και τα "αν" πολλες φορες μπορει να μας φερουν σε επικινδυνες καταστασεις!


  NikosVy
  02.09.2012, 23:18

   

  Παράθεση:

  Το μέλος margot στις 06-12-2008 στις 20:49 στο http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=7894&start=20 με θέμα "Κατοχύρωση των δικών μας στίχων" έγραψε...

  Εξέλιξη επί της κατοχύρωσης στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Πήγε η αδερφή μου πριν λίγες μέρες για να κατοχυρώσει ένα διήγημά της και της είπαν ότι πλέον έχει καταργηθεί αυτή η διαδικασία και ότι η μόνη νόμιμη και σιγουρη πλέον είναι μέσω συμβολαιογράφου.

  Κάποιοι είχαν ασχοληθεί με το θέμα αυτό και πιο παλιά σε ένα νήμα, όπως φαίνεται από την παραπάνω παράθεση.

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NikosVy στις 02-09-2012 23:20 ]