ελληνική μουσική
166 online   ·  209.320 μέλη

Η περιπέτεια της Monika

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
04.10.2012, 00:42

Η Monika είχε πρόσφατα μια σοβαρή περιπέτεια, όταν το φουσκωτό που επέβαινε με την παρέα της, πήρε φωτιά και αναγκάστηκαν όλοι να το εγκαταλείψουν, ανοικτά της Τζιάς.

Αξίζει να διαβάσετε την περιπέτειά της, όπως την περιγράφει η ίδια στο blog της.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι μετά το τέλος της περιπέτειας:

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 04-10-2012 00:42 ]


#1   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
04.10.2012, 11:58

Είναι ευχάριστο ότι η περιπέτεια τής καλλιτέχνιδος και τής παρέας της έληξε αισίως (άν και αυτό δέν αποτελεί απόδειξιν ότι υπάρχει θεός,όπως γράφει η ίδια στην αφήγησή της-απλώς αποτελεί απόδειξιν ότι το SAR τού Υπουργείου Ναυτιλίας έκανε καλά την δουλειά του).

Ωστόσο,στην ίδια αφήγηση,διαβάζουμε ότι "τα σωσίβια ήταν δίπλα μας,αλλά δέν προλάβαμε να τ'αρπάξουμε".Αν δέν απατώμαι όμως,ο κανονισμός λέει πως στα σκάφη-είτε ιστιοπλοϊκά είναι είτε φουσκωτά είτε ταχύπλοα-οι επιβαίνοντες πρέπει να φορούν τα σωσίβιά τους "καθ'όλην την διάρκειαν τού πλού" (που λέγουν και οι καπεταναίοι).

Τί λές κι'εσύ jorge,ώς ερασιτέχνης πλοίαρχος ιστιοπλοϊκού που είσαι;


-----------------
Τίς πιό καλές σου στιγμές τίς είχες ζήσει στο χτές που δέν θυμόσουν

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Hastaroth στις 04-10-2012 11:59 ]


#2   
kwstasagas
Βετεράνος
Chat
04.10.2012, 13:14

Αχ, αυτή η άτιμη η θάλασσα .... Εκεί που είναι χαρά της ζωής, διασκέδαση, όλη η ομορφιά του κόσμου "συμπυκνωμένη" στο γαλάζιο της [και πολύ περισσότερο στο Αιγαίο] .... ξαφνικά και απρόβλεπτα γίνεται "κίνδυνος" χωρίς να το καταλάβεις ... Κι αυτό, λόγω της νησιώτικης καταγωγής μου [από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η ζωή μου είναι γεμάτη με ... ταξίδια με πλοία, βουτιές, καταδύσεις, υποβρύχιο ψάρεμα κλπ] το ξέρω πολύ - πολύ καλά ....

Ευτυχώς, η παρέα των νέων ανθρώπων είναι όλοι τους σώοι και αβλαβείς !!! Ευτυχώς, βγήκαν στη στεριά χωρίς να πάθει κανείς τους τίποτα !!! Τους εύχομαι τα επόμενα ταξίδια τους να είναι μόνο απόλαυση και "χαρά της ζωής" και όχι περιπέτειες σαν κι αυτήν ....    


#3   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
04.10.2012, 18:47

Κι'εγώ τους το εύχομαι,Κώστα,όμως κάπου έχω την εντύπωση ότι η Μόνικα και η παρέα της αντιμετώπισαν την θάλασσα λίγο "αψήφιστα".Μιά διαδρομή σάν κι'αυτήν που έκαναν δέν γίνεται έτσι απλά μ'ένα φουσκωτό χωρίς να παρθούν κάποια μέτρα ασφαλείας.Πρώτα-πρώτα έπρεπε να φορούν όλοι τα σωσίβιά τους-θα τους βοηθούσαν να κρατηθούν στην επιφάνεια πιό αποτελεσματικά από τα μπουφάν τού σέρφ και τα αντιανεμικά.Επειτα,με το που πήραν μυρουδιά τήν βενζίνη,έπρεπε να σταματήσουν την πλεύση και να κοιτάξουν τί συνέβαινε-οπότε ενδεχομένως θα είχαν προλάβει την ζημιά.Τέλος,πώς και δέν σκέφτηκαν (δηλαδή ο ιδιοκτήτης τού φουσκωτού κυρίως) να ειδοποιήσουν με τον ασύρματο γιά την βλάβη αμέσως μόλις υπήρξε η υπόνοια,αλλά πήραν τους δικούς τους στα κινητά;Μιά ειδοποίηση με τον ασύρματο θα κινητοποιούσε το Κέντρο Επιχειρήσεων τού Λιμενικού πολύ πιό γρήγορα.Τέλος,στίς 18:20 είχε ήδη αρχίσει να σκοτεινιάζη κι'όμως αυτοί είχαν μπροστά τους αρκετή ώρα ταξιδιού,που προφανώς θα γινόταν χωρίς ορατότητα με αποτέλεσμα άν συνέβαινε κάτι-όπως και συνέβη-να ήταν πολύ δύσκολο να τους εντοπίσουν μέσα στο σκοτάδι-όπως και έγινε.Προφανώς έπρεπε να είχε γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός τού ταξιδιού ώστε να μήν τους βρή το σκοτάδι εν πλώ.

Ελπίζω πάντως ότι η περιπέτεια αυτή θα τους έδωσε ένα χρήσιμο μάθημα,ιδιαιτέρως στον πρώην κάτοχο τού φουσκωτού,ώστε να προγραμματίζουν καλύτερα τα επόμενα ταξίδια τους.


-----------------
Τίς πιό καλές σου στιγμές τίς είχες ζήσει στο χτές που δέν θυμόσουν

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Hastaroth στις 04-10-2012 18:49 ]


#4   
mary_omikron
Μουσικοπαραδεισένιος , Forum Moderator
Chat
04.10.2012, 22:23

Στη θάλασσα εκτός από καλή γνώση πλεύσης χρειάζεται σεβασμός και καθόλου επιπολαιότητα στα μέσα προστασίας, ακόμη και με τις πιό άριστες συνθήκες καιρού ή αρτιότητας σκάφους. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα για ένα δυσάρεστο απρόοπτο.

Επρεπε να φοράνε τα γιλέκα-σωσίβια και μετά την περιπέτεια σίγουρα δεν θα το παραλείψουν στο μέλλον. Πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές και ευτυχώς που η περιπέτεια είχε καλό τέλος.  


#5   
sven
Φθασμένος
Chat
05.10.2012, 00:45

Όσο καλύτερος γνώστης της θάλασσας είναι κάποιος τόσο περισσότερο τη σέβεται και φροντίζει να προβλέπει έγκαιρα τα απρόοπτα και τα "τερτίπια" της...


#6