Ηλεκτρική ή ακουστική τι από τα δύο

LPF91
26.06.2013, 17:17

Καλησπέρα,είμαι καινούργιος στο forum γι'αυτό συγνώμη εάν κάνω κάποια λάθη.

Θέλω να ασχοληθώ με τα Blues αλλα δεν ξέρω τι κιθάρα να πάρω,ηλεκτρική ή ακουστική.Το θέμα είναι ότι μου αρέσουν και οι δύο.Θέλω να ρωτήσω άν π.χ. ασχοληθώ τώρα με την ηλεκτρική (νομίζω εκεί γέρνει) και μάθω ας πούμε μερικές φράσεις ή τραγούδια θα μπορώ νά τα παίξω και στην ακούστικη?

Ή καλύτερα το παίξιμο στην ηλεκτρική είναι ίδιο με τήν ακουστική?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!


blazas
26.06.2013, 21:13

Εαν θελεις να ασχολιθεις με το country Blues(willie brown roberd johnson)κτλ οποσδηποτε πρεπει να παρεις ακουστικη.

Εαν σ'αρεσει το στιλ του Garry moore τοτε καλυτερα να παρεις ηλεκτρικη.Παντως σκεψου οτι σε μια παρεα που θα θελεις να παιξεις η ακουστικη σου ειναι σαφως πιο χρησιμη. Αργοτερα εαν θελισεις να ασχολιθεις με ηχογραφισεις η να μπεις σε καποιο σχημα παιρνεις και ηλεκτρικη.


LPF91
26.06.2013, 21:31

Γενικά θέλω να αυτοσχεδιάζω (χωρις μεγάλους στόχους),σκέφτομαι όμως οτι σίγουρα θα θελήσω να παίξω κάτι σε Blues-Rock ή ακόμα και Rock.Aπο την άλλη προτιμώ τον φυσικό ήχο.

Μία ερώτηση για να καταλάβω ακούω καποια κομμάτια απο ακουστική με συγχορδίες,στην ηλεκτρική θα παίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο,με τις ίδιεσ συγχορδίες?


blazas
26.06.2013, 21:56

Ναι. θα παιζεις ακριβως τις ιδιες συνχορδιες.


freddieKrueger
28.06.2013, 12:58


Link

>

 


Link

>

Να επιλέξεις με βάση ΤΙ σου κάνει καλύτερα ακουστικό ''κλικ''...πάντως αν μάθεις τις τεχνικές στην ακουστική κιθάρα μετά θα είναι πιο εύκολο σχετικά να εκτελέσεις τα ίδια σε μια ηλεκτρική...απλά το΄κάθε άκουσμα έχει διαφορετικό feeling...

Καλή επιτυχία και υπομονή σε ότι κι αν επιλέξεις πάντως!Smile
Νέες συζητήσεις
στην ίδια κατηγορία