ελληνική μουσική
  294 online   ·  210.669 μέλη
  chat

  Αυτοκουρδιζόμενη κιθάρα

  STEFANOS604
  22.08.2013, 12:25

   

  (Για όλα τα γνωστά κουρδίσματα – Standard , D-Drop κλπ)

  Gibson Robot Guitar (πέντε μοντέλα)

  Το πλέον αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της είναι το ενσωματωμένο computer στο σκάφος της κιθάρας . Με ρυθμιστικό κουμπί επιλέγεται αυτόματο κούρδισμα ή χειροκίνητο- για περίπτωση βλάβης του αυτόματου.

  Το όλο σύστημα σερβομηχανισμού και κουρδιστηριών τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου. Κόστος $1,000-$3,000 ή και περισσότερο.


  -----------------

  Δείτε εδώ κι άλλες ‘’ειδικές & παράξενες κιθάρες ‘’

  ''Οταν η ψυχή χάσει την αρμονία της τότε η μελωδία και ο ρυθμός βοηθούν να επανέλθει στην τάξη'' Πλάτωνας

  [ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 22-08-2013 13:37 ]


  Mendrix
  23.08.2013, 05:19

  Στο τελος ας αρχισουν να κατασκευαζουνε κιθαρες που πεζουνε μονες τους!!{#emotions_dlg.eek}{#emotions_dlg.eek}{#emotions_dlg.eek}


  yiannisyiannis
  23.08.2013, 10:59

  Ωραία εφεύρεση! Ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την αλλαγή των χορδών. Αποφεύγεις έτσι το σπαστικό επαναλαμβανόμενο κούρδισμα, μέχρι να καθίσουν οι νέες χορδές. Ειδικά αν παίζεις σε live και δεν έχεις δεύτερη κιθάρα, είναι πρόβλημα.


  STEFANOS604
  23.08.2013, 11:44

  Κάθε εφεύρεση σκοπεύει να μας κάνει τη ζωή ευκολότερη.

  Σαν ηλεκτρονικός έχω εμπειρία ακόμα και από τα πλέον πανάκριβα συστήματα με σερβομηχανισμούς ότι κάποτε ''συμπεριφέρονται παράξενα'' (μη σταθερή βλάβη).

  Φανταστείτε να παίζετε και να αρχίσει , χωρίς να έχετε κάνει τίποτε- να κουρδίζεται σε άλλο σύστημα.

  Βέβαια υπάρχει και το χειροκίνητο standard κούρδισμα.

  Εγώ απλώς τις ανέφερα επειδή ασχολούμαι τώρα με τα εναλλακτικά κουρδίσματα και κάπου αναφερόταν και την άκουσα για πρώτη φορά προχτές. Σίγουρα εγώ δεν θα την αγόραζα με την έννοια να δώσω τόσα επιπλέον χρήματα απλά για αυτοκούρδισμα.

  Το να ξέρουμε όμως ότι υπάρχει και τέτοια κιθάρα είναι μια γνώση, αλλά δεν θα σνομπάριζα και κάποιον που θα την έπαιζε και θα καυχιότανε.

   

  Δείτε εδώ κι άλλες ‘’ειδικές & παράξενες κιθάρες ‘’


  trelakias
  23.08.2013, 14:19

  15 ευρώ για ένα κουρδιστήρι-μανταλάκι και έχουμε την ησυχία μας! Με τόσα λεφτά που θα κάνει αυτό το σύστημα παίρνεις μια δεύτερη κιθάρα και την έχεις κουρδισμένη όπως θες {#emotions_dlg.biggrin}

  Off-topic nerd-ερώτηση: 

  το σερβο- στη λέξη σερβοκινητήρας ή σερβο-μηχανισμός γνωρίζουμε τι υποδηλώνει?  Σχετίζεται με το servo problem στα συστήματα ρύθμισης ανάδρασης?


  STEFANOS604
  23.08.2013, 14:50

  Τα servos λειτουργούν στην αρχή της αρνητικής ανατροφοδότησης (ανάδρασης)- error-sensing negative feedback

  Η επιθυμητή τιμή συγκρίνεται με την πραγματική θέση του μηχανικού συστήματος  (που μετριέται από κάποιο μετατροπέα πχ αισθητήρες θερμοκρασίας , υγρασίας….) .

  Οποιαδήποτε διαφορά  (λάθος) μεταξύ της πραγματικής και επιθυμητής τιμής ενισχύεται και χρησιμοποιείται για να οδηγήσει το σύστημα έτσι ώστε να μειώσει ή να εξαλείψει το λάθος.

  Όσοι γνωρίζουν τη λειτουργία των ‘’διαφορικών ενισχυτών’’ η λειτουργία του ‘’σέρβο’’ είναι άμεσα κατανοητή.