Στο τόπικ αυτό θα ήθελα να συζητήσουμε το θέμα από την μεριά του απλού πολίτη, του χρήστη δηλαδή των υπηρεσιών (ή του πελάτη που λέει η τρόικα, η τροϊκανή κυβέρνηση και ο ανεκδηίγητος υπουργός υγείας που ανέλαβε να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα).
Κατ' αρχήν θα με ενδιέφερε να διαβάσω εμπειρίες συμφορουμιτών από το εξωτερικό-όπου χωρίς αμφιβολία -το σύστημα υπάρχει και λειτουργεί καλύτερααπό το πως λειτουργούσε το δικό μας στην εποχή του "λεφτά υπάρχουν" ,πόσο μάλλον σε σχέση με το πως λειτουργεί ή θα λειτουργήσει σήμερα που λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες...(εγώ θα καλύψω την ιταλία)
Κατ' αρχήν, είναι λογικό , ή ηθικό να αντιμετωπίζεται η υγεία σαν ένα ακόμα προϊόν;
Είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις;Ποια είναι η άποψη μας για το υπάρχον σύστημα;
Ως συνήθως-πάγια τακτική του οπτήρα-δε θα πω την άποψή μου αμέσως...Θα περιμένω να ακούσω την άποψη των συμφορουμιτών μου..
Εξελίξεις υπάρχουν:
-τι αλλάζει στην περίθαλψη για γιατρούς και ασθενείς άρθρο του σημερινού φύλλου της εφημερίδας αγγελιοφόρος (θα διαβαστεί, εντυπώσεις μετά)
-οι τρεις προτάσεις για την πρωτοβάθμια υγεία που συγκλίνουν που διαφέρουν
-εξελίξεις που αφορούν τα κέντρα υγείας, άρθρο στην εφημερίδα μακεδονία
-διχασμένοι οι γιατροί για την ενοποιήση της πρωτοβάθμιας υγείας και την κινητικότητα
-άγριες κόντρες για τον οικογενειακό γιατρό στον εοπυυ-πως θα εξετάζεται ο ασθενής
[ τροποποιήθηκε από τον/την optiras, 10-11-2013 21:39 ]