ελληνική μουσική
409 online   ·  209.026 μέλη

Φυσαρμόνικα με κιθάρα (40 μελωδίες)

STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
30.10.2014, 13:37

4 holders Φυσαρμόνικας με κιθάρα

 Τα δείχνω στην συνημμένη φωτογραφία 

Εδώ για κατά βούληση μέγεθος της

https://app.box.com/s/lhrtk00xgp23qulqfzyo

 

Πρακτικά μπορείτε να τα δείτε στο video ΕΔΩ :

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Video&vid=4839

Στη δε περιγραφή του youtube πολλές άλλες φωτογραφίες για τα βασικά φυσαρμόνικας,το Video σε mp3 και άλλες  πληροφορίες...

Οι περισσότερες από τις 40 μελωδίες του video είναι ελληνική μουσική και την εκτελώ με 4 διαφορετικές τονικότητες φυσαρμόνικας ( Am - Bm - Cm - Dm harmonica keys) , έτσι ώστε γνωρίζοντας μόνο τα γυρίσματα Am ακόρντων κιθάρας και χρησιμοποιώντας ένα capo (δείτε ΕΔΩ: ) να είστε σε θέση να παίξετε οποιεσδήποτε μελωδίες χρησιμοποιώντας ένα από τα 4 Harmonica holders.

Είναι μια προτροπή γι’ αυτούς που ξέρουν φυσαρμόνικα να προσπαθήσουν να μάθουν τα βασικά ακόρντα κιθάρας αλλά και το αντίστροφο.


-----------------

''Οταν η ψυχή χάσει την αρμονία της τότε η μελωδία και ο ρυθμός βοηθούν να επανέλθει στην τάξη'' Πλάτωνας

[ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 31-10-2014 14:28 ]


#1   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
03.11.2014, 18:31

Το σύστημα Perform harmonica holder’’ που έδειξα με φωτογραφία στο προηγούμενο ποστ , τοποθετείται εξ’ ίσου καλά και σε ακουστική και σε κλασσική κιθάρα (στην κλασσική το λάστιχο επειδή ήταν λίγο χαλαρό τοποθέτησα δεύτερο – το λευκού χρώματος ,που αποτελεί και εφεδρεία) .

Επειδή όπως ήδη ανέφερα, το ‘Perform harmonica holder’’, κόστους 30$ ,το θεωρώ το πιο βολικό ειδικά εν κινήσει , θα βρείτε πλήρεις λεπτομέρειες τοποθέτησης του στο παρακάτω video:

 

https://www.youtube.com/watch?v=7ulhL31reHM


#2   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
09.11.2014, 19:15

 

Είναι το τροποποιημένο από μένα  ‘’επιτραπέζιο mic stand ‘’ (αντί το εξάρτημα που στηρίζει το μικρόφωνο τοποθέτησα ‘’δαγκάνα μικροφώνου’’ που την επένδυσα με ελαστικό από μια σαμπρέλα για σταθερό κράτημα της φυσαρμόνικας και ταυτόχρονα έδεσα και κόλλησα με υγρή σιλικόνη πυκνωτικό μικρόφωνο με ρυθμιστικό – δικής μου κατασκευής – προστατευμένο σε πλαστικό περίβλημα από ‘αυγό’ σοκολατάκι Kinder ).

Δείτε την κατασκευή αυτού του μικροφώνου στην ενότητα:

‘’ Τεχνικές παιξίματος Φυσαρμόνικας με μικρόφωνα’’

εδώ


#3   


Αυτά τα διάβασες;