ελληνική μουσική
148 online   ·  209.870 μέλη

Πώς να μυηθώ στην κλασική μουσική;

draft
26.12.2014, 22:50

Στην ερώτηση αν ακούω κλασική μουσική ,ανήκω στην κατηγορία ''όχι ιδιαίτερα,όποτε θέλω να ηρεμήσω κλπ''

Τι να ξεκινήσω ν' ακούω ,τι να διαβάσω ενδεχομένως,πώς θα καταφέρω να μπω πιο βαθειά σαν ακροατής σ' αυτο το είδος μουσικής;


killbill2
27.12.2014, 23:45
σου προτείνω να αγοράσεις το βιβλίο "Η κλασσική μουσική για πρωτάρηδες". Είναι λίγο ακριβό (25-28€), αλλά είναι φανταστικό. Συνοδεύεται και από CD όπου σου εξηγεί στο βιβλίο τι συμβαίνει σε κάθε κομμάτι. Σου λέει για κάθε συνθέτη και κάθε εποχή τι πρέπει να γνωριζεις. Τα είδη των κομματιών (σονάτα, κλπ) πως να τα ξεχωρίζεις. Θα γίνεις ειδικός σε 1 βδομάδα. Το διάβασα και πλέον στέκομαι σε μια συζήτηση και ο άλλος νομίζει ότι έχω κάνει διατριβή στην κλασσική μουσική. Θα πάθεις πλάκα!
draft
28.12.2014, 14:56

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο.


killbill2
28.12.2014, 15:12
Φαντάζομαι όταν ο draft είπε "μύηση στην κλασσική μουσική" δεν εννοούσε να ενταχθεί σε κάποια μυστικηστική οργάνωση που φοράνε κουκούλες και κάνουν τελετουργίες! Φαντάζομαι εννοούσε να αποκτήσει κάποιες γνώσεις για τις εποχές της κλασσικής μουσικής, τους συνθέτες, τα είδη της μουσικής, τα έργα των συνθετών, την ιστορία των οργάνων, κλπ. Το γεγονός ότι όταν ακούει κλασσική μουσική του αρέσει, το θεωρώ δεδομένο. Δεν νομίζω δηλαδή ότι η ερώτησή του αφορούσε το πως να αγαπήσει την κλασσική μουσική, γιατί την μισεί! Πάντως μπορείς να ψάξεις και μόνος σου στο ιντερνετ για ότι θες, αλλά ίσως χαθείς λίγο... Το βιβλίο που προτεινα παραπάνω είναι περιεκτικό και συγκεκριμένο, και βάζει τα πράγματα σε μια σειρά για να μην χαθείς, γιατί η κλασσική μουσική είναι ένας απέραντος ωκεανός. enjoy!